Conecteaza-te cu noi

Societate

PRESShub: Psiholog: Reclamele la pariuri fac un rău uriaș. Dependența de jocuri de noroc este reală

Published

on

jocuri noroc

Un tânăr de 19 ani și-a dat foc miercuri în apropierea Liceului Economic din Râmnicu Vâlcea, după ce a pierdut 3.000 de lei la jocurile de noroc. În momentul în care au ajuns pompierii, tânărul era complet cuprins de flăcări și nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

România este acaparată de reclame la jocuri de noroc. Aproape la fiecare colț de stradă există un banner sau un afiș, multe de mare întindere, în care ți se promite un câștig rapid și ușor la pariuri sau la păcănele.

În toată țara, există peste 15.000 agenții de pariuri stradale, cele mai multe amplasate în București. Ultimii doi ani au venit cu o explozie a acestui tip de afacere, în condițiile în care în 2021 existau 8.000 de săli de jocuri. Practic, numărul lor aproape s-a dublat în acest interval scurt.

Se adaugă 27 de case de pariuri online licențiate și 5 care pot organiza jocuri de tipul casino online, conform Siteuri Pariuri. Potrivit celui mai recent sondaj, un bărbat român din patru a plasat minim un pariu în ultimul an. Statistica se referă exclusiv la cei care au împlinit 18 de ani, vârsta de la care pot fi practicate legal jocurile de noroc.

Advertisement

Ce înseamnă dependența de jocuri de noroc, citiți într-un articol presshub:

Psiholog: Reclamele la pariuri fac un rău uriaș. Dependența de jocuri de noroc este reală

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions