Exclusiv Slide

Prima LOVITURĂ a lui Ghiță la NUCLEARELECTRICA: contract de 20 miliarde de lei vechi pentru tehnoredactare și xerox

nov. 22, 2017 Mihaela Tîrpan

Societatea Națională Nuclearelectrica a atribuit, zilele trecute, un contract în valoare de 20 de miliarde de lei vechi pentru servicii de tehnoredactare și alte fotocopii. Astfel, prin anunțul de atribuire numărul 183964/21.11.2017, Nuclearelectrica atribuie către ROEL SRL contractul privind asigurarea de “Servicii de multiplicare documente și desene, servicii complete de fotocopiere, servicii de tehnoredactare computerizată documente și servicii de administrare desene și control documente în cadrul Societății Naționale Nuclearelectrica SA”.

Conform anunțului, locul de executare a lucrărilor de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor este CNE Cernavodă, str. Medgidiei nr. 2. De asemenea, tot potrivit documentului existent pe Serviciului Electronic de Achiziții Publice, la capitolul descrierea achiziției găsim următoarea prezentare: “Servicii de multiplicare documente și desene, servicii complete de telecopiere, servicii de tehnoredactare computerizată documente și servicii de administrare desene și control documente în cadrul sucursalelor SNN SA și sediul executiv, astfel: LOTUL 1 – Servicii complete de multiplicare documente alb negru/color, format A4 si A3, și servicii complete de multiplicare desene/planuri format A0-A2, pentru toate cele 3 unități ale SNN; LOTUL 2 – Servicii complete de telecopiere (transmisie fax) pentru sucursala CNE Cernavodă, în regim de abonament lunar; LOTUL 3 – Servicii de tehnoredactare computerizată pentru sucursala CNE Cernavodă; LOTUL 4 – Servicii de administrare desene și control documente pentru sucursala CNE Cernavodă.

Valoarea totală finală a contractului este de 1,969,454.26 RON, licitația a fost una de tip deschis. Cât privește criteriul de atribuire, aici descoperim o chestiune absolut interesantă, deși criteriul de atribuire a fost stabilit a fi prețul cel scăzut. Astfel, au fost depuse patru oferte, două au fost declarate admisibile, estimarea inițială a valorii contractului fiind de 1.806.737.99 RON fără TVA. Contractul a fost atribuit, conform datelor existente pe SEAP, în data de 15 noiembrie a.c.

Activitatea Societății Naționale Nuclearelectrica este coordonată din august a.c. de Cosmin Ghiță.

Cine este ROEL SRL?

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerul Finanțelor Publice, ROEL SRL este o societate înființată în anul 1991, care se ocupă cu vânzarea mașinilor și echipamentelor de birou. În anul 2016, societatea a avut un număr mediu de 193 de salariați și o cifr de afaceri netă de 28,4 milioane lei, cu un profit de 1,9 milioane de lei.

De asemenea, potrivit datelor disponibile pe vrajitorul.eu, societatea este deținută de austriatul Johann Strauss și românii Gabriel Fotti Constantinescu și George Claudiu Constantinescu.

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!