Connect with us

Administratie

Primăria Constanța anunță că vor fi montate 45 de automate electronice de plată a parcării

Publicat

la

45 de automate electronice de plată a parcării vor fi montate în municipiul Constanța, începând de luni, 04 aprilie, informează Primăria.

„Parcometrele reprezintă alternativa la plata parcării prin SMS, aplicația „Constanța Parking”, online cu card bancar sau prin tichete răzuibile. Până pe 15 aprilie, vor fi montate și puse în funcțiune 33 de automate electronice în Zonele 0,1 și 2 din municipiul Constanța, urmând ca restul de 12 parcometre pentru Stațiunea Mamaia să fie montate și puse în funcțiune până cel târziu la sfârșitul lunii aprilie, pentru a putea fi utilizate începând cu 01 mai 2022, data de începere a sezonului estival.“, se arată într-un comunicat.

„Este pentru prima dată în istoria orașului când implementăm soluții moderne de gestionare a modalităților de plată a parcării. Avantajele pentru constănțeni sunt evidente. Echipamentele permit plata parcării în mod direct, astfel se elimină posibilitatea de fraudare a încasărilor. Sunt acceptate mai multe modalități de plată: bancnote, monede și card bancar contactless iar automatele electronice de plată a parcarii sunt independente energetic, fiind alimentate cu energie solară. Cinci dintre acestea sunt dotate cu modul de detecție a gradului de poluare” a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Parcometrele vor putea să funcționeze independent, astfel încât, în situația apariției unei defecțiuni la o modalitate de plată, celelalte modalități vor putea să funcționeze în parametri normali, fără a bloca sistemul. Configurarea modalității de plată a parcometrelor va fi după numărul de înmatriculare. Setările cu privire la limbile disponibile vor fi: română, engleză, franceză și germană. Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg, mai arată sursa citată.

Tarifele care urmeaza a fi implementate la parcometre sunt următoarele:

Zona 0 – tarifare non-stop, 4 lei/h, prima ora 2 lei (conține primele 30 de minute gratuite conform HCL nr. 123/2021), 2 ore – 6 lei, 3 ore -10 lei.

Zona 1 – tarifare non-stop, 3 lei/h, prima ora 1,5 lei (conține primele 30 de minute gratuite conform HCL nr. 123/2021), 2 ore – 4,5 lei, 3 ore – 7,5 lei.

Zona 2 – tarifare non-stop, 1 leu/h, prima ora 0.5 lei (conține primele 30 de minute gratuite conform HCL nr. 123/2021), 2 ore – 1,5 lei, 3 ore – 2,5 lei / 1 zi ( 24 ore ) – 20 lei / 7 zile -100 lei.

Parcometrele vor deservi următoarele zone, după cum urmează:

    ZONA  0  – Municipiul Constanța –  14 buc – parcometre și 1 parcometru DEMO

Parcometru Demo Repoziționat – strada Sarmisegetuza Zona Steaguri Sala Sporturilor (permite numai plata prin card bancar și monede)

bulevardul Tomis – zona Farmacia MiniFarm;

bulevardul Tomis – zona SPIT Constanța;

bulevardul Tomis – zona Banca BRD;

bulevardul Tomis – zona Poșta Mare;

bulevardul Tomis – zona Primărie;

bulevardul Tomis – zona Sala Sporturilor – automat cu modul de detecție a gradului de poluare;

strada Traian – zona Curtea de Apel Constanța;

bulevardul Tomis – zona Lupoaică;

strada Traian – zona Tribunal / Judecătorie Constanța;

strada Termele Romane;

Portul Turistic Tomis – zona spre terase;

Portul Turistic Tomis – zona Rondou loc de joacă;

Parcare Poarta 1;

Parcare Poarta 1.

ZONA  0  Stațiunea Mamaia – 12 parcometre

Stațiunea Mamaia – Zona Pescărie;

Stațiunea Mamaia – Zona Aqua Magic;

Stațiunea Mamaia – Zona Hotel Aurora;

Stațiunea Mamaia – Promenada 1 – Zona Restaurant Azur;

Stațiunea Mamaia – Promenada 1 – Zona Hotel Golden Palace/Sulina;

Stațiunea Mamaia – Promenada 1- Zona Hotel Ovidiu;

Stațiunea Mamaia – Zona Hotel Hefaistos / Melody;

Stațiunea Mamaia – Zona Belagio /Cazino;

Stațiunea Mamaia – Zona Cazino Hotel Scapino Junior;

Stațiunea Mamaia – Promenada 2 – Zona Castel;

Stațiunea Mamaia – Promenada 2 – Zona Hotel Tomis;

Stațiunea Mamaia – Zona Pasarela Hotel Rex- automat cu modul de detecție a gradului de poluare.

ZONA  1  – Municipiul Constanța – 13 parcometre

Șoseaua Mangaliei – Zona Gara CFR;

bulevardul I.C. Brătianu – Zona ICIL / Complex – ING Bank;

bulevardul I.C. Brătianu – Zona ICIL / Complex – automat cu modul de detecție a gradului de poluare;

strada Griviței – Zona Facultatea de Stomatologie;

strada Ștefan Mihăileanu – Zona Piața Griviței;

strada Griviței – Zona Biserica Adormirea Maicii Domnului – Tomis Mall;

intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Tomis – Zona Capitol;

strada Mircea cel Bătrân – Zona Universității Maritime din Constanța / Crazy Pub;

strada Mircea Cel Bătrân- Zona Parc Tomis II, Complex;

strada Mircea Cel Bătrân- Zona Parc Tomis II – Mega Image;

zona Tomis III, incinta Pieței Tomis III;

zona Tomis III – parcare Zona Alfa Beta;

strada Suceava- zona Brotăcei – Complex – Mega Image.

   ZONA  2  – Municipiul Constanta – 6 parcometre

strada Mircea Cel Bătrân – Zona Faleza Esplanada;

strada Unirii – Zona Complex – Mega Image;

bulevardul Regina Elisabeta – Zona Cazino / Acvariu – Automat cu modul de detectie a gradului de poluare;

strada Traian – Parcare Zona BCR – Gara;

strada I.L. Caragiale – Zona Casa de Cultură – automat cu modul de detecție a gradului de poluare;

zona Parc Tabăcărie – Parcare Bazin Înot / Biserica Sf. Mina.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: