Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Primăria Constanța cumpără pământ vegetal de 270.000 de euro. Vezi de la cine!

Published

on

Vergil Chitac de mii de euro pamant pentru flori

Primăria Constanța a anunțat astăzi în SEAP atribuirea unui contract de 1,3 milioane de lei (aproximativ 270.000 de euro) pentru furnizarea și așternerea mecanizată a pământului vegetal necesar pentru lucrările de reamenajare a spațiilor verzi din oraș. Pentru atribuirea contractului a fost organizată o  licitație deschisă, lansată printr-un anunț de participare publicat pe 19 octombrie 2022. Autoritatea contracantă a estimat achiziția la valoarea de 1.863.583,94 de lei plus TVA.

Potrivit datelor din SEAP, la procedură au fost depuse șase oferte. În cele din urmă, licitația a fost câștigată de societatea Gericom Industry Support SRL Constanța, la valoarea de 1.355.176 de lei (72% din valoarea estimată).

Firma câștigătoare este deținută și coordonată de un tânăr de 35 de ani. Activitatea principală a firmei o constituie lucrările de instalații sanitare, de încălzire și de aer condiționat.

Gericom Industry Support SRL a mai câștigat anul trecut un contract important de la municipalitatea constănțeană, primind 1,7 milioane de lei pentru gestionarea fântânilor arteziene din oraș (punere în funcțiune, întreținere, supraveghere, demontare la finalul sezonului estival și conservare în perioada rece). Pentru atribuirea contractului s-a organizat și atunci licitație deschisă, la care au concurat trei ofertanți (două societăți și un consorțiu). Mai multe detalii AICI.

În ultimii ani, Gericom Industry Support SRL a mai derulat contracte importante cu primăriile din Poarta Albă (lucrări de canalizare și un centru medical) și Mihail Kogălniceanu (reabilitarea unei școli și construcția unei săli de sport). De asemenea, firma a efectuat lucrări de demolare a unor clădiri ale Consiliului Județean Constanța, de pe strada Semănătorului nr. 8 Constanța.  Contractul, încheiat prin procedura de cumpărare directă, în anul 2021, a fost publicat pe site-ul CJC, însă este total ilizibil (vezi AICI). Cel mai probabil, imprimanta de la Consiliu rămăsese fără tuș.

Gericom Industry Support SRL a fost înființată în anul 2013 și are sediul social pe bulevardul 1 Mai nr. 96, biroul 2, Constanța. Asociat unic și administrator este George-Emilian Zăbavă, de 35 de ani. Până în 2017, firma a funcționat ca start-up, sub numele de Gericom Instal SRL -D. În 2017, după pierderea calității și facilităților de întreprindere aparținând întreprinzătorilor debutanți, aceasta a adoptat numele actual, de Gericom Industry Support SRL. Totodată, obiectul ei de activitate a fost completat cu de toate: construcția de autostrăzi, dezvoltarea imobiliară, lucrări de pregătire a terenului (un cod util, cerut și în licitația pentru pământul vegetal de la Primăria Constanța), hoteluri, restaurante, agricultură, reciclarea deșeurilor, comerț cu ziare, computere, articole medicale, ceasuri, bijuterii și altele.

În 2021, firma lui Emilian Zăbavă a avut 11 angajați și a derulat afaceri de 4 milioane de lei, cu un profit de 2,3 milioane de lei.

Societatea a obținut și câteva finanțări europene, prin care și-a consolidat baza materială cu utilaje de ultimă generație, ceea ce îi permite să obțină punctaje tehnice foarte bune la licitații.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions