Conecteaza-te cu noi

Administratie

(VIDEO) Constanța. Dezbatere privind deschiderea terenurilor de sport din incinta școlilor în afara orelor de program

Published

on

dezbatere usr scoli

Directori de școli, elevi, politicieni și reprezentanți ai autorității locale din Constanța s-au întâlnit, astăzi, în sala „Remus Opreanu“ a Prefecturii pentru a dezbate regulamentul de aplicare a legii care prevede accesul liber pe terenurile de sport ale școlilor. Legea 296/2021, care vizează modificarea Legii Educației, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și include, printre altele obligativitatea unităților de învățământ ca în termen de patru luni să stabilească orarul de acces și modul de utilizare.

De la prevederile legii și până la aplicarea lor este cale lungă, iar directorii de școli se tem că li s-a mai pus o sarcină în cârcă, în condițiile în care ei nu pot asigura din bugetul școlii paza unităților de învățământ în afara orelor de program. De altfel, la dezbaterea de la Prefectură, la care au participat parlamentarii de Constanța, senatorul Remus Negoi și deputatul Stelian Ion, deputatul USR Tudor Pop, inițiatorul legii, vicepreședintele CJC Petre Enciu și viceprimarul Constanței, Florin Cocargeanu, problema pazei în afara orelor de program a fost principala problemă ridicată.

„Terenurile de sport din curţile școlilor reprezintă, în acest moment, singura soluție pentru ca cei mici să poată face mișcare și sport în siguranță aproape de casă, însă problema siguranței elevilor în școli, precum și în perimetrul acestora trebuie rezolvată cât mai curând. Le mulţumesc tuturor directorilor unităţilor de învăţământ pentru interes şi participare şi îi asigur de tot sprijinul meu pentru ca împreună să putem găsi soluţiile care să permită implementarea acestei Legi cu toate beneficiile pe care le oferă pentru dezvoltarea copiilor. Directorul Liceului Traian, prof. Gabriela Bucovală, a spus că problema este cu atât mai complicată cu cât terenurile de sport ale școlilor sunt în gestiunea unităților de învățământ încă din 2011, când administrația locală de la acea vreme le-a trecut de la RAEDPP și la școli. Ea a propus ca aceste terenuri să revină în administrarea Consiliului Local, care dispune de fondurile necesare pentru a asigura paza.“, a declarat viceprimarul Florin Cocargeanu.
dezbatere usr scoli

Directorul Liceului Decebal prof. Liliana Svinarciuc, a afirmat că, fără în pază în week-end, nu se poate pune în discuție deschiderea terenurilor de sport ale școlilor.

„Găsim luni dimineața pe aceste terenuri grătare, sticle goale de bere, seringi.“, a spus directorul Liceului Decebal.

Președintele Asciației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, a declarat, la rândul său, că paza din week-end trebuie asigurată de autoritățile locale și nu de școli:

Advertisement

Iată draftul de regulament privind modul de utilizare a curților și terenurilor de sport aflate în administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Constanța:

regulament terenuri sport regulament terenuri sport regulament terenuri sport regulament terernuri sport regulament terenuri sport

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions