Connect with us

Administratie

Primăria Constanța plătește peste 100.000 de lei pentru o aplicație care gestionează spațiile de parcare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria Constanța achiziționează un soft care să gestioneze spațiile de parcare din municipiu. Anunțul privind achiziția directă a municipalității a fost postat pe pagina de internet a administrației la secțiunea “achiziții publice”.

Conform documentului public, obiectul contractului se referă la implementarea unei aplicații software integrată pentru gestionarea online a spațiilor de parcare care să includă o hartă (G.I.S) a locurilor de parcare, tipul și statutul acestora, conform caietului de sarcini nr. 149810/05.08.2019.

Valoarea estimată fără TVA este de 109.822,48 lei.

Condițiile pentru încheierea contractului sunt următoarele: Cu respectarea prezentului anunț şi a caietului de sarcini atașat.

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/Achizitii-publice/achizitii-publice-publicate-2019/95-software-aplicatie-gis/caiet-de-sarcini-program-soft-parcari.pdf?sfvrsn=2

Ofertantul va trebui sa dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, din care să reiasă că este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile care fac obiectul contractului de achiziție publică, prin prezentarea certificatului constatator (copie lizibilă ce poartă mențiunea conform cu originalul) emis de Registrul Național al Registrului Comerțului sau, pentru persoanele juridice străine, documente echivalente, emise in conformitate cu legislația aplicabilă în țara de rezidență, prin care se dovedește forma de înregistrare ca persoană fizică/juridică (copie lizibilă ce poartă mențiunea conform cu originalul).

Criterii adjudecare: Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului prețul cel mai scăzut.

Durata contractului: Un an.

Termen limită primire oferte: 21.10.2019 ora 23:59

Informații suplimentare: Ofertanții pot solicita clarificări anterior depunerii ofertelor, până la data de 16.10.2019 ora 16:00 pe adresa de e-mail achizitiipublice@primaria-constanta.ro. Oferta se va transmite pe adresa de e-mail achizitiipublice@primaria-constanta.ro.

foto: ilustrativ

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța anunță că a plantat peste 200 de arbuști

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța ne informează că peste 200 de arbuști se plantează în aceste zile lângă toate locurile de joacă nou amenajate, precum și lângă parcările nou înființate.

„Echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au acționat pe bulevardul Tomis, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, strada Nicolae Iorga, Mălinului, Heracleea, Lupeni, Făt Frumos, Șoseaua Mangaliei. În această lună se vor mai planta trandafiri, pentru ca luna decembrie să fie dedicată plantării arborilor ( mesteceni, arțari, castani sau pruni decorativi), atâta timp cât condițiile meteorologice o vor permite. Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate, să contribuie la menținerea acestora în stare de vegetație și, dacă este cazul, să sesizeze Primăria Constanţa (0241.550055) sau Direcția Generală Poliția Locală (0241.484205 sau 0799.606142 – WhatsApp) în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol din teren“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Investiții în educație. Grădinițe moderne la Castelu și Nisipari

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Educația reprezintă prioritatea zero pentru administrația locală din comuna Castelu. De aceea, în ultimii ani, autoritățile locale au investit sume importante de bani în crearea de condiții moderne de studiu pentru copiii din cele două localități ale comunei, Castelu și Nisipari. În această idee, în această perioadă sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare și dotarea grădiniței din localitatea Castelu. Acest proiect are valoarea totală de 2,7 milioane de lei. Vorbim de fonduri atrase de administrația locală de la Guvernul României. Grădinița a funcționat într-un imobil vechi, însă grație acestui proiect copiii din Castelu vor avea o grădiniță nouă. Imobilul va avea regim de înălțime parter, cu patru săli de grupă, o sală multifuncțională, cancelarie, încăpere pentru programul cornul și laptele, cabinet pentru asistentul medical și spații de depozitare și de odihnă. Viceprimarul comunei, Antoneta Prodan, spune că în această perioadă se discută despre achiziționarea mobilierului, pentru care s-a alocat un buget de aproximativ 150.000 de lei. Antoneta Prodan spune că noua grădiniță va oferi condiții la standarde europene.

Și Nisipari va avea o grădiniță modernă

În paralel cu amenajarea noii grădinițe din Castelu, în Nisipari, Primăria construiește și o grădiniță cu patru săli în satul Nisipari. Proiectul este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Operațional Regional. Execuția lucrării va costa 1.314.651,89 de lei. Proiectul cuprinde o construcție cu regim de înălțime parter, având patru săli de grupă principale, o sală multifuncțională, cancelarie, încăpere pentru programul laptele și cornul, cabinet pentru asistentul medical și spații de depozitare. O sală de grupă va avea peste 50 de metri pătrați. De asemenea, POR finanțează mobilarea grădiniței. La momentul de față, așa cum a precizat viceprimarul comunei, Antoneta Prodan, grădinița din Nisipari funcționează într-un imobil proprietate personală a primarului Nicolae Anghel, care l-a pus la dispoziția comunității.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mai multe străzi și alei din Constanța, asfaltate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, desfășoară în această săptămână lucrări de reabilitare a carosabilului în mai multe zone din oraș.

Echipele administratorului drumului public au asfaltat aleea de acces către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, iar în cartierul Abator s-a acționat pe aleea Scafandrilor. Intervențiile continuă pe strada Petre Dascălu din cartierul Palazu Mare. De asemenea, vor fi reamenajate străzile Cernica și Prelungirea Barbu Delavrancea din cartierul Baba Novac. Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, locuitorii orașului sunt rugați să nu își parcheze autoturismele în zonele în care se reabilitează trama stradală.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: