Conecteaza-te cu noi

Societate

Primul centru din UE complet dotat pentru instruirea marinarilor fluviali, inaugurat de CERONAV

Published

on

centru de instruire ceronav

În data de 27 februarie, la Galați, a avut loc recepția Bazei de instruire practică a Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV.

Proiectul completează seria de lucrări de investiții, de aproximativ 6 milioane de euro, necesare realizării ,,Centrului de pregătire personal navigant CERONAV Galați”. Facilitățile de instruire practică ce se vor realiza, vor duce la asigurarea standardelor de calitate, securitate și siguranță a activităților ce vor fi prestate la bordul navelor fluviale, de către absolvenții programelor de instruire organizate de CERONAV.

“Obiectivul de investiţii care cuprinde un Poligon de Instruire și o Bază de Instruire Practică, face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii CERONAV, privind activitatea de instruire din sectorul navigației pe ape interioare. Este primul centru din Uniunea Europeană complet dotat cu facilități conforme de instruire, atât pentru pregătirea teoretică, cât și pentru cea practică. CERONAV oferă personalului navigant fluvial training la cele mai înalte standarde” a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Baza de instruire practică Galaţi cu facilităţile specifice necesare desfăşurării aplicaţiilor practice din cadrul cursurilor organizate de către CERONAV, este necesară în vederea respectării cerinţelor legale ale Uniunii Europene.

Advertisement

Instruirea practică, precum şi facilităţile de instruire practică specifice, sunt impuse de Comisia Europeană prin Directiva 2017/2397 pentru recunoașterea calificărilor profesionale în domeniul navigației interioare și Standardele CESNI de competențe profesionale- ES-QIN, adoptate prin act delegat și care sunt parte integrantă a acestei Directive.

Programele de instruire organizate de CERONAV respectă toate standardele de competențe profesionale impuse de organismele de reglementare în domeniu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions