Connect with us

Societate

Prognoza meteo. La munte ninge viscolit, în Dobrogea vremea se încălzește

Published

on

Metetorologii au emis azi un mesaj nou de vreme severă. Potrivit atenționării meteorologice, din această după amiază până mâine va fi cod galben în zona montană din 12 județe ale țării.

Pe parcursul nopții de miercuri spre joi (14/15 decembrie), în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h.

Notă: Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h.

De asemeneaa, în intervalul 14 decembrie, ora 18.00 – 15 decembrie, ora 10.00, în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse, în rest temporar, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.

Prognoza specială

Din această seară de la ora 18.00 până mâine la ora 10.00, în Dobrogea vremea se va încălzi față de noaptea precedentă, astfel că temperaturile minime se vor încadra între 3 și 8 grade.

Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de coastă cu rafale de 40 – 50 km/h. Vor fi condiții de ceață.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!