Conecteaza-te cu noi

Societate

Programul de lucru cu publicul al Muzeului de Istorie în minivacanța de 1 iunie – Rusalii

Published

on

Expozitie de papusi la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are program normal de funcționare în zilele de 1, 2 și 3 iunie 2023. Colecțiile muzeului pot fi vizitate între orele 10 și 18.

Astăzi, 1 iunie 2023, pot fi vizitate gratuit toate obiectivele MINAC:

– Expoziția de bază de la sediul central din Piața Ovidiu nr.12,

– Complexul arheologic Histria,

Advertisement

– Complexul muzeal Tropaeum Traiani Adamclisi,

– Muzeul Carsium Hârșova,

– Complexul arheologic Capidava.

La sediul central din Piața Ovidiu poate fi văzută și expoziția specială de 1 IUNIE – „Păpuși pentru copii mici și mari – din colecția personală a Laviniei”.

”Este un cadou oferit copiilor și celor care păstrează o frântură din sufletul de copil. De asemenea, este un mod de a le mulțumi celor mici pentru că ne ajută să mergem mai departe cu zâmbetul pe buze și cu bucuria de a oferi oamenilor din sufletul nostru.” – spun organizatorii.

Pe 2 iunie, copiii sunt așteptați la un atelier de creație în localitatea Pantelimon, care este un loc încărcat de istorie în care există cetatea romană Ulmetum.

Advertisement

”Dragi copii, Vineri, 2 iunie, începând cu ora 15:30, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța celebrează ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI, organizând ateliere de creație în comuna Pantelimon, județul Constanța, pe terenul de fotbal de pe strada Ulmetum. Împreună, vom modela în lut obiectele preferate ale anticilor, vom colora zei și zeițe și vom povesti aventurile interesante ale eroilor din Legendele Olimpului. Vă așteptăm cu drag în cadrul parcului de distracție organizat special pentru voi de partenerii noștri, Primăria și Consiliul Local ale comunei Pantelimon. Haideți cu noi!” – este mesajul MINAC.

În zilele de 4 și 5 iunie, muzeul nu are program cu publicul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions