Connect with us

Administratie

Proiect legislativ. Inițiativele cetățenești, dezbătute obligatoriu în 40 de zile de la înregistrare

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că aleșii locali trebuie să fie în slujba cetățenilor și nu invers. De aceea, parlamentarul constănțean spune că inițiativele venite de la cetățeni nu trebuie ignorate. În acest sens, Negoi anunță că a depus alături de colegul său, Radu Mihail, un proiect de lege  prin care autoritățile locale sunt obligate să dezbată și să voteze proiectele de hotărâre privind inițiativele cetățenești în maximum 40 de zile de la înregistrare. Ele vor putea fi dezbătute și votate fie în ședința ordinară fie în ședința extraordinară a consiliului local sau județean, după caz.

„Inițiativa legislativă presupune o modificare destul de simplă a Codului Administrativ dar care trebuia făcută de foarte mult timp, în condițiile în care de multe ori administrațiile locale uită că au fost alese ca să rezolve problemele cetățenilor. Nu de puține ori, din interese obscure, primarii ignoră miile de semnături strânse de la cetățeni, așa cum a fost cazul referitor la Pădurea Comorova de la Mangalia, pe care primarul de acolo (Cristian Radu, n.r.) pur și simplu nu vrea să o protejeze de apetitul dezvoltatorilor imobiliari.

Termenul propus, de 40 de zile, pentru ca inițiativa să intre în dezbatere şi la vot, este suficient de mare pentru a da timp aparatului administrativ al unei primării sau consiliu județean de a documenta și a pune pe ordinea de zi a  ședințelor de comisii de specialitate aceste inițiative cetățenești.“, a declarat Remus Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta