Connect with us

Actual

Protest inedit la Constanţa: o firmă îi cere DNA-ului să-şi facă treaba

Adrian Cârlescu

Publicat

la

300 de angajaţi ai grupului de firme Somaco Construct SRL – Comprest Util SRL au pichetat Prefectura Constanţa, în carul unei acţiuni autorizate de protest, azi, 12 noiembrie 2015. O coloană auto, constând în peste 30 de autospeciale şi betoniere, a înconjurat perimetrul străzilor în care se găseşte Palatul Administrativ al Constanţei. Maşinile de tonaj au fost decorate cu bannere de protest, inscripţionate cu sloganul: „Stop corupţiei din administraţie şi justiţie! DNA – asta este treaba ta.”. Forţe impresionante de ordine au supravegheat buna desfăşurare a acţiunii de protest. În faţa amnifestanţilor a fost amplasat un coşciug din lemn inscripţionat cu vopsea: „La Constanţa, Dreptatea a murit”. Pe pancartele protestatarilor se mai putea citi: „Anularea hotărârilor judecătoreşti prin care s-au făcut reconstituiri ale dreptului de proprietate cu încălcarea legii”, „CSM, implică-te!”, „Răspunderea magistraţilor” etc.

Betoniere-Somaco-2În principal, organizatorii mitingului deplâng faptul că DNA nu instrumentează o plângere penală depusă împotriva unor judecători care au aprobat retrocedarea unei porţiuni din cariera Sibioara II – Valea cu Izvorul din comuna Lumina, cu încălcarea flagrantă a articolului 4 din Legea 1/2000 care interzice retrocedarea carierelor active. Somaco Construct SRL nici nu a fost parte în procesul în care s-a decis retrocedarea carierei aflate în exploatarea sa, iar cererile de revizuire a deciziei vâdit ilegale au fost respinse pe rând, pe motivul că ilegalitatea unei hotărâri judecătoreşti nu constituie motiv de revizuire în legislaţia românească. Grigore Comănescu, patronul grupului de firme, spune că hotărârea ilegală a fost dată în favoarea unor clienţi ai avocatului Ionel Haşotti, fratele senatorului Puiu Haşotti.

În urma acţiunii de protest, prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, l-ar fi asigurat pe Grigore Comănescu că va sesiza, la rândul său, DNA-ul cu privire la soluţia ilegală de retrocedare. Alte aspecte semnalate în cadrul petiţiei de protest se referă la faptul că firmei Somaco i s-a impus o taxă fiscală uriaşă, de două milioane de euro şi penalităţi de 1,5 milioane de euro (vezi detalii aici). Vom reveni!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tulcea. Ambulanță care transporta o femeie însărcinată, blocată în zăpadă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, o femeie din județul Tulcea care era transportată la spital cu o ambulanță a trăit aventura vieții ei.

Jandarmii au intervenit pentru a scoate din nămeţi ambulanța care o transporta la spital pe femeia însărcinată, precum și pe alți trei bărbați care rămăseseră blocaţi cu maşinile în zăpadă.

Printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției, Biroul de presă al Jandarmeriei Tulcea a anunțat că o ambulanţă, care transporta la spital o femeie însărcinată, a rămas blocată în zăpadă pe un drum din județ, între localitățile Nalbant și Cataloi.

”Ambulanța abia preluase o pacientă gravidă care a solicitat ajutor pentru a ajunge la maternitate întrucât urma să nască.

Jandarmii au participat la deblocarea ambulanței, care și-a continuat drumul pentru a transporta în siguranță femeia însărcinată.”, au precizat jandarmii tulceni.

Ei au făcut recomandarea să ascultăm cu atenţie previziunile meteorologice înainte de a pleca la drum.

”Echipați corespunzător autovehiculul cu anvelope de iarnă, circulați cu prudenţă și adaptați în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere.”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Intervenție în Portul Constanța. O persoană a căzut într-un siloz

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în dana 18 a Portului Constanța a avut loc un grav accident.

Potrivit primelor informații, o persoană a căzut într-un siloz.

La fața locului intervin pompierii cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost scos de către pompieri.

”S-a început protocolul de resuscitare. În sprijin se deplasează și un echipaj SMURD C.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Update2: În urmă cu câteva minute, medicii care efectuau protocolul de resuscitare au fost nevoiți să declare decesul bărbatului de aproximativ 43 de ani.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat beat a vrut să se arunce de pe un bloc din Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Azi-noapte, în jurul orei 02.00, polițiști din cadrul Secției 5 au fost sesizați, prin apel 112, despre faptul că o persoană ar tulbura ordinea și liniștea publică și ar amenința că se va arunca de pe terasa unui bloc din municipiul Constanța.

La fața locului au ajuns negociatori din cadrul IPJ Constanța, care l-au convins pe bărbatul de 28 de ani să renunțe la gestul său.

Surse demne de încredere au precizat, sub protecția anonimatului, că tânărul se afla  sub influența băuturilor alcoolice și era supărat ca a fost sancționat pentru nerespectarea măsurilor privind carantinarea municipiului Constanța.

Bărbatul în cauză a fost preluat de un echipaj al ambulanței și transportat la Spitalul Județean Constanța pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: