Connect with us

Actual

Protest inedit la Constanţa: o firmă îi cere DNA-ului să-şi facă treaba

Publicat

la

300 de angajaţi ai grupului de firme Somaco Construct SRL – Comprest Util SRL au pichetat Prefectura Constanţa, în carul unei acţiuni autorizate de protest, azi, 12 noiembrie 2015. O coloană auto, constând în peste 30 de autospeciale şi betoniere, a înconjurat perimetrul străzilor în care se găseşte Palatul Administrativ al Constanţei. Maşinile de tonaj au fost decorate cu bannere de protest, inscripţionate cu sloganul: „Stop corupţiei din administraţie şi justiţie! DNA – asta este treaba ta.”. Forţe impresionante de ordine au supravegheat buna desfăşurare a acţiunii de protest. În faţa amnifestanţilor a fost amplasat un coşciug din lemn inscripţionat cu vopsea: „La Constanţa, Dreptatea a murit”. Pe pancartele protestatarilor se mai putea citi: „Anularea hotărârilor judecătoreşti prin care s-au făcut reconstituiri ale dreptului de proprietate cu încălcarea legii”, „CSM, implică-te!”, „Răspunderea magistraţilor” etc.

Betoniere-Somaco-2În principal, organizatorii mitingului deplâng faptul că DNA nu instrumentează o plângere penală depusă împotriva unor judecători care au aprobat retrocedarea unei porţiuni din cariera Sibioara II – Valea cu Izvorul din comuna Lumina, cu încălcarea flagrantă a articolului 4 din Legea 1/2000 care interzice retrocedarea carierelor active. Somaco Construct SRL nici nu a fost parte în procesul în care s-a decis retrocedarea carierei aflate în exploatarea sa, iar cererile de revizuire a deciziei vâdit ilegale au fost respinse pe rând, pe motivul că ilegalitatea unei hotărâri judecătoreşti nu constituie motiv de revizuire în legislaţia românească. Grigore Comănescu, patronul grupului de firme, spune că hotărârea ilegală a fost dată în favoarea unor clienţi ai avocatului Ionel Haşotti, fratele senatorului Puiu Haşotti.

În urma acţiunii de protest, prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, l-ar fi asigurat pe Grigore Comănescu că va sesiza, la rândul său, DNA-ul cu privire la soluţia ilegală de retrocedare. Alte aspecte semnalate în cadrul petiţiei de protest se referă la faptul că firmei Somaco i s-a impus o taxă fiscală uriaşă, de două milioane de euro şi penalităţi de 1,5 milioane de euro (vezi detalii aici). Vom reveni!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Bărbat prins băut la volan în Lumina

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, un bărbat din comuna Lumina a fost prins beat la volan. Transportat la spital, acesta a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 1.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari, prins la volan fără permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Năvodari au constatat o infracțiune la regimul rutier, comisă de un tânăr.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism pe strada Rândunelelor din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Tânărul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Corbu de Jos. O copilă de numai doi ani și-a pierdut viața

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.25, în  localitatea Corbu de Jos, pe strada I.L. Caragiale a avut loc un grav accident rutier.

O fetiță de numai doi ani, care se afla pe stradă, a fost accidentată de un autoturism și a rămas inconștientă. La fața locului au fost direcționate de urgență mai multe echipaje de intervenție, respectiv un SMURD B, un SMURD C și un Saj.

De asemenea, au ajuns și polițiști ai Serviciului Rutier pentru a stabili concret cum a avut loc acest accident rutier.

În jurul orei 18.35, echipajele de intervenție au început protocolul de resuscitare, pe care l-au efectuat zeci de minute.

Din nefericire, copila a fost declarată decedată.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: