Connect with us

Actual

Traumele unui conflict locativ… de partid. Făgădău îşi scoate nevasta de la Pozimed

Adrian Cârlescu

Publicat

la

De la 1 decembrie 2015, Monica Gaitanidis, soţia primarului interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, va renunţa la funcţia de director al Centrului Medical Pozimed. Potrivit unor surse din domeniul medical, Gaitanidis ar fi trimis mailuri colaboratorilor ei, în care îi anunţa despre acest lucru. De asemenea, soţia primarului interimar ar fi menţionat că funcţia de director al centrului medical va fi preluată de Gina Laura Plopeanu, potrivit surselor noastre.

Un hotel cu istorie

Centrul Medical Pozimed a fost menţionat într-o mulţime de investigaţii de presă ca făcând parte din „siajul” „tripletei de aur” Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. În mod oficial, firma este deţinută de un off-shore cu sediul în Cipru, Talmage Overseas LTD, şi are sediul social în fostul Hotel Astoria de pe strada Mircea cel Bătrân. Până în 1989, acest imobil a aparţinut Partidului Comunist Român, servind ca hotel pentru nomenclatură. În luna decembrie a anului 2001, hotelul a intrat în proprietatea Fundaţiei Secolul XXI, care era atunci condusă de Victor Ponta. Pe 7 februarie 2003, fostul hotel comunist a fost cumpărat de Partidul Social Democrat, care l-a deţinut până pe 29 iunie 2005. La data menţionată, PSD-ul (reprezentat de mandatarii Pârjăloiu Ionel şi Iancu Ion) a vândut construcţia către New Home Construct SRL (reprezentată prin Cătălin Vasile Dumitriu), pentru suma de 20 de miliarde de lei vechi.

[pdf-embedder url=”http://img.ordinea.ro/uploads/2015/11/PSD-Astoria.pdf”]

La momentul de faţă, New Home Construct SRL este deţinută de off-shore-ul cipriot Talmage Overseas LTD, acelaşi care deţine şi clinica Pozimed. Cu alte cuvinte, dreptul de dispoziţie asupra clădirii aparţine unor acţionari anonimi din Cipru. O vreme, aceşti anonimi şi-au exprimat acordul ca proprietatea lor din buricul Constanţei să fie împărţită între Clinica Pozimed, maternitatea Isis şi Partidul Social Democrat.

Traumele unui conflict locativ

FagadauDupă debarcarea lui Radu Mazăre de la conducerea PSD Constanţa, proprietarul clădirii a notificat partidul să-şi găsească un alt sediu, ceea ce s-a şi întâmplat, ca dovadă că activitatea social-democraţilor se derulează, în momentul de faţă, în sediul de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Acest conflict locativ a fost deja comentat pe bloguri ca fiind o răfuială între vechea şi noua gardă din PSD. În acest sens, se poate observa că linia noului preşedinte, Felix Stroe, este aceea de delimitare de oamenii lui Mazăre, în vreme ce firma apropiată lui Mazăre a lăsat partidul fără sediu. În tot acest conflict locativ, primarul interimar Decebal Făgădău nu a spus niciun cuvânt. Şi nici nu prea avea cum, din punct de vedere moral, întrucât soţia sa, Monica Gaitanidis, era chiar directoarea Clinicii Pozimed. Or, din acest punct de vedere, retragerea soţiei lui Făgădău ar putea avea o motivaţie politică. Prezenţa ei în firmele controlate de Mazăre i-ar fi subminat lui Făgădău poziţia în faţa noilor săi şefi de partid.

Căpăţână a privatizat RMN-ul Spitalului către Pozimed; urmaşa sa în afaceri preaia, acum, Pozimedul

Pe de altă parte, informaţia cu privire la numirea Ginei Plopeanu la conducerea Pozimed are, la rândul ei, o însemnătate aparte. Doamna în cauză a cumpărat, alături de soţul ei, o firmă de la Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean (vezi aici detalii). Or, Căpăţână a fost cercetat penal pentru afacerea prin care a externalizat serviciile de investigaţii de rezonanţă magnetică (RMN) ale unităţii spitaliceşti, tocmai către Clinica Pozimed. La acel moment, procurorii nu au putut stabili alte motivaţii, decât cele aşa-zis manageriale, pentru „privatizarea” RMN-ului de la spital, în favoarea Pozimed.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier grav în Valu lui Traian. O femeie este în comă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, militarii din cadrul ISU Constanța au fost solicitați să intervină în localitatea Valu lui Traian, pe strada Calea Dobrogei, unde a avut loc un grav accident rutier. O femeie, pieton, a fost lovită de un autoturism condus de către un bărbat.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje Smurd B și un echipaj Saj C2, precum și reprezentanți al Poliției Rutiere.

Potrivit Biroului de presă al Serviciului de Ambulanță Constanța, femeia lovită are aproximativ 45 de ani și a fost transportată la spital, în stare de comă, cu un traumatism cranio cerebral grav. De asemenea, pacienta prezintă și traumatism al membrelor superioare și inferioare.

Iată cum s-a produs acest accident rutier, potrivit reprezentaților Biroului de presă al IPJ Constanța.

Astăzi, în jurul orei 16.30, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe DN 3, în localitatea Valu lui Traian (intersecție cu strada Lalelei).

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 49 de ani, și un pieton – femeie, de 48 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbatul care a vrut să dea șpagă polițistului din Valu lui Traian, arestat preventiv

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, v-am informat că, pe data de 22 februarie, un tânăr din localitatea Valu lui Traian a fost prins în flagrant în timp ce oferea suma de 800 de euro unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian, județul Constanța.

Într-o primă fază, procurorul a dispus reținerea inculpatului pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Ulterior, a fost prezentat instanței Tribunalului, care a dispus arestarea sa imediată pe o durată de 30 de zile.

Iată sentința:

”Soluția pe scurt: În baza art. 226 alin. 1 Cod procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului PANŢU NĂSTURAŞ, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.02.2021 şi până la data de 24.03.2021, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge cererea privind luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu, formulată de către avocatul acestuia, ca nefondată. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 272 alin. 1 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu, av.Serban Gabriel Iulian în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.02.2021, ora 12,54.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  26/2021  23.02.2021”

Reamintim că, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, un polițist din Valu lui Traian a depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie. Acesta, împreună cu ceilalți trei pasageri din autoturism au fost conduși la sediul postului de poliție, în vederea luării măsurilor legale privind circulația pe drumurile publice. Ulterior, unul dintre pasagerii din autoturism i-a promis agentului de poliţie suma de 800 de euro pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Polițistul a formulat imediat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Astfel, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia bărbatul depistat în timp ce conducea fără drept a oferit agentului de poliţie suma de 800 de euro (promisă anterior de pasager), în scopul de a nu lua măsurile legale care se impuneau împotriva sa.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Specialiștii Gărzii de Mediu și Apelor Române fac verificări în zona lacului Siutghiol. Foarte mulți pești s-au concentrat spre mal

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 23 februarie, ca urmare a unei sesizări venite din partea Primăriei orașului Ovidiu, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat verificări în zona de promenadă a lacului Siutghiol referitoare la faptul că peștii din apa lacului s-au concentrat în număr foarte mare spre mal, într-o zonă cu stufăriș.

La verificările realizate de echipa de permanență a Comisariatului Județean Constanța, împreună cu inspectorii ABADL, nu s-a constatat mortalitate piscicolă, iar apa lacului nu prezintă irizații sau miros specific de ape uzate. Au fost prelevate probe de apă din lac, în vederea efectuării analizelor de laborator de către ABADL.

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu, au fost preluate probe, iar în cursul zilei de azi sau a celei de mâine va fi finalizat buletinul de analiză. În funcție de acesta, se va stabili dacă este vorba despre vreo poluare sau de un fenomen natural.

”Este posibil să fie vorba despre un fenomen natural. Au fost variații mari de temperatură în ultimele zile, așa că este posibil ca peștii să se îndrepte spre ape mai calde. Se pare că acum este o perioadă în care aceștia își depun icrele.”, a declarat Popescu.

Comisarul șef a precizat că va lua legătura cu un specialist din cadrul Agenției Naționale de Pescuit pentru a primi informații suplimentare.

”Este nevoie de mai multe informații. Nu erau pești morți, nu erau irizații pe apă… Poate sunt astfel de fenomene cauzate de insuficiența oxigenului în apă. (…) Poate fi vegetație algală. Important este că nu există mortalitate piscicolă. Poate peștii au ajuns spre mal pentru că depun icrele…”., a precizat comisarul șef al Gărzii de Mediu Constanța, Steluța Popescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: