Connect with us

Actual

Traumele unui conflict locativ… de partid. Făgădău îşi scoate nevasta de la Pozimed

Adrian Cârlescu

Publicat

la

De la 1 decembrie 2015, Monica Gaitanidis, soţia primarului interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, va renunţa la funcţia de director al Centrului Medical Pozimed. Potrivit unor surse din domeniul medical, Gaitanidis ar fi trimis mailuri colaboratorilor ei, în care îi anunţa despre acest lucru. De asemenea, soţia primarului interimar ar fi menţionat că funcţia de director al centrului medical va fi preluată de Gina Laura Plopeanu, potrivit surselor noastre.

Un hotel cu istorie

Centrul Medical Pozimed a fost menţionat într-o mulţime de investigaţii de presă ca făcând parte din „siajul” „tripletei de aur” Mazăre-Constantinescu-Strutinsky. În mod oficial, firma este deţinută de un off-shore cu sediul în Cipru, Talmage Overseas LTD, şi are sediul social în fostul Hotel Astoria de pe strada Mircea cel Bătrân. Până în 1989, acest imobil a aparţinut Partidului Comunist Român, servind ca hotel pentru nomenclatură. În luna decembrie a anului 2001, hotelul a intrat în proprietatea Fundaţiei Secolul XXI, care era atunci condusă de Victor Ponta. Pe 7 februarie 2003, fostul hotel comunist a fost cumpărat de Partidul Social Democrat, care l-a deţinut până pe 29 iunie 2005. La data menţionată, PSD-ul (reprezentat de mandatarii Pârjăloiu Ionel şi Iancu Ion) a vândut construcţia către New Home Construct SRL (reprezentată prin Cătălin Vasile Dumitriu), pentru suma de 20 de miliarde de lei vechi.

[pdf-embedder url=”http://img.ordinea.ro/uploads/2015/11/PSD-Astoria.pdf”]

La momentul de faţă, New Home Construct SRL este deţinută de off-shore-ul cipriot Talmage Overseas LTD, acelaşi care deţine şi clinica Pozimed. Cu alte cuvinte, dreptul de dispoziţie asupra clădirii aparţine unor acţionari anonimi din Cipru. O vreme, aceşti anonimi şi-au exprimat acordul ca proprietatea lor din buricul Constanţei să fie împărţită între Clinica Pozimed, maternitatea Isis şi Partidul Social Democrat.

Traumele unui conflict locativ

FagadauDupă debarcarea lui Radu Mazăre de la conducerea PSD Constanţa, proprietarul clădirii a notificat partidul să-şi găsească un alt sediu, ceea ce s-a şi întâmplat, ca dovadă că activitatea social-democraţilor se derulează, în momentul de faţă, în sediul de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Acest conflict locativ a fost deja comentat pe bloguri ca fiind o răfuială între vechea şi noua gardă din PSD. În acest sens, se poate observa că linia noului preşedinte, Felix Stroe, este aceea de delimitare de oamenii lui Mazăre, în vreme ce firma apropiată lui Mazăre a lăsat partidul fără sediu. În tot acest conflict locativ, primarul interimar Decebal Făgădău nu a spus niciun cuvânt. Şi nici nu prea avea cum, din punct de vedere moral, întrucât soţia sa, Monica Gaitanidis, era chiar directoarea Clinicii Pozimed. Or, din acest punct de vedere, retragerea soţiei lui Făgădău ar putea avea o motivaţie politică. Prezenţa ei în firmele controlate de Mazăre i-ar fi subminat lui Făgădău poziţia în faţa noilor săi şefi de partid.

Căpăţână a privatizat RMN-ul Spitalului către Pozimed; urmaşa sa în afaceri preaia, acum, Pozimedul

Pe de altă parte, informaţia cu privire la numirea Ginei Plopeanu la conducerea Pozimed are, la rândul ei, o însemnătate aparte. Doamna în cauză a cumpărat, alături de soţul ei, o firmă de la Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean (vezi aici detalii). Or, Căpăţână a fost cercetat penal pentru afacerea prin care a externalizat serviciile de investigaţii de rezonanţă magnetică (RMN) ale unităţii spitaliceşti, tocmai către Clinica Pozimed. La acel moment, procurorii nu au putut stabili alte motivaţii, decât cele aşa-zis manageriale, pentru „privatizarea” RMN-ului de la spital, în favoarea Pozimed.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Prognoza meteo. Vezi cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Administrația Națională de Meteorologie a postat estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 30 noiembrie – 13 decembrie 2020. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Până în data de 2 decembrie, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12…13 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7…8 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei și va fi de -5…-4 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creștere spre medii de 6…7 grade, valori cu mult mai mari față de norme. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în primele zile.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13…14 grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7…8 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, se va situa mult sub norma perioadei și va fi de -7…-6 grade. Apoi, până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 5 grade, valori mai mari față de cele normale. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 decembrie și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

TRANSILVANIA

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1…2 grade. Treptat, până în data de 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9…10 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5…6 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9…-8 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 și 8 decembrie.

MARAMUREŞ

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade. Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creștere semnificativă, iar media acestora va fi de 11…12 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6…7 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9…-8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. În a doua săptămână din interval, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie. În a doua săptămână se menține probabilitatea de precipitații, cu precădere în zilele de 7 și 8 decembrie.

MOLDOVA

Până în data de 3 decembrie, valorile termice diurne vor avea media în jurul a 2 grade. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creștere, iar media acestora va fi de 8…9 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 4…5 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -5 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie, dar mai ales în zilele de 7 și 8 decembrie.

DOBROGEA

La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2…3 grade, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creștere spre medii în jurul a 13 grade. Treptat, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -2 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor fi în creștere, iar media acestora va fi de 7…8 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 4 grade. Vor fi precipitații la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creștere după data de 7 decembrie.

MUNTENIA

Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5…-3 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 11 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade. Valorile nocturne vor crește până la sfârșitul primei săptămâni când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Vor fi precipitații la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creștere după data de 4 decembrie.

OLTENIA

Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2…3 grade, iar a minimelor de -5…-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade. Valorile nocturne vor crește până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Probabilitatea de precipitații va ridicată după data de 4 decembrie.

LA MUNTE

Până în data de 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4…5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1…2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creștere de la -10 la 0 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tulcea. Ambulanță care transporta o femeie însărcinată, blocată în zăpadă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, o femeie din județul Tulcea care era transportată la spital cu o ambulanță a trăit aventura vieții ei.

Jandarmii au intervenit pentru a scoate din nămeţi ambulanța care o transporta la spital pe femeia însărcinată, precum și pe alți trei bărbați care rămăseseră blocaţi cu maşinile în zăpadă.

Printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției, Biroul de presă al Jandarmeriei Tulcea a anunțat că o ambulanţă, care transporta la spital o femeie însărcinată, a rămas blocată în zăpadă pe un drum din județ, între localitățile Nalbant și Cataloi.

”Ambulanța abia preluase o pacientă gravidă care a solicitat ajutor pentru a ajunge la maternitate întrucât urma să nască.

Jandarmii au participat la deblocarea ambulanței, care și-a continuat drumul pentru a transporta în siguranță femeia însărcinată.”, au precizat jandarmii tulceni.

Ei au făcut recomandarea să ascultăm cu atenţie previziunile meteorologice înainte de a pleca la drum.

”Echipați corespunzător autovehiculul cu anvelope de iarnă, circulați cu prudenţă și adaptați în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere.”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Intervenție în Portul Constanța. O persoană a căzut într-un siloz

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în dana 18 a Portului Constanța a avut loc un grav accident.

Potrivit primelor informații, o persoană a căzut într-un siloz.

La fața locului intervin pompierii cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, bărbatul a fost scos de către pompieri.

”S-a început protocolul de resuscitare. În sprijin se deplasează și un echipaj SMURD C.”, a precizat Anca Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Update2: În urmă cu câteva minute, medicii care efectuau protocolul de resuscitare au fost nevoiți să declare decesul bărbatului de aproximativ 43 de ani.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: