Connect with us

Administratie

Protest mâine la Prefectură. Motivul? Deblocarea referendumului de demitere a primarului din Agigea

Publicat

la

Conducerea USR Constanța anunță că va organiza un protest pentru deblocarea referendumului de demitere a primarului din Agigea, Maricel Cîrjaliu. Protestul ar urma să aibă loc marţi, 12 iulie, ora 11.00, în faţa Prefecturii Constanţa.

„Au trecut 10 luni de când USR Agigea a reuşit să strângă 2.000 de semnături (din cele 1.850 necesare) pentru declanşarea procedurilor de organizare a referendumului pentru demiterea primarului PSD, Maricel Cîrjaliu. A durat 6 luni ca toate aceste semnături să fie, într-un final, validate de către Autoritatea Electorală Permanentă şi de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, fiind astfel confirmată legalitatea acestora.

Cu toate acestea, de mai bine de 3 luni, voinţa locuitorilor din Agigea nu poate fi exprimată democratic din cauză că  prefectul PNL al judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa a decis să blocheze întreaga iniţiativă cetăţenească. Prefectul refuză vehement numirea unei comisii pentru organizarea referendumului deşi, conform Codului Administrativ, este obligat să facă acest lucru.

Prin decizia sa, bazată pe o justificare lipsită de fundamente logice şi legale, PNL-istul Silviu Iulian Coşa protejează un baron PSD, care în prezent este trimis în judecată sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru un prejudiciu de aproape 4 milioane de euro, un individ controversat pentru care 2.000 de oameni au semnat că nu îl mai vor primar.

În timp ce la Constanţa PNL şi PSD îşi unesc destinele politice şi tratează democraţia ca fiind doar un alt cuvânt pe care dă bine să-l rosteşti în campanie electorală, în judeţul Braşov (comuna Dumbrăviţa) va fi organizat primul referendum din istoria României pentru demiterea unui primar. Procedurile şi condiţiile îndeplinite au fost aceleaşi ca la Agigea, chiar şi reclamaţiile primarului vizat, însă prefectul de acolo a înţeles că Legea trebuie respectată şi că voinţa cetăţenilor este mai presus de orice ambiţii şi jocuri politice de culise. De precizat că semnăturile necesare de la Dumbrăviţa au fost strânse la o lună după cele de la Agigea. Deci la Braşov se poate. La Constanţa, nu. 

Acest abuz fără precedent la adresa principiilor democratice trebuie să înceteze! De aceea, membri ai USR Constanţa (consilieri judeţeni, consilieri municipali, senatori, deputaţi), alături de locuitorii din Agigea îi vor cere prefectului Silviu Iulian Coşa să respecte Legea şi să deblocheze referendumul pentru demiterea baronului PSD, Maricel Cîrjaliu.

Vă mulţumim şi vă aşteptăm alături de noi, marţi, 12 iulie, ora 11.00, în faţa Prefecturii Constanţa.“, spun cei de la USR.

Comments

comments

Administratie

Primar din județul Constanța, CONDAMNAT la 2 ani și 4 luni de ÎNCHISOARE CU SUSPENDARE pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual

Publicat

la data de

Scris de

După Valentin Vrabie de la Medgidia, un alt primar din județul Constanța este condamnat la închisoare pentru fals intelectual. De data aceasta este vorba despre Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu, condamnat în primă instanță la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual.

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen în apelul dosarului în care Dumitru Timofte este acuzat de fals intelectual și de instigare la fals intelectual la data de 12 ianuarie 2023. a fost condamnat în primă instanță la la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare!

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Probatoriul administrat în cauză a relevat, ca stare de fapt, că inculpatul Dumitru Timofte, în calitate de primar al comunei Nicolae Bălcescu, a semnat şi a atestat, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, notează jurnaliștii de la Ziua de Constanța.

În acelaşi timp, inculpatul Timofte Dumitru folosindu-şi autoritatea dată de funcţia pe care o avea, a exercitat presiuni asupra inculpatei Petcu Mihaela, să semneze şi să atestate, în mod nereal, în cuprinsul adresei nr.10177 din 02.11.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat schimbul de terenuri agricole, precum şi să consemneze în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a consiliului local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, aceeaşi împrejurare respectiv că, s-a aprobat schimbul de terenuri sus-menţionat, document ce ulterior a fost depus şi la Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa – Comisia de Fond Funciar.

Inculpata Petcu Mihaela a recunoscut săvârşirea infracţiunilor ce i se reţin în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de  recunoaştere a vinovăţiei.

Inculpatul Puşcaşu Constantin a recunoscut săvârşirea infracţiunii ce i se reţine în sarcină – fals intelectual – şi a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Atenție unde opriți sau staționați! Poliția Locală Constanța a ridicat alte 17 autoturisme

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat zilele trecute o acțiune pe raza municipiului Constanța pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile O.U.G. 195/2002R privind oprirea sau staționarea autovehiculelor.  

Au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale în valoare de 43.320 lei și 220 de puncte de penalizare în conformitate cu prevederile Codului Rutier. De asemenea, ca urmare a staționării neregulamentare, au fost ridicate 17 autovehicule de pe partea carosabilă a drumului public.  

“Polițiștii locali desfășoară în mod constant astfel de acțiuni pentru asigurarea fluenței pe drumurile publice, pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere, precum și pentru ocrotirea vieții și a sănătății participanților la trafic. Le mulțumim tuturor celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și îi rugăm să facă în continuare acest lucru la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922-dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța. 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă programul de reabilitare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale ale municipiului Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Lucrări de reabilitare a zonei destinate circulației pietonilor în cartierele Constanței

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de modernizare a infrastructurii pietonale din zonele rezidențiale.

Pe strada Flămânda, se montează pavele moderne, după ce terenul a fost consolidat și au fost montate borduri noi.

Simultan, pe aleea Romaniței continuă procesul de reconfigurare a zonei delimitate de blocurile C1 și C2. Se construiesc alei pietonale. Bordurile deteriorate au fost înlocuite cu unele noi iar suprafețele au fost pregătite pentru asfaltare.

De asemenea, pe strada Biruinței se desfășoară lucrări de reconfigurare a trotuarelor. Pe sectorul delimitat de strada Barbu Ștefănescu Delavrancea și strada Izvor se resistematizează zona pietonală și sunt amenajate noi parcări.

Facem din nou apel către conducătorii auto să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna accesul utilajelor.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: