Politica

PSD Constanța, scos din lista propunerilor pentru posturile de vicepreședinți la nivel național

mart. 06, 2018 Mihaela Tîrpan

Fierbere mare în interiorul Partidului Social Democrat înaintea marelui Congres. Se fac liste, calcule, se scot și sunt adăugați noii favoriți ai actualei conduceri a partidului.

Constanța nu apare în lista propunerilor apărute astăzi în spațiul public, desigur pe surse.

Din interiorul partidului, declarațiile asumate pe marginea candidaturilor la viitoarele funcții de vicepreședinți nu există. Toată lumea informează că se lucrează, că nu există discuții ascunse și că toate informațiile vor fi comunicate în timp util. Ce înseamnă timp util, rămâne să stabilim. Până la termenul… timpului util, o informație e clară: Constanța pare să nu mai figureze pe lista propunerilor vehiculate în ceea ce privește funcțiile de vicepreședinți la nivel național, cu precizarea că se pot depune candidaturi până joi la ora 16.00.

“Nu s-a discutat nimic la Constanța. Nu știu să vrea cineva să candideze și să își fi exprimat această intenție, dar calculele nu sunt încheiate. Cei care vor să candideze își pot depune candidaturile la Secretariatul General al partidului până joi la ora 16.00. Apoi urmează validarea în Comitetul Național Executiv și mergem în Congres pe 10 martie”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Constanța, Mircea Dobre, pentru “Ordinea.ro”

Că în zone, județe, încă se joacă, se fac ședințe și strategii vedem cu toții; la fel vedem și interesul privind funcțiile de la București.

În funcție de calculele politice de până acum, situația propunerilor, pe surse apărută în spațiul public, lista candidaților ar urma să fie aceasta:

Regiunea Sud Est: Marian Oprişan și Mirela Furtună

Regiunea București – Ilfov: Gabriela Firea și Robert Negoiță

Regiunea Nord – Este: Dumitru Buzatu și Doina Federovici

Regiunea Sud: Rovana Plumb și Ciprian Pandea

Regiunea Sud Vest: Olguța Vasilescu și Paul Stănescu

Centru: Bogdan Trif și Carmen Dan

Regiunea Vest: Mihai Fifor și Natalia Intotero

Regiunea Nord Vest: Gabriel Zetea și Doina Pană

De reținut: În acest moment, Organizația Constanța deține doar o funcție în conducerea partidului la nivel național. Felix Stroe, președintele PSD Constanța, este secretar regional pe zona Sud Est.

Citiți și:

Cum se pregătește PSD Constanța pentru Congresul din 10 martie

 

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!