Conecteaza-te cu noi

Politica

PSD și PNL, împreună la europarlamentare dar nu și la alegerile locale. Ciucă: Trebuie să învățăm din trecut

Published

on

Președinții PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au vorbit, miercuri seară, despre comasarea alegerilor, fiind întrebați de ce se va merge împreună la europarlamentare, dar nu și la locale.

“Este o întrebare care este absolut normală. Am avut dezbateri. Sunt abordări care fac obiectul alegerilor. Nu putem vorbi de alegerile locale care au o altă configurație., La alegerile europarlamentare discutăm de reprezentanții României. La nivelul fiecărei filiale vor exista strategii specifice, sunt diferențe și în mediul urban și rural. Au fost elemente de divergențe în coaliție, dar au fost argumentate. Dacă se va reuși la nivel local să se depășească aceste lucruri, fără se depășească liniile roșii, îmi doresc foarte mult. Trebuie să învățăm din trecut. S- a mai încercat o dată, USL, când s-a decis să se meargă așa. S-a dovedit că nu funcționează. Atunci când vorbim de locale și europarlamentare, trebuie să vedem care a fost beneficiul banilor europeni. Acest lucru poate fi folosit în campania electorală”, a spus Nicolae Ciucă.

Ciolacu, despre direcția politică a listei de la europarlamentare

“PSD, ca și PNL, are mii de aleși locali. Ar fi fost o greșeală ca noi din birou să hotărâm ce e mai bine pentru fiecare comună, oraș, municipiu. Aceste decizii se iau la baza partidelor. În perioada următoare sunt convins că vom avea și alianțe locale. Dar ei știu ce mai bine. Vom pune prioritățile românilor înainte de deciziile din birouri. Direcția politică o va da lista politică de la europarlamentare”, a spus și Marcel Ciolacu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions