Connect with us

Administratie

Robert Eusebiu Spârcaci, primul candidat pentru un mandat în Consiliul Local Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

După ce i-a dat numeroase lecții de administrație primarului în funcție, un tânăr din Cernavodă s-a decis să intre în competiția pentru unul dintre scaunele din Consiliul Local al orașului.

Robert Eusebiu Spârcaci anunță că va candida pentru funcția de consilier local la alegerile locale din vara anului 2020, cu gândul că schimbul de generații din administrație este un mod firesc de evoluție a lucrurilor.

De ce candidează și care sunt intențiile sale în ceea ce privește viitorul mandat de consilier în cadrul Consiliului Local Cernavodă, aflăm chiar de la el, dintr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Un an până la următoarele alegeri locale

Imi declar public intentia de a candida independent pentru functia de consilier local la alegerile locale din vara anului 2020 la Primăria Orașului Cernavoda.

De ce am decis să candidez? În primul rând pentru că imi doresc să fac un schimb de generaţii în Primăria Cernavoda. Imi doresc să vin cu alte principii, cu alte concepte despre viaţă, despre dezvoltarea oraşului. Vreau să abordez o altă mentalitate. Schimbul de generatii este un lucru firesc, cerut de insasi evolutia vietii. Insa scena politica romaneasca poarta inca pregnant amprenta unei anomalii, cauzate de incapatanarea cu care seniorii tin cu dintii de scaune si functii ignorand generatia tanara care ar putea scoate la liman multe dintre problemele orașului. Cu o alta fata, un alt suflu si o doctrina mult mai populista.
Voi candida sub sloganul ” Sprijin pentru Cernavoda “. #sprijinpentrucernavoda

Cine este Robert Eusebiu Spârcaci

Cel care urmează să intre independent în competiția pentru un mandat în Consiliul Local Cernavodă are 25 de ani, este licențiat în Teologie și se prezintă cu o ambiție demnă de luat în calculele politice pentru implicarea în activitățile comunității din care face parte.

“Sunt legat sufletește de acest loc, unde m-am format ca om și unde mi-aș dori să-mi întemeiez o familie și să-mi construiesc un viitor. Fac politica de la o vârstă frageda, 14 ani, am arătat de mic implicare în societate și politicienilor le-am aratat cu degetul când greșesc. Am vrut sa știu ca orașul în care ma aflu prospera si ne putem mândrii cu el. Mi-e drag orașul Cernavodă, îi respect oamenii de la care am învățat ce insemana demnitatea, hărnicia și seriozitatea. Rădăcinile, emoțiile, bucuriile și speranțele mele sunt legate de acest oraș. De aceea, nu mi-e indiferent cum arata acest spațiu, nu mi-e indiferent cum trăiesc oamenii de aici”, spune Robert Eusebiu Spârcaci pentru “Ordinea.ro”.

Pentru  a afla cum s-a implicat în comunitatea locală din Cernavodă, vă recomandăm două dintre declarațiile publice pe care Ordinea.ro le-a prezentat și care îi poartă semnătura lui Robert Eusebiu Spârcaci:

Primarul din Cernavodă, scos la tablă de un locuitor: “Dovediți transparența invocată în campania electorală”

și

“Să-ţi aşezi propriul steag cu curu-n sus e o mare gafă!”

De asemenea, Ordinea.ro a prezentat demersul pe care tânărul locuitor al orașului Cernavodă l-a avut și prin care a cerut scoaterea limitatoarelor de viteză din oraș, după ce montarea acestora a stârnit un val de reacții din partea șoferilor. În articolul Ordinea.ro găsiți și punctul de vedere al conducerii Primăriei orașului Cernavodă cu privire la acest subiect.

Cernavodă: Șicanele de viteză împart șoferii în două tabere. ALDE cere scoaterea lor! Ce spune Primăria

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Primarii de orașe, apel disperat la Cîțu: „Nu vor mai avea bani pentru o bună funcţionare a şcolilor sau a spitalelor“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarii de România spun că multe dintre orașele mici nu vor mai avea bani pentru o bună funcţionare a şcolilor, spitalelor şi a altor servicii, în lipsa unor “măsuri clare, articulate” venite din partea Ministerului Finanţelor. De aceea, Asociaţia Oraşelor din România îi solicită ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, să facă rapid o rectificare de buget. AOR precizează că a organizat, miercuri, o videoconferinţă la care au participat peste 50 de primari şi specialişti din primăriile de oraşe.

“În urma discuţiilor, Asociaţia Oraşelor îşi declară public îngrijorarea faţă de situaţia financiară actuală a administraţiei publice locale, aflată într-un moment excepţional, ca urmare a efectelor pandemiei de COVID-19 şi a lipsei de dialog din partea Ministerului de Finanţe. Estimările făcute de Asociaţia Oraşelor din România privind scăderea gradului de încasare la nivel local s-au dovedit corecte, iar, din analiza situaţiei gradului de colectare a impozitelor şi taxelor locale, reiese clar o situaţie disperată pentru administraţia locală de la nivelul oraşelor mici, care, în curând, nu vor mai dispune de fonduri”, prevede comunicatul.

Potrivit sursei citate, cu o scădere de peste 25% a sumelor încasate din impozitele şi taxele locale faţă de anul trecut şi a încasărilor din impozitul pe venit raportate la sumele planificate la începutul anului, unele oraşe au ajuns să nu-şi mai plătească asigurările sociale şi pe cele de sănătate sau impozitele aferente salariilor, au renunţat la minimele construcţii privind infrastructura edilitar-urbană, existând pericolul să nu-şi mai poată susţine utilităţile vitale pentru comunitate, precum iluminatul public.

Asociaţia Oraşelor din România îi solicită ministrului Florin Cîţu să facă o rectificare de buget în care să cuprindă mai multe măsuri.

“Asociaţia Oraşelor din România (AOR) îi solicită ministrului Florin Cîţu să facă, cât mai rapid, o rectificare de buget în care să cuprindă următoarele măsuri: repartizarea de către Ministerul Finanţelor Publice către unităţile administrativ-teritoriale a unor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi/sau din alte surse, care să asigure sumele rezultate la începutul anului, ca urmare a mecanismului de alocare şi a celui de echilibrare a bugetelor locale, prin modelul de calcul prevăzut de Legea 5/2020; asigurarea unui buget minim de 2.000 mii lei/comună/an, 6.000 mii lei/oraş/an şi 12.000 mii lei/municipiu/an”, informează AOR.

Sursa: agerpres.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

RAEDPP trece la reabilitarea clădirilor cu destinația de locuință

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța continuă amplul proiect demarat în anul 2019, prin care își propune refacerea acoperișurilor și fațadelor imobilelor situate în municipiul Constanța. În urma procedurii de atribuire, în această săptămână au fost demarate lucrările de reabilitare a primei clădiri cu destinația de locuință, cu respectarea avizelor Direcției Județene pentru Cultură Constanța. Este vorba despre un imobil situat în zona centrală a municipiului, cu acoperișul, fațada și tâmplăria exterioară în stare avansată de degradare. Arhitectura imobilului a fost deteriorată de modificările efectuate de către foștii chiriași ai Regiei. Nerespectând prevederile contractuale, locatarii au executat atât lucrări asupra fațadei, cât și în interior, fără a avea acordul RAEDPP și fără a deține autorizație de construcție, fapt care a sporit gradul de degradare a clădirii și a dus la rezilierea contractului și evacuarea chiriașilor, spun cei de la RAEDPP.

„Nu este prima dată când chiriași ai Regiei realizează intervenții fără a avea acordul nostru, pricinuind astfel însemnate stricăciuni. Prin lucrările pe care începem să le derulăm, imobilul își va schimba înfățișarea și va fi adus la aspectul inițial. Vom urmări în permanență exploatarea imobilelor pe care Regia le are în administrare, pentru a nu se mai repeta astfel de situații”, a precizat directorul RAEDPP Constanța, domnul Florin Gheorghe.

După finalizarea lucrărilor, care vor dura aproximativ 30 de zile, imobilul va fi repus în circuitul de exploatare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Camere de supraveghere pe mai multe străzi din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încă 58 de camere de supraveghere în municipiu, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța printr-un comunicat remis redacției.

Sistemelor de supraveghere video instalate deja în Parcul Arheologic li se alătură din această săptămână alte 58 de dispozitive amplasate în 29 de puncte din oraș. Stații pentru biciclete, stații pentru autobuze și alte puncte cheie din Constanța sunt supravegheate video 24 de ore din 24, pentru creșterea nivelului de siguranță și combaterea faptelor antisociale.

Decebal Făgădău – primarul municipiului Constanța:

“ Scopul acestor camere este de a proteja populația împotriva faptelor antisociale, de a aduce un plus de liniște și confort psihic în rândul celor care știu că sunt protejați într-un fel. Ne dorim să nu mai pățim ce am pățit în ultima perioadă. Construim împreună cu greu și, într-o noapte, vin unii certați cu legea și distrug tot.”

Sistemele de înaltă performanță supraveghează video toate stațiile de biciclete din Constanța și Mamaia, intersecții și puncte importante din oraș dar și stații de autobuz, iar imaginile sunt stocate în dispeceratul Poliției Locale Constanța.

Tot pentru creșterea siguranței în orașul nostru, Primăria Municipiului Constanța a alocat sume considerabile pentru dotarea cu sisteme de supraveghere video și antiefracție în aproximativ 50 de unități de învățământ din oraș.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: