Connect with us

Administratie

Robert Eusebiu Spârcaci, primul candidat pentru un mandat în Consiliul Local Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

După ce i-a dat numeroase lecții de administrație primarului în funcție, un tânăr din Cernavodă s-a decis să intre în competiția pentru unul dintre scaunele din Consiliul Local al orașului.

Robert Eusebiu Spârcaci anunță că va candida pentru funcția de consilier local la alegerile locale din vara anului 2020, cu gândul că schimbul de generații din administrație este un mod firesc de evoluție a lucrurilor.

De ce candidează și care sunt intențiile sale în ceea ce privește viitorul mandat de consilier în cadrul Consiliului Local Cernavodă, aflăm chiar de la el, dintr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Un an până la următoarele alegeri locale

Imi declar public intentia de a candida independent pentru functia de consilier local la alegerile locale din vara anului 2020 la Primăria Orașului Cernavoda.

De ce am decis să candidez? În primul rând pentru că imi doresc să fac un schimb de generaţii în Primăria Cernavoda. Imi doresc să vin cu alte principii, cu alte concepte despre viaţă, despre dezvoltarea oraşului. Vreau să abordez o altă mentalitate. Schimbul de generatii este un lucru firesc, cerut de insasi evolutia vietii. Insa scena politica romaneasca poarta inca pregnant amprenta unei anomalii, cauzate de incapatanarea cu care seniorii tin cu dintii de scaune si functii ignorand generatia tanara care ar putea scoate la liman multe dintre problemele orașului. Cu o alta fata, un alt suflu si o doctrina mult mai populista.
Voi candida sub sloganul ” Sprijin pentru Cernavoda “. #sprijinpentrucernavoda

Cine este Robert Eusebiu Spârcaci

Cel care urmează să intre independent în competiția pentru un mandat în Consiliul Local Cernavodă are 25 de ani, este licențiat în Teologie și se prezintă cu o ambiție demnă de luat în calculele politice pentru implicarea în activitățile comunității din care face parte.

“Sunt legat sufletește de acest loc, unde m-am format ca om și unde mi-aș dori să-mi întemeiez o familie și să-mi construiesc un viitor. Fac politica de la o vârstă frageda, 14 ani, am arătat de mic implicare în societate și politicienilor le-am aratat cu degetul când greșesc. Am vrut sa știu ca orașul în care ma aflu prospera si ne putem mândrii cu el. Mi-e drag orașul Cernavodă, îi respect oamenii de la care am învățat ce insemana demnitatea, hărnicia și seriozitatea. Rădăcinile, emoțiile, bucuriile și speranțele mele sunt legate de acest oraș. De aceea, nu mi-e indiferent cum arata acest spațiu, nu mi-e indiferent cum trăiesc oamenii de aici”, spune Robert Eusebiu Spârcaci pentru “Ordinea.ro”.

Pentru  a afla cum s-a implicat în comunitatea locală din Cernavodă, vă recomandăm două dintre declarațiile publice pe care Ordinea.ro le-a prezentat și care îi poartă semnătura lui Robert Eusebiu Spârcaci:

Primarul din Cernavodă, scos la tablă de un locuitor: “Dovediți transparența invocată în campania electorală”

și

“Să-ţi aşezi propriul steag cu curu-n sus e o mare gafă!”

De asemenea, Ordinea.ro a prezentat demersul pe care tânărul locuitor al orașului Cernavodă l-a avut și prin care a cerut scoaterea limitatoarelor de viteză din oraș, după ce montarea acestora a stârnit un val de reacții din partea șoferilor. În articolul Ordinea.ro găsiți și punctul de vedere al conducerii Primăriei orașului Cernavodă cu privire la acest subiect.

Cernavodă: Șicanele de viteză împart șoferii în două tabere. ALDE cere scoaterea lor! Ce spune Primăria

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Continuă modernizarea bulevardului Tomis. Faza: reabilitarea trotuarelor!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că se lucrează în continuare la modernizarea bulevardului Tomis!

„Vă rugăm nu parcați în zona în care se lucrează! Îmbunătățirea accesului pietonal în zona centrală a orașului reprezintă o prioritate pentru Primăria Constanța. În acest sens, municipalitatea a demarat astăzi procesul de reabilitare a trotuarelor pe bulevardul Tomis, tronsonul delimitat de străzile Poporului și Nicolae Iorga. Angajații SC Confort Urban SRL vor amplasa borduri moderne iar ulterior vor fi montate pavele. Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să NU își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenție sporită în zona în care se reabilitează infrastructura rutieră“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Încă un cui bătut la „jungla urbană“ a lui Făgădău: „Nu mai avansez niciun termen, pentru că m-am fript de mai multe ori“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali din Constanța au fost convocați, astăzi, de primarul Decebal Făgădău într-o ședință extraordinară pentru a urgenta semnarea două proiecte importante ce vizează atracția de fonduri europene. Ambele proiecte au fost votate cu unanimitate de voturi. Primul dintre acestea vizează „acces și mobilitate în zona pietonală a municipiului Constanța“. Concret, este vorba de modernizarea zonei centrale a orașului, cu străzile adiacente. Proiectul are o valoare a 89 de milioane de lei, cea mai mare parte a lor urmând să fie atrași de la Uniunea Europeană.

„Astăzi s-au făcut toate modificările cerute de autoritatea de management, de organismul intermediar. Sper ca proiectul să ajungă cât mai repede la semnat la București și să demarăm licitația pentru execuție. Avem proiectul tehnic, avem toate detaliile. Proiectul își propune să renască centrul Constanței, mai exact strada Ștefan cel Mare. La acest proiect muncim de patru ani. Nu mai avansez niciun termen pentru implementarea lui, mai ales că m-am fript în mai multe sitații“, a spus Făgădău.

El a mai spus că se confruntă cu lipsa de personal pentru implementarea proiectului, în condițiile în care documentația este extrem de stufoasă și anevoioasă. Primarul Constanței a afirmat că va discuta cu proprietarii pentru ca fiecare să își înlocuiască rețelele electrice, sanitare și termoficare, pentru că, după realizarea lucrărilor de modernizare a străzii Ștefan cel Mare, nu se va mai putea interveni.

Amintim că, în urmă cu câteva săptămâni, Primăria Constanța prezenta proiectul privind modernizarea unei artere importante din Constanța. Este vorba de modernizarea bulevardelor 1 Decembrie, Alexandru Lăpuşneanu şi o parte a bulevardului Aurel Vlaicu, de la Gară și până la intrarea în staţiunea Mamaia. Acum, administrația locală vine și prezintă proiectul privind modernizarea zonei centrale a Constanței, care ar trebui să intre într-un amplu proces de reabilitare, cu fonduri europene. Valoarea totală a investiției pentru îmbunătăţirea accesului și a mobilităţii pietonale se ridică la aproape 90 de milioane de lei. Mai exact, 89.854.757,70 lei.

„Zona pietonală nu înseamnă strict strada Ștefan cel Mare, ci și străzile laterale, unde vom schimba tot ce înseamnă astăzi infrastructură, dalaj, iluminat și vom adăuga spațiu verde, pentru că ne dorim să avem un spațiu public de calitate, este un capitol la care suferim”, a declarat Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.
Datele proiectului:

Pentru strada Ștefan cel Mare:

Refacere infrastructură pietonală, ocazional carosabilă

Extinderea traseelor pietonale

Fântâni arteziene

Spații verzi fixe și amovibile, inclusiv irigații automatizate

Marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilități

Mobilier urban inteligent

Sisteme de informare

Sistem de supraveghere video

Iluminat public

Canalizație unică subterană

Supraînălțarea trecerilor de pietoni

Modernizare pasaj pietonal

Pentru strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazul, strada I.G. Duca, strada Atelierelor, strada Ștefan Mihăileanu, strada Cuza Vodă, strada General Manu, strada Răscoalei din 1907, strada Miron Costin, strada Ion Lahovari, strada Jupiter:

Modernizare și resistematizare rutieră

Introducerea benzii unice de transport public

Reabilitarea/ extinderea traseelor pietonale

Realizarea de piste de biciclete

Spații verzi mediane și irigații

Semnalizare verticală și orizontală

Mobilier urban inteligent

Stații de autobuz

Iluminat smart pentru trecerile de pietoni

Canalizare unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat

Amintim că, în urmă cu aproape patru ani, Făgădău, pe atunci viceprimar cu atribuţii de primar Decebal Făgădău, susținea că „strada Ştefan-cel-Mare va arăta ca o junglă urbană. Va fi toată verde.”

Al doilea proiect votat astăzi vizează modernizarea Teatrului de Stat (fostul Fantazio). În acest caz, valoarea proiectului se ridică la 1,2 milioane de euro, aproape 5 milioane de lei. Prin acest proiect, autoritățile își propun să restaureze întreg imobilul, să înlocuiască toate4 instalațiile electrice, sanitare și de încălzire.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău vrea să îi dea jos din autobuzele RATC pe călătorii nespălați

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În ultima perioadă, în municipiul Constanța s-au înregistrat peste 100 de cazuri de hepatită de tip A. Multe dintre aceste cazuri s-au înregistrat la Şcoala nr. 12 din muncipiul Constanţa. În ultimele luni, peste 130 de persoane, cu hepatita, au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, din care cel puțin 100 dintre pacienti au fost copii. Primăria Constanța recomandă părinților să aibă grijă de igiena copiilor.

„Fac apel la părinți la copii de școală să crească igiena, mai ales în cazul celor care folosesc mijloacelor de transport în comun. Împreună cu Poliția Locală am avut discuții și sper să găsim formula legală prin care să îi dăm jos pe cei care nu se spală. Știm foarte bine că există anumite trasee și intervale orare în care oamenii de bună credință trebuie să-i suporte pe unii certați cu igiena. Vrem să intervenim pentru a nu face din autobuzele noastre un focar de infecție. Așadar, aștept de la grupurile de mămici ce putem face noi, administrația locală, să conștientizăm, să educăm și pentru a preveni răspândirea Hepatitei de tip A. De asemenea, fac apel la părinți să își vaccineze copiii“, a punctat Făgădău.

În altă ordine de idei, primarul Constanței a spus că se impune extinderea spitalului de infecțioase Constanța.

„Urmează să avem o ședință cu conducerea spitalului să vedem unde putem construi această secție. De asemenea, corpul neutilizat va fi demolat, iar împreună CJC să fie amenajat un centru Institutul de Medicină Legală“, a mai spus Făgădău.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: