Connect with us

Administratie

Robert Eusebiu Spârcaci, primul candidat pentru un mandat în Consiliul Local Cernavodă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

După ce i-a dat numeroase lecții de administrație primarului în funcție, un tânăr din Cernavodă s-a decis să intre în competiția pentru unul dintre scaunele din Consiliul Local al orașului.

Robert Eusebiu Spârcaci anunță că va candida pentru funcția de consilier local la alegerile locale din vara anului 2020, cu gândul că schimbul de generații din administrație este un mod firesc de evoluție a lucrurilor.

De ce candidează și care sunt intențiile sale în ceea ce privește viitorul mandat de consilier în cadrul Consiliului Local Cernavodă, aflăm chiar de la el, dintr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Un an până la următoarele alegeri locale

Imi declar public intentia de a candida independent pentru functia de consilier local la alegerile locale din vara anului 2020 la Primăria Orașului Cernavoda.

De ce am decis să candidez? În primul rând pentru că imi doresc să fac un schimb de generaţii în Primăria Cernavoda. Imi doresc să vin cu alte principii, cu alte concepte despre viaţă, despre dezvoltarea oraşului. Vreau să abordez o altă mentalitate. Schimbul de generatii este un lucru firesc, cerut de insasi evolutia vietii. Insa scena politica romaneasca poarta inca pregnant amprenta unei anomalii, cauzate de incapatanarea cu care seniorii tin cu dintii de scaune si functii ignorand generatia tanara care ar putea scoate la liman multe dintre problemele orașului. Cu o alta fata, un alt suflu si o doctrina mult mai populista.
Voi candida sub sloganul ” Sprijin pentru Cernavoda “. #sprijinpentrucernavoda

Cine este Robert Eusebiu Spârcaci

Cel care urmează să intre independent în competiția pentru un mandat în Consiliul Local Cernavodă are 25 de ani, este licențiat în Teologie și se prezintă cu o ambiție demnă de luat în calculele politice pentru implicarea în activitățile comunității din care face parte.

“Sunt legat sufletește de acest loc, unde m-am format ca om și unde mi-aș dori să-mi întemeiez o familie și să-mi construiesc un viitor. Fac politica de la o vârstă frageda, 14 ani, am arătat de mic implicare în societate și politicienilor le-am aratat cu degetul când greșesc. Am vrut sa știu ca orașul în care ma aflu prospera si ne putem mândrii cu el. Mi-e drag orașul Cernavodă, îi respect oamenii de la care am învățat ce insemana demnitatea, hărnicia și seriozitatea. Rădăcinile, emoțiile, bucuriile și speranțele mele sunt legate de acest oraș. De aceea, nu mi-e indiferent cum arata acest spațiu, nu mi-e indiferent cum trăiesc oamenii de aici”, spune Robert Eusebiu Spârcaci pentru “Ordinea.ro”.

Pentru  a afla cum s-a implicat în comunitatea locală din Cernavodă, vă recomandăm două dintre declarațiile publice pe care Ordinea.ro le-a prezentat și care îi poartă semnătura lui Robert Eusebiu Spârcaci:

Primarul din Cernavodă, scos la tablă de un locuitor: “Dovediți transparența invocată în campania electorală”

și

“Să-ţi aşezi propriul steag cu curu-n sus e o mare gafă!”

De asemenea, Ordinea.ro a prezentat demersul pe care tânărul locuitor al orașului Cernavodă l-a avut și prin care a cerut scoaterea limitatoarelor de viteză din oraș, după ce montarea acestora a stârnit un val de reacții din partea șoferilor. În articolul Ordinea.ro găsiți și punctul de vedere al conducerii Primăriei orașului Cernavodă cu privire la acest subiect.

Cernavodă: Șicanele de viteză împart șoferii în două tabere. ALDE cere scoaterea lor! Ce spune Primăria

 

 

 

Comments

comments

Administratie

Atenție! Traficul rutier, restricționat pe un tronson al bulevardului Tomis

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că, duminică, 22 septembrie, traficul rutier pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian va fi interzis total.

„Bulevardul Tomis va fi loc de promenadă și de joacă duminică pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian, cu mențiunea că pe bulevardul Ferdinand vor putea circula atât autobuzele, cât și autovehiculele. Evenimentul este organizat în contextul în care Constanța participă alături de orașe state europene la „Săptămâna europeană a mobilității“ promovând mișcarea, mersul pe jos, pe bicicletă sau orice altă formă de deplasare, decât cea prin care se folosește autovehiculul personal. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Constanța invită toți copiii între orele 10:00 și 12:30, însoțiți de părinți sau profesori, să vină pe bulevardul Tomis pentru a-și testa abilitățile în fotbal, handbal, rugby, baschet, tenis de masă alături de antrenori ai cluburilor sportive constănțene. Startul evenimentului se va da la ora 10:00 în fața Palatului Administrativ, iar moderator va fi jurnalistul sportiv Catalin Donose. Pentru o bună organizare și pentru a nu risca incidente neplăcute, bulevardul va fi împărțit pe sectoare astfel: între statuia Lupoaică și farmacia Miga sunt așteptați cicliștii, roleri, copii de la școli cu biciclete și trotinete, persoane cu dizabilități. Între farmacia Miga și strada Cuza Vodă vor fi copiii de la unitățile de învățământ din Constanța cu role, biciclete sau cu orice altceva. De asemenea, între Cuza Vodă și Ștefan cel Mare se va juca fotbal masculin și feminin, iar între străzile Ștefan cel Mare și Dacia tinerii înscriși la cluburile sportive din Constanța își vor dovedi abilitățile sportive. Între străzile Dacia și Decebal handbaliștii constănțeni vor face demonstrații sportive, iar între strada Decebal și bulevardul Mamaia vom putea asista la meciuri de volei, baschet, rugby, oină și tenis de masă“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În contextul atâtor evenimente care se vor desfășura pe o arteră rutieră, autoritatea locală mai spune că sâmbătă, începând cu ora 18:00, se va interzice oprirea/staționarea/parcarea autovehiculelor pe tronsonul amintit de pe bulevardul Tomis, iar duminică, între orele 8.00 și 22.00, circulația rutieră va fi oprită pe bulevardul Tomis pe tronsonul amintit. Vor fi închise intrările pe bd Tomis de pe străzile perpendiculare (str. Decebal, str. Dacia, str. Sarmizegetuza, str. Constantin Brătescu, str. Ștefan cel Mare, str. Cuza Vodă și str. Dragoș Vodă.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

ATENȚIE, ȘOFERI! Schimbări importante la parcările din municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

De săptămâna viitoare, Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban modifică programul de taxare în parcările cu tarif orar din municipiul Constanta.

PARCĂRI BLUE AREA – PROGRAM TAXARE: LUNI – VINERI, 08:00 – 17:00

 • Parcare Colegiul Național „Mircea Cel Bătrân” –aleea spre teatru
 • Parcare strada Mircea Cel Batran – tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și bulevardul Mamaia
 • Parcare strada Ștefan Mihăileanu
 • Parcare Piața Griviței – strada Griviței
 • Parcare strada Jupiter
 • Parcare strada Constantin Brătescu
 • Parcare  strada Ștefan Cel Mare – Policlinica cu Plată
 • Parcare Piața Gorbaciov – strada Eliberării
 • Parcare Piața Tomis III – incinta piață
 • Parcare Poșta Tomis III – strada Soveja
 • Parcare Policlinica II – I.C.I.L.- bulevardul I.C. Bratianu
 • Parcare strada Suceava – Brotăcei
 • Parcare Biserica „Adormirea Maicii Domnului”- StradaGriviței/StradaGeneral Manu
 • Parcare strada Decebal – tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada A.Pușkin
 • Parcare Capitol – intersecția bulevardelor Tomis și Mamaia
 • Parcare Tomis III –Zona  Magazin Alfa-Beta
 • Parcare Tomis III – Zona  Magazin Mega Image
 • Parcare Tomis II – Zona Parc – strada Mircea Cel Batrân
 • Parcare zona Trocadero – intersecție bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu  strada Secerișului
 • Parcare zona Casa de Cultură – intersecție bulevardul Alexandru Lăpușneanu strada I.L Caragiale

PARCĂRI BLUE AREA – PROGRAM TAXARE: LUNI -DUMINICĂ, 08:00 – 22:00

 • Parcare strada Termele Romane
 • Parcare strada Traian – Curtea de Apel
 • Parcare stradaTraian – Judecătorie – Tribunal – Cercul Militar
 • Parcare bulevardul Tomis
 • Parcare Poșta Mare – bulevardul Tomis
 • Parcare Sala Sporturilor–strada Sarmisegetuza
 • Parcare strada Ștefan Cel Mare – Irish Pub
 • Parcare strada Ștefan Cel Mare – Beta Cafe
 • Parcare strada Ștefan Cel Mare – CEC Bank
 • Parcare bulevardul Ferdinand – Grand

PARCĂRI BLUE AREA – PROGRAM TAXARE: LUNI – DUMINICĂ, 00:00 – 24:00

 • Parcare Portul Turistic Tomis – Strada Lebedei
 • Parcare Poarta 1
 • Parcare Gara CFR – Șoseaua Mangaliei

Taxarea prin SMS se va face la numarul 7475 . În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

Plata poate fi efectuată și prin aplicația Constanța Parking.

Constanța Parking este o metodă simplă și eficientă pentru plata rapidă și ușoară a parcării. Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Odată descărcată, vă va arata pe telefonul mobil o hartă cu cele trei zone incluse în parcarea prin SMS: Blue Area, pentru orașul Constanța, Green Area pentru stațiunea Mamaia și Red Area pentru Mamaia Nord.

Prin intermediul aplicației, se poate achita și cu ajutorul cardului bancar, iar cu 5 minute înainte de expirarea timpului, utilizatorii care și-au făcut cont sunt avertizați printr-un mesaj.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța îi „liniștește pe constănțeni“: „Pe mozaic nu se alunecă!“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva zile, Primăria Constanța îi informa pe constănțeni că mozaicul amplasat în multe intersecții din oraș va fi tratat cu o soluție antiderapantă. Anunțul Primăriei venea după ce în mediul online constănțenii și-au arătat revolta, spunând că își vor rupe picioarele pe acest mozaic. Pentru că spiritele nu s-au calmat, astăzi, Primăria Constanța a venit cu un nou comunicat în care ne anunță, încă din titlu că: „Pe mozaic nu se alunecă!“.

„Cele 21 de lucrări de mozaic, care vor dimensiona 10 treceri de pietoni din Constanţa, înfrumuseţând astfel o parte dintre cele mai circulate bulevarde ale oraşului şi spărgând monotonia cromatică au fost montate. Cele mai multe dintre ele au fost deja tratate cu soluție antiderapantă, iar la restul se va aplica substanța în cel mai scurt timp, în funcție și de condițiile meteorologice“, se arată în comunicatul Primăriei.

„Vor fi tratate cu o soluţie antiderapantă şi, de asemenea, unde va fi nevoie, adică acolo unde bordurile sunt înalte, vom pune şi benzi antiderapante”, a declarat, la rândul său,  Ovidiu Felipov, managerul proiectului.

„Oraşul meu din mozaic“ este un proiect care se situează, în cel mai fericit mod, la răscrucea dintre artă, societate, știință și meșteșug. Inițiativa, profund originală, aparține Fundației Metamorphosis a Universității „Ovidius” din Constanța și este finanțată de Primăria Municipiului Constanța. Proiectul are o valoare de 120.000 de lei.

Proiectul sporeşte estetica arhitecturală urbanistică a mai multor zone cu vizibilitate maximă din oraş, şi anume: bd. Tomis, bd. Ferdinand, bd. Mamaia, str. Soveja, şos. Mangaliei, str. Răscoalei 1907, str. Traian, str. Pandurului, bd. Aurel Vlaicu, str. Caraiman.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: