Conecteaza-te cu noi

Politica

România în 2022. Ministerul Turismului va apela la influenceri pentru a atrage turiști. #atâts_aputut

Published

on

Ministerul Turismului intenționează să apeleze la influenceri pentru publicitate în online, scopul fiind “creșterea nivelului de conștientizare a turiștilor străini și interni cu privire la România ca destinație atractivă și consolidarea poziției ca o destinație turistică atractivă pe piața internațională a turismului de tip city break, îmbinat cu turismul enogastronomic, inclusiv si partea de experiență si agrement“, relevă date analizate de Profit.ro.

“În epoca marketingului digital, cu toate rețelele sociale, oamenii care au o mulțime de urmăritori joacă un rol de influență imens în luarea deciziilor de “cumpărare” a celor care îi urmăresc. Folosirea Influencer Marketing în strategia de publicitate online (digital) înseamnă a transmite, printr-o voce recunoscută, admirată și de încredere, informații care influențează călătoria de cumpărare, învățare, recunoaștere, considerație și decizie a unui număr mare de persoane. Principalele beneficii ale colaborării cu un Influencer Marketing sunt segmentarea publicului țintă, adică se ajunge la publicul potrivit ce este deja interesat de nișă, rezultatele generate de marketingul de influență pot merge dincolo de atragerea de noi urmăritori, dar poate influența îmbunătațirea imaginii unui brand, respectiv a unei destinații, marketingul de influență reprezintă o modalitate de a consolida imaginea, contribuie la decizia de vizitare a unei țări/destinații și influencerii prin informațiile pe care le oferă despre anumite mărci, produse sau destinații dând încredere și credibilitate”, este argumentul ministerului.

NOTĂ! Perioada de derulare a campaniei va fi septembrie – octombrie 2022.

Este importantă identificarea publicului-țintă prin influencerii potriviți care să fie prezenți pe principalele platforme de social media, cum ar fi: Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube, TikTok etc. În plus, ne interesează menționarea destinațiilor de city break din România de către influencerii aleși prin mesaje atractive în podcast-uri și bloguri”, mai spun reprezentanții instituției.

În funcție de numărul de urmăritori, ministerul dorește să colaboreze cu influnceri care se regăsesc în următoarele categorii, respectiv micro-influenceri – sub 100.000 de urmăritori, macro-influenceri – între 100.000 și 1 milion de urmăritori și mega-influenceri – peste 1 milion de urmăritori.

Advertisement

foto: capital.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions