Connect with us

Actual

România se implică cu noi efective şi logistică în gestionarea crizei migraţiei

Published

on

România va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranţi din Grecia cu 60 de poliţişti de frontieră, 10 experţi în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă şi mijloace logistice reprezentând 50 de corturi şi containere, a declarat ministrul de interne Petre Tobă.

Decizia a fost luată în urma videoconferinţei, de sâmbătă 19 martie, a şefilor structurilor specializate ale MAI cu reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai statelor membre UE, ai organizaţiilor internaţionale FRONTEX, BESA şi EUROPOL.

,,Toate aceste capabilităţi vor putea fi operaţionale în misiunea din Grecia începând de săptămâna viitoare. Pentru coordonarea acestei misiuni internaţionale s-a înfiinţat în Atena, la Ministerul Apărării Elen o celulă operaţională de coordonare.
Din analiza efectuată a rezultat că România a prezentat cea mai consistentă ofertă de sprijin, după cele ale Franţei şi Germaniei.
România, prin Ministerul Afacerilor Interne, este deja prezentă în misiunile FRONTEX cu 72 de poliţişti de frontieră, 10 autospeciale, o navă de tip OPV – Ştefan cel Mare şi un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie.”, se precizează în comunicatul emis ieri de Ministerul Afacerilor Interne.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta