Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Românii din Italia, cu gândul mereu acasă, vor o schimbare

Published

on

,,Votaţi şi pentru noi! Fraţilor, prieteni, părinţi dragi, români care veţi fi în ţară în ziua alegerilor, mergeţi şi votaţi, cântărind cu multă atenţie programul electoral al fiecărui candidat în parte şi credibilitatea acestora şi nu uitaţi cine vă cere votul. Nu va lăsaţi influenţaţi şi manipulaţi de propagandă. Nu votaţi cum s-a întâmplat în ultimii 25 de ani, pentru pungi de mălai şi găleţi. Contribuiţi cu toţii la reformarea clasei politice din România.”, se precizează într-un comunicat al Asociaţie Românilor din Italia.

Apelul va fi lansat, pe 29 mai, în cadrul unui spectacol care va marca Ziua Românilor de Pretutindeni.

La spectacolul de la teatrul Tendastrisce, numit sugestiv ,,Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine”, vor evolua: formaţia ,,Fraţii Ieşeni”, ansamblul folcloric ,,Artăraş” (format din români de pe ambele maluri ale Prutului) şi formaţia ,,Etnic”.

În cadrul evenimentului, vor fi prezentate modalităţile de vot, în Italia şi România, pentru alegerile locale din 5 iunie şi pentru înscrierile pe listele electorale pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare.

,,Membrii Asociaţiei Românilor din Italia, românii din Roma, sunt rugaţi să aducă cu ei la acest eveniment simbolurile naţionale: steaguri şi eşarfe, pentru a arăta şi transmite copiilor noştri prezenţi la acest eveniment adevăratul sens al patriotismului pe care îl cultivăm cu toţii aici, la 2000 km distanţă de casă.”, se mai arată în comunicat.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions