Conecteaza-te cu noi

Politica

„S-a rezolvat, nu se poate!“ Ăsta este răspunsul Guvernului la solicitarea senatorului Negoi pentru înființarea Registrului Electronic al monumentelor istorice

Published

on

S-a rezolvat, nu se poate! Ăsta este răspunsul Guvernului la solicitarea senatorului de Constanța al USR, Remus Negoi, cu privire la proiectul pe care l-a depus pentru înființarea Registrului Electronic al monumentelor istorice propuse a fi clasate.

„Inițiativa prevede ca acest registrul să fie sub forma unei Liste indicative a monumentelor istorice, care va evidenția denumirea, tipul, adresa și stadiul în care se află cererea de clasare a fiecărui monument propus a fi clasat. În punctul de vedere trimis, Guvernul consideră oportună înființarea acestui registru, dar nu susține adoptarea inițiativei legislative invocând tot felul de motive cum ar fi normele de tehnică legislativă sau faptul că aplicarea acestei legi ar putea avea un impact negativ asupra bugetului. Evident că guvernul lui Ciolacu nu poate accepta ca banii publici să meargă la cultură, când sunt atâtea sinecuri de susținut şi atâtea pensii speciale de plătit. PSD şi PNL nu se dezic de prostul obicei de a respinge iniţiative bune care vin de la USR şi nu ne-ar mira ca în curând să vină cu un proiect de lege similar cu cel pe care l-am propus noi, aşa cum s-a mai întâmplat până acum şi în alte cazuri.“, a declarat Remus Negoi.

Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi a depus o iniţiativă legislativă pentru înființarea unui Registru Electronic al monumentelor istorice propuse spre a fi clasate. Aceasta ar urma să fie întocmită pe modelul listei indicative UNESCO.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions