Conecteaza-te cu noi
SEAS

Video

Salvați Stațiunea Mamaia! Se cere suspendarea PUZ-ului pentru 18 luni

Published

on

Mamaia nu mai este competitiva arhitect Ionica Bucur

Stațiunea Mamaia nu mai este competitivă. De o vreme, a ajuns să se bată la numărul de turiști cu stațiuni altădată mai puțin importante, precum Costinești, Eforie Nord sau Mangalia Nord. O spun specialiștii care au participat, săptămâna trecută, la o dezbatere publică la sediul Primăriei Constanța. Se întâmpla așa, deoarece s-au retrocedat ilegal terenurile și fiecare a costruit ce-a vrut, pe unde a vrut, de la hoteluri de zece etaje pe plajă, până la blocuri de locuințe în banda de protecție a lacului Siutghiol. Autoritățile locale lucrează de ceva timp la actualizarea PUZ-ului, însă până când noua versiune va fi gata, există riscul să se construiască, la fel de haotic, în baza vechiului PUZ, care nici măcar nu respectă legea. De fapt, nu e un risc, e o realitate, se întâmplă din plin în Mamaia. Soluția ar fi – după cum propune USR – o suspendare a PUZ-ului pentru 18 luni, timp în care ar fi posibil ca documentația de actualizare să ajungă la vot, în Consiliul Local. Vorbitori în cadrul dezbaterii: Stelian Ion – deputat USR, Cristiana Popescu – urbanist și consilier local, Ionică Bucur – arhitect și specialist în planificare urbană, Radu Cornescu – arhitect, Nicolae Munteanu, specialist în protecția mediului înconjurător, fost președinte al Asociației Mare Nostrum.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions