Societate

Sâmbătă e Noaptea Muzeelor! Harry Tavitian face ”Arheologie muzicală” la Constanța

mai 14, 2018 Maria Ionescu

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 14-a ediţie. Mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

Și la Constanța va fi o noapte în care puțină lume va dormi și asta deoarece vor avea de vizitat muzee. Vom reveni cu programul, însă azi vă spunem că, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, va avea loc un concert extraordinar de jazz ”Arheologie muzicală”,  susținut de către Harry și Aida Tavitian.

Concertul va începe la ora 22.00, în sala ”Adrian Rădulescu”. Intrarea este liberă.  Cine dorește să participe trebuie să ajungă mai devreme deoarece va fi, cu siguranță, aglomerat iar sala are doar 100 de scaune montate special. În timpul concertului, accesul în sală se va putea face doar în pauzele dintre piese.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!