Connect with us

Slide

OIL Terminal, cifre de toată jena înregistrate în primul trimestru al lui 2018

Published

on

Oil Terminal, societate controlată de statul român, a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de doar 17.000 de lei, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucureşti.

Profitul net al Oil Terminal din primul trimestru al acestui an, de doar 17.000 de lei, este cu 99,7% mai mic decât cele 6,77 milioane de lei aferente primului trimestru al anului trecut. De asemenea, este cu 91,7% mai mic decât ce îşi programase compania în bugetul de venituri şi cheltuieli, adică 206.000 lei.

“Comparativ cu nivelul realizat la 31.03.2017, cifra de afaceri a scăzut la 31.03.2018 de la 36,7 mil. lei la 33,8 mil. lei ca urmare a diminuării cu 33% a veniturilor din depozitare”, spune compania. În termeni procentuali, afacerile au scăzut aşadar cu 8%.

Cu toate acestea, compania, specializată în depozitarea şi transportul ţiţeiului şi produselor petroliere, a manipulat mai multă materie primă, şi faţă de program, şi faţă de rezultatele din primul trimestru al anului trecut.

“La 31.03.2018 programului fizic realizat a fost mai mare cu 2,4% față de nivelul planificat ca urmare a depășirii cu 8,4% a cantităților de țiței programate”, se arată în comunicatul transmis către BVB. Faţă de primul trimestru al anului trecut, cantităţile derulate au crescut cu peste 29%, în total  (757.000 tone de ţiţei, în creştere cu 16,5%, şi 688.000 de tone de produse petrochimice, în creştere cu 27%).

Puteți studia cifrele în documentul oficial al companiei:

OIL 20180514072037 Rezultate Financiare Trimestrul I 2018

Principalul acţionar este statul român prin Ministerul Energiei, deţinând 59,62% din capitalul social.

NOTĂ! Ministerul Energiei este atribuit, în Guvernul PSD – ALDE, către ALDE. Ministrul Energiei este Anton Anton. La Constanța a venit secretarul de stat Robert Tudorache și a lăudat activitatea OIL Terminal înainte de a vedea cum se prezintă sitiația în teren. Informații despre declarațiile reprezentantul Ministerului Energiei și laudele aduse conducerii OIL Terminal, în link-ul de mai jos.

Cum își laudă un secretar de stat din Energie colegii fără să cunoască situația din teren

Ne permitem încă o precizare. Organizația ALDE Cnstanța este condusă la nivelul județului Constanța de un om din conducerea OIL Terminal, Gabriel Daraban, unul dintre oamenii care se ocupă de cifrele companiei de stat menționată. Gabriel Daraban este directorul comercial al OIL Terminal.

Gerea, despre planurile ALDE Constanța. Vezi de ce l-a înlocuit pe Learciu cu fratele șefului CCINA

Concluziile vă aparțin.

Alte cifre, mai mulți competitori

Oil Terminal Constanţa are o capacitate de depozitare de circa 1,5 milioane metri cubi şi este cel mai mare operator pe mare din portul Constanta, specializat în manipularea ţiţeiului, produselor petroliere, petrochimice lichide şi alte produse finite sau materii prime lichide pentru import, export şi tranzit.

Principalii competitori pe piaţă internă ai Oil Terminal sunt: terminalul din Portul Midia, exploatat de Rompetrol Rafinare, terminalul Unicom-Oil Terminal din Galaţi, Frial SA Constanţa şi Minmetal SA Constanţa.

Societatea Oil Terminal este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de aproape 99,01 milioane lei.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!