Connect with us

Societate

Sâmbătă se inaugurează Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța

Published

on

Teatrul de Stat Constanţa inaugurează sâmbătă, 12 martie, de la ora 18:30, Sala STUDIO, în sediul din strada Ion Lahovari 2A (la 50 m de intersectia cu Bd.Ferdinand, vizavi de Parcul Arheologic, în clădirea în care a funcționat inițial clubul Doors și apoi PNL Constanța).

Această sală este concepută pe modelul „black box theatre”, o structură adaptabilă care, deși are dimensiuni reduse, este foarte atractivă pentru creatorii de teatru tocmai prin libertatea pe care o oferă în aranjarea spațiului precum și datorită intimității date de proximitatea actorilor față de spectatori.

”Proiectul este conceput a fi realizat în două etape, noi invitându-vă acum să ne fiți alături la finalizarea primului stadiu. Dorim să împărtășim cu dumneavoastră planurile noastre pentru transformarea totală a acestui spațiu într-una dintre cele mai bine dotate și ofertante Săli Studio din întreaga țară.”, a precizat Erwin Simșensohn, directorul general al Teatrului de Stat Constanța.

De la ora 19.00 este prezentată special pentru reprezentanți ai presei constănțene o avanpremieră a spectacolului „UNIVERSURI PARALELE” de David Lindsay-Abaire, în regia lui Radu Iacoban.

Premiera oficială va avea loc duminică, 27 Martie, de Ziua Mondială a Teatrului.

*******
David Lindsay-Abaire este un prolific și premiat dramaturg american, piesa „Rabbit Hole” (Universuri paralele) fiind cel mai mare succes al său. Cu această piesă a obținut Premiul Pulitzer pentru Dramă în 2007 și câteva nominalizări la premiile Tony. Tot el a scris scenariul pentru filmul cu același titlu, realizat în 2010, cu Nicole Kidman în rolul principal.
Foto: Sala Studio

Comments

comments