Conecteaza-te cu noi

Societate

Sâmbătă, spectacol în Parcul Arheologic de la Catedrala din Constanța, proiectul ETERIA

Published

on

Afiș ETERIA

Situl arheologic Parcul Catedralei, din Constanța, va fi sâmbătă, 23 septembrie, cu începere de la ora 21.00, scena ultimului eveniment din cadrul proiectului ETERIA (Enhance Transborder Experience, Rebuild Interactions of Artists), co-finanțat prin programul european Europa Creativă.

Reprezentația artistică va fi oferită de echipa multinațională de actori care, în perioada 14-23 septembrie, a participat la activitățile artistice și științifice organizate de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), în colaborare cu celelalte instituții implicate în proiectul european.

Întregul proiect derulat în orașul exilatului poet Publius Ovidius Naso a cuprins ateliere de creație, conferințe (în format fizic și online) și festivități reunite sub titlul Crossroads and Borders, episodul final al rezidenței din România fiind această reprezentație artistică programată mâine seară, în situl arheologic din vecinătatea Catedralei Ortodoxe Petru și Pavel, Constanța.

Proiectul ETERIA pune accent pe legătura dintre istorie, mitologie și arta teatrală, în același timp fiind evidențiate interacțiunile culturale și sociale dintre comunitățile etnice și diversele naționalități ce își au reprezentanți în cadrul acestei acțiuni. Constanța, cel mai important oraș al provinciei multietnice Dobrogea, a fost ales pentru acest proiect tocmai pentru că este un exemplu ideal al unei comunități cosmopolite, formată, de secole, din diverse neamuri și minorități care conviețuiesc în pace.

Advertisement

Întregul proiect ETERIA se desfășoară pe parcursul a 18 luni și este coordonat de către International Theatre Institute, ITI (Italia), parteneri fiind Muzeul de Istorie Națională și Arhologie Constanța, AVR-Lab Department of Engineering for Innovation of University of Salento (Italia), Theatro Tzi Zakynthos (Grecia) și centrul ITI din Macedonia de Nord.

Rezidența desfășurată luna aceasta la Constanța reprezintă doar unul dintre episoadele programate să aibă loc în cadrul proiectului ETERIA, celelalte activități fiind desfășurate în Skopje (Macedonia de Nord), Zakynthos (Grecia) și Lecce (Italia).

Participarea publicului la reprezentația artistică de sâmbătă seară, din Parcul Catedralei Constanța, este gratuită.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions