Connect with us

Politica

Șampania electorală de la Năvodari, în atenția Poliției. S-a întocmit un dosar penal

Tatian Iorga

Publicat

la

Fotografiile prezentate ieri de Ordinea.ro, care indică faptul că la Năvodari au fost împărțite sticle de șampanie cu însemnele Partidului Neamul Românesc, au ajuns în atenția Poliției. Astfel, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari au fost sesizați cu privire la faptul că, în perioada 1 – 6 septembrie, un candidat la alegerile locale ar fi oferit locuitorilor orașului Năvodari pungi, al căror conținut nu s-ar cunoaște, sticle cu băuturi alcoolice și baloane. Toate acestea ar fi avut însemnul electoral al unui partid și ar fi fost oferite pentru a-i determina pe cetățeni să voteze candidatul în cauză, spun polițiștii. Oamenii legii precizează că la nivelul Poliției orașului Năvodari a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Amintim că, ieri, Ordinea.ro a publicat în exclusivitate o serie de fotografii cu sticle de șampanie Zarea personalizate cu etichete autocolante. Eticheta principală cuprinde însemnul electoral al Partidului Neamul Românesc, în vreme ce eticheta secundară conține un text despre Fecioara Maria. La finalul textului, apare solganul: ”Muncim împreună, sărbătorim împreună”, precum și semnătura ”bunului samaritean” care s-a gândit la semenii săi: ”Matei și Neamul Românesc”. ”Semnătura” are o încărcătură cromatică roșu, galben și albastru, ceea ce trimite în mod nepermis de lege la drapelul național, cele trei culori neputând fi utilizate în cadrul campaniilor electorale de către competitori. Mai multe despre suspiciunile de mită electorală la Năvodari puteți citi aici: https://www.ordinea.ro/campanie-electorala-cu-punga-la-navodari-matei-nu-cred-ca-exista-poze-cu-mine-ca-am-impartit-eu-sticle-de-sampanie-prin-oras/

 

Comments

comments

Politica

Ludovic Orban îi răspunde lui Rareș Bogdan: „NU demisionez din fruntea PNL“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut astăzi, prima reacție după atacul prim-vicepreședintelui liberal Rareș Bogdan. Șeful Camerei Deputaților a spus că nu are de gând să demisioneze din fruntea partidului.

„Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public”, a declarat Orban.

Liderul PNL a refuzat să răspundă atacurilor din partid, afirmând că nu va polemiza public cu propriii colegi.

“Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi soluţii în bătălia cu pandemia, aştepată de la noi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Tot ce am de discutat discut în interiorul PNL”, a declarat Orban.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Dan Barna, HUIDUIT de protestarii Cartel Alfa

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Nervi la sediul USR din Capitală. Protestatarii de la Cartel Alfa l-au huiduit pe șeful USR, Dan Barna. Zeci de oameni au mers în fața sediului USR să protesteze din cauza înghețării salariilor și a creșterii salariului minim cu doar 40 de lei.

Dan Barna a încercat să discute cu protestatarii însă în primă fază a fost huiduit.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fostul premier Ludovic Orban s-a vaccinat: “Românii să aibă încredere în vaccin! Nu există niciun risc”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Anca Dragu şi Ludovic Orban, s-au vaccinat public anti-COVID marţi, la Spitalul Militar Central.

După vaccinare, Orban a spus că a ales să se vaccineze public pentru a da un exemplu tuturor cetățenilor.

”Am luat decizia de a mă vaccina în special pentru a arăta românilor că trebuie să aibă încredere în vaccin, că nu există niciun risc în procesul de vaccinare. Vaccinarea este singura șansă pentru a reveni la o viață normală, această campanie este fundamentală pentru întreaga societate și pentru repornirea economiei.”, a explicat Orban.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: