Connect with us

Societate

Se dau, în sfârșit, amenzi pentru scuipătorii de semințe!

Published

on

De ani de zile ne uitam noi, trecătorii, la cei care se așezau pe băncile din parcurile orașului și se apucau să spargă semințe sau să arunce diferite mizerii în jurul lor. Unii oameni mai încercau să ia atitudine și să adreseze ceva vorbe mai frumoase sau mai urâte celor care aruncau mizerii în jurul lor. Dar prea puțin le-a păsat acestora. Nu prea aveam ce le face și, din nefericire, nici organele statului nu acționau pentru a-i trage de mânecă și a-i sancționa cu vreo amendă, ceva, pentru a le trece definitiv cheful de a face mizerie în mijlocul orașului. Bănuiesc că sunt puțini oameni cărora le place să treaca în fiecare dimineață prin fața câte unei bănci din preajma blocului sau din parcul din vecinătate în jurul căreia să fie plin de coji de semințe sau de alte mizerii. Mai nou, de la 1 septembrie a.c., Poliția Locală Constanța s-a apucat de treabă. La început activitatea lor a fost modestă, dat fiind faptul că doreau să facă mai mult prevenție. Dar dacă au văzut că așa nu merge cu toată lumea, au trecut la fapte care se concretizează în amenzi! În ultima săptămână, echipe mixte de polițiști locali și jandarmi au făcut controale prin toate parcurile din oraș. Iar surprizele s-au ținut lanț. Potrivit unui comunicat de presă pe care Poliția Locală l-a făcut public în această zi, am aflat că au făcut controale tematice privind respectarea H.C.L 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare. Așa cum era de așteptat, vizati au fost cei care aruncă resturi de tigară, hârtii ori alte mizerii pe aleile din parcuri, dar și deținătorii animalelor de companie, care nu strâng după propriile patrupede.
Astfel, polițiștii locali au aplicat 11 sancțiuni cu valoare aplicată de 1200 lei (2 sancțiuni a câte 400 lei fiecare pentru coji de semințe și 1 sancțiune pentru parcare pe spațiul verde în valoare de 400 lei). Adică, în sfârșit s-au decis să le ia și bani celor ce nu respectă spațiul verde al orașului. Au aplicat, așadar două amenzi deloc mici, de 400 de lei, celor care spărgeau semințe și aruncau cojile lângă ei, pe jos. Nu a scăpat nici un șofer care și-a parcat aiurea mașina. În plus, au aplicat și 8 avertismente. Potrivit poliției locale,”toți și-au recunoscut vina, exprimându-și părerea de rău pentru gestul făcut. Mai mult, nu au fost recalcitranți, ci chiar au strâns mizeria lăsată.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Valentina Chiriță.
Și pentru că încet-încet se văd reacțiile acțiunilor lor, polițiștii locali însoțiți de jandarmi vor continua acțiunile lor. Poate așa ne învățăm minte și ne comportăm civilizat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!