Connect with us

Energie&Mediu

Se prelungește provizoratul conducerii Nuclearelectrica

Published

on

Perioada de provizorat va continua la Nuclearelectrica. Înainte de finele lunii august, se schimbă administratorii provizorii ai companiei cu alți administratori…tot provizorii. Ministerul Energiei, în calitate de acționar majoritar la SNN, solicită convocarea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor pentru revocarea a 6 administratori cărora le expiră mandatele și numirea altor membri în Consiliul de Administrație. Sau, după caz, dacă acționarul majoritar dorește, se pot prelungi mandatele unor administratori.

În ședința programată pentru data de 24 august, se solicită aprobarea acționarilor pentru revocarea următorilor membri ai CA: Ionuț Mișa, Eva Georgeta Andreas, Cristian-Romulus Anton, Cristian Gențea, Iulian-Robert Tudorache și Elena Popescu. De notat că Ionuț Mișa a demisionat din CA Nuclearelectrica la începutul lunii iulie, ca urmare a numirii acestuia în funcția de Ministru al Finanțelor Publice. Iar, Florin-Constantin Tătar a fost revocat din calitatea de membru provizoriu al CA, după o lună și jumătate de la numire, și înlocuit cu  Elena Popescu, Director  în cadrul Ministerului Energiei. Actualii membri provizorii în CA au fost aleși în AGOA din data de 24 aprilie, toți fiind propuși de acționarul majoritar Ministerul Energiei, pentru un mandat provizoriu de 4 luni de zile, începând cu data de 26.04.2017, până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor în conformitate cu prevederile OUG 109. Cum ministerul nu a demarat procedura de selecție, va propune o altă serie de administratori provizorii la SNN. Mandatul lui  Sebastian Tcaciuc va expira la data 23.12.2017, potrivit hotărârii AGOA transmisă Bursei de Valori București, citat de investenergy.ro.

Se solicită aprobarea acționarilor pentru continuarea negocierilor pentru Unitățile 3 și 4 încă 6 luni

În ce privește proiectul Unităților 3 și 4, se dorește continuarea negocierilor cu investitorii chinezi pentru încă 6 luni. Ministerul Energiei solicită și convocarea Adunării  Generale Extraordinare a Actionarilor în vederea aprobării continuării negocierilor asupra Documentelor Investiției în aceleasi condiții din Memorandumul de Întelegere  pentru o perioadă de până la 6 luni de la data aprobării institutionale și corporative, cu aplicarea tuturor celorlalte prevederi ale MoU, inclusiv posibilitatea oricărei părți de a înceta MoU fără nici o despăgubire printr-o simplă notificare scrisă către cealalta Parte, în cazul în care nu s-a ajuns la un acord asupra Documentelor Investiției și în măsura în care întârzierea nu a fost cauzată de respectiva Parte, se precizează în convocatorul AGEA.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement