Connect with us

Societate

Ședință tehnică cu directorii școlilor din județul Constanța. Vezi ce s-a discutat

Publicat

la

Astăzi, 10 septembrie 2021, s-a desfășurat prima ședința tehnică din acest an școlar a corpului de inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța cu directorii unităților de învățământ preuniversitar din județul nostru.

Ședința s-a desfășurat sub coordonarea inspectorului școlar general, prof. Sorin Mihai, în prezența prefectului județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa și cu participarea prof. Petre Floriana, inspector școlar general adjunct și a prof. Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct.

Principalele obiective ale întâlnirii au fost organizarea eficientă a activității școlare în contextul Ordinului comun al Ministerului Educației nr. 5196/3.09.2021 și Ministerului Sănătății nr. 1756/3.09.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

În debutul întâlnirii, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai a precizat importanța deschiderii anului școlar 2021-2022 în condiții de siguranță, cu respectarea prevederilor legislative în vigoare.

De asemenea, s-a transmis faptul că, în perioada imediat următoare, se va declanșa o intensă campanie de vaccinare în rândul elevilor și cadrelor didactice. Din acest motiv, este necesar ca responsabilul cu atribuții de coordonare a activităților de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2 din instituția școlară să păstreze o comunicare eficientă, clară și responsabilă, atât cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța, cât și cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În acest sens, până în data de 16.09.2021, se va realiza o primă informare către DSP Constanța referitoare la consimțământul părinților privind vaccinarea elevilor.

În perioada imediat următoare, atât prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, cât și Direcția de Sănătate Publică Constanța și-au exprimat intenția de a efectua vizite/ inspecții tematice în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, cu scopul de a constata modul de organizare a activității, precum și eventualele aspecte care necesită îmbunătățire.

Inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai, le-a comunicat managerilor școlari importanța solicitării sprijinului administrațiilor locale în vederea asigurării pazei și a protecției în unitățile școlare. S-a făcut apel la dimensionarea activității școlare astfel încât cadrele didactice să fie în permanență în mijlocul elevilor pentru evitarea unor eventuale situații de bullying.

Inspectorul școlar general adjunct, prof. Floriana Petre a atras atenția asupra Ordinului privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului educației nr. 4597/2021 pentru aprobare Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.848/6.IX.2021, în vederea pregătirii corespunzătoare a dosarelor de înscriere pentru acest concurs.

La finalul ședinței li s-a comunicat directorilor că Inspectoratul Școlar Județean Constanța intenționează să organizeze periodic astfel de întâlniri on-line, în vederea eficientizării fluxului comunicațional și a reglării în timp real a tuturor situațiilor care vor apărea.

Acest an școlar ne dorim să fie perceput de dumneavoastră ca o activitate în echipă, un sprijin reciproc pentru păstrarea siguranței sanitare și garantarea acesteia în rândul elevilor și al colegilor noștri a afirmat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Informații de background:

 • Cursurile anului școlar 2021-2022 vor debuta în unitățile de învățământ din județul Constanța cu respectarea Ordinului comun al Ministerului Educației nr. 5196/3.09.2021 și Ministerului Sănătății nr. 1756/3.09.2021. Există câteva unități de învățământ care desfășoară în acest moment lucrări de reabilitare/renovare/modernizare, dar procesul educațional va fi cu prezență fizică deorece s-au identificat spații școlare în unitățile de învățământ din vecinătate care vor fi utilizate.
 • Liceul Teoretic Emil Racoviță Techirghiol va debuta în sistem on-line până la data de 4.10.2021 când, conform adresei transmise de către constructor, lucrările se vor finaliza.
 • La Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța clasele I și clasele a II-a vor începe cursurile în sistem on-line până la data de 1.10.2021 când se vor finaliza lucrările și la celelalte 8 săli de clasă, conform asigurărilor firmei de construcții.
 • La începutul acestui an școlar, la nivelul județului Constanța, se înregistrează un procent de 53% de cadre didactice vaccinate și un procent de 51,5% de persoane vaccinate din rândul personalului didactic auxiliar și nedidactic.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Ieri s-a desfășurat concursul pentru directori școlari. Vezi ce note au obținut candidații

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 15 octombrie a.c.., s-a desfășurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

În județul Constanța au fost validați pentru a participa la concurs 226 candidați, un candidat optând să susțină proba scrisă în municipiul București. 213 candidați s-au prezentat și au finalizat proba în centrul special organizat la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța. Dintre aceștia, 120 au promovat proba scrisă (56,33% – procentul la nivel național este 65,8%), obținând cel puțin nota 7. Nu s-au prezentat în centrul special 11 candidați.

Nici un candidat nu a fost eliminat din concurs. Un singur candidat a fost declarat „amânat”, solicitând să participe la sesiunea suplimentară dedicată candidaților înscriși care nu s-au putut prezenta în data de 15 octombrie din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării.

Potrivit inspectorului școlar general Mihai Sorin, distribuția pe note a celor declarați admiși este următoarea:

– cinci note între 09,00 și 10;

– 40 de note între 08,00 și 08,80;

– 75 de note între 07,00 și 07,80.

Cea mai mare notă obținută a fost 9,40.

Pot fi depuse contestații inclusiv mâine, 17.10.2021.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Batalionul de Sprijin al Forțelor Navale Constanța angajează medic specialist

Publicat

la data de

Scris de

Batalionul de Sprijin al Forţelor Navale din Constanța, Ministerul Apărării Naţionale organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de medic specialist (medicină de familie).

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii superioare în domeniul medicină cu certificat de confirmare în gradul profesional de medic specialist în specialitatea medicină de familie,
 • fără vechime în specialitatea studiilor

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 29 octombrie 2021, ora 15:00: data limită pentru depunerea dosarelor;
 • 15 noiembrie 2021, ora 09:00: proba scrisă;
 • 18 noiembrie 2021, ora 09:00: proba practică.

Copia actului de identitate, copiile documentelor de studii și carnetul de muncă sau, după caz, adeverințele care atestă vechimea vor fi prezentate și în original în vederea verificării conformității copiilor cu acestea.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Batalionului de Sprijin al Forţelor Navale din Constanţa, str. Ştefăniţă Vodă nr. 4, telefon 0241/667.985, 0241/667.011, interior 238, 461, unde vor fi afișate și detaliile organizatorice necesare.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Centrul Cultural ”Teodor T. Burada” din Constanța face angajări. Iată ce posturi sunt disponibile

Publicat

la data de

Scris de

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, cu sediul în Constanța, bd. Tomis nr. 110,  organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de conducere, vacante, de director artistic – Compartimentul conducere.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență în domeniile cultural-artistic, relații publice, istorie, științe administrative, științe politice;
 • vechime totală în muncă: minimum 5 ani;
 • experiență în managementul instituțiilor de cultură, asociații sau organizații culturale: minimum 5 ani;
 • cunoașterea unei limbi străine (scris/vorbit);
 • cunoașterea politicilor și practicilor în domeniul cultural-artistic.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 28 octombrie 2021, ora 14:00: termenul limită de depunere a dosarelor;
 • 05 noiembrie 2021, ora 12.00 – proba scrisă;
 • 09 noiembrie 2021, ora 10.00 – proba interviu.

De asemenea, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de execuție, vacante, de contabil-șef – Compartimentul financiar-contabil.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență în domeniul economic;
 • vechime totală în muncă: minimum 10 ani;
 • experiență de lucru într-o instituție publică în domeniul financiar-contabil: minimum 7 ani;
 • vechime în activitatea de management financiar-contabil: minimum 3 ani.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 28 octombrie 2021, ora 14:00: termenul limită de depunere a dosarelor;
 • 08 noiembrie 2021, ora 10.00 – proba scrisă;
 • 11 noiembrie 2021, ora 10.00 – proba interviu.

Tot Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“ organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a funcției contractuale de conducere, vacante, de șef serviciu – Serviciul coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și exploatare a filmelor.

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt:

 • studii superioare la o instituție de învățământ superior de specialitate în țară sau din străinătate absoJvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniile economic, tehnic, științe administrative;
 • vechime totală în muncă: minimum 10 ani;
 • vechime și experiență în management: min. 7 ani;
 • cunoașterea metodelor și tehnicilor moderne de management.

Concursul se va organiza conform calendarului următor:

 • 28 octombrie 2021, ora 14:00: termenul limită de depunere a dosarelor;
 • 05 noiembrie 2021, ora 10.00 – proba scrisă;
 • 10 noiembrie 2021, ora 10.00 – proba interviu.

Informații suplimentare referitoare la concurs se pot obține de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, cu sediul în Constanța, bd. Tomis nr. 110, județul Constanța, telefon 0241.619.293.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: