Connect with us

Actual

Șeful ANPC, despre produsele care conțin gândaci și alte insecte: Mă gândesc la poezia lui George Topârceanu “A ieșit un greieruș negru mic muiat în tuș…”

Published

on

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a transmis că toți consumatorii ar trebui să știe dacă alimentele pe care le cumpără conțin insecte. Totodată, șeful de la Protecția Consumatorilor susține că produsele care conțin insecte trebuie să fie separate de restul produselor alimentare, notificând Comisia Europeană despre intenția de a emite un ordin în acest sens.

“Trebuie sa stim daca alimentele contin insecte! Trebuie sa fie separate alimentele cu insecte de restul produselor alimentare! Azi am pus in transparenta si am notificat Comisia Europeana despre intenția de a emite un ordin, așa cum vedeți in poze! Era o reclamă la ceva suc, parcă, în care se spunea: “Sa-i lăsăm sa se mai cunoască” Sau mă gândesc la poezia lui George Topârceanu, Balada unui greier mic… “A ieșit un greieruș Negru mic muiat in tuș…  Cri cri cri toamna gri” Iată ca poezia trebuia sa conțină si ospățul, ca in Capra cu trei iezi, probabil. Măcar totuși sa ne regăsim pe eticheta, la raft, că poate nu toti i-am pus gând rău, micuței insecte Sa ne mai cunoaștem, zic”, este mesajul pe care Horia Constantinescu îl transmite și prezintă Ordinul privind obligația operatorilor economici de a asigura consumatorilor informații clare și complete cu privire la produsele alimentare ce conțin specii de orice insecte autorizate a fi introduse pe piață ca alimente noi.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!