Connect with us

Societate

Șeful OPC Constanța, la ceas de bilanț: “Am promis dezdughenizarea litoralului, nu distrugerea lui”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ieri a fost sedinta de bilant a regiunii Sud-Est, din care face parte si CJPC Constanta.

După ce în mas media au apărut informații potrivit cărora Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța nu a avut tocmai un an în care performanțele să îl recomande, acesta aduce în atenția celor care îi urmăresc activitate, cifrele înregistrate de la începutul anului și până la 31 octombrie a.c..

“Cifrele demonstrează contrariul a ceea ce s-a adus în spațiul public”, susține Horia Constantinescu.

Astfel, din bilanț fac parte următoarele cifre:

1. Din 7442 actiuni de control, 3334 sunt ale CJPC Constanta, reprezentad 44,8% din activitatea intregii regiuni, cu o medie de 25,4 actiuni/comisar

2. Din 4333 de proc verbale de constatare a contraventiilor, 2313 sunt intocmite la acest comisariat, reprezentand 53,3%

3. Din totalul de pvcc, 2690 au reprezentat amenzi, iar 1571 s-au aplicat de catre CJPC Constanta (58,4%), cu o valoare aplicata de 9.421.000 lei si incasari efective de 2.077.100, reprezentand 76,2 % din suma incasata de intreaga regiune, bani cu destinatia buget

4. Au fost oprite definitiv de la comercializare marfuri in val de 550.648, 80,3% fiind retinute de CJPC Constanta. Marfuri oprite temporar, pana la remediere, au fost in valoare de 1.399.490, dintre care 639.951 sunt retrase de comisarii constanteni

5. Din totalul de 132 de Decizii de incetare a practicilor comerciale inselatoare (vizati si marii retaileri Kaufland, Cora, Carrefour etc), 101 sunt ale noastre, ceea ce demonstreaza ca aplicam aceeasi oca si pentru mari si pentru mici.

“Cu referire la activitatea acestui comisariat in vacanta de 1 mai 2018, fac urmatoarele precizari: actiunea a fost coordonata de catre conducerea ANPC, a avut in vedere consilierea operatorilor economici si eventuala sanctionare a derapajelor grave! Parte dintre statiuni erau pustiu, cu toate ca legea obliga agentii ec sa fie pregatiti si cu activitatea pornita! Peste 130 de actiuni de consiliere au fost desfasurate in prezenta presedintelui ANPC si a directorului general situatie care arata amploarea actiunii, pe intreg litoralul, realizandu-se o trecere in revista a peste 200 de operatori economici, munca asidua desfasurata de catre comisarii constanteni de zi si noapte”, susține șeful OPC Constanța și precizează că au fost vizate punctele de vanzare cu impact major fata de consumator, toate la indicatiile conducerii ANPC.

De asemenea, Horia Constantinescu transmite că activitatea sa urmărește “dezdughenizarea litoralului, nu distrugerea acestuia”. Iată precizările:

“Dupa lecturarea cifrelor de la bilantul regional (va urma si nationalul) las la aprecierea Dvs modul in care am condus acest comisariat. Cat despre « teama » de a intra in control la 4 si 5 stele fac precizarea ca am promis dezdughenizarea litoralului, nu distrugerea acestuia! Investitorii principali merita incurajati si ajutati sa promoveze litoralul romanesc!”

 

Comments

comments

Societate

Două reprezentații cu delfini, în ajunul Paștelui

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Sâmbătă, 27.04.2019, programul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii este urmatorul: 
Program Acces : 09-15 
Reprezentații Delfinariu: 11.00 și 14.00

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Trei coronarografii au fost efectuate la Clinica de Cardiologie a spitalului din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Investigații noi pentru pacienții din cadrul secției Clinice Cardiologie. Trei coronarografii au fost efectuate în această săptămână, la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța. Intervențiile au fost posibile în cadrul laboratorului de Angiografie Intervențională, inaugurat anul trecut, odată cu implementarea proiectului European Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi  infrastructuri – DIPCDCI, derulat de Academia de Științe Medicale din România, în parteneriat cu SCJU.

In cadrul acestui proiect național, SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța este implicat în mai multe teme:

-tema 2, Înființarea registrului national de tratament;

-tema 3,  Implementarea în România a conceptului de Heart Team;

-tema 8, Evaluarea vascularizației și microvascularizației tumorilor hepatice utilizând echipamente hibride – angiografe cu posibilități de achiziție a imaginilor de tip computer tomografic;

-tema 9,  Stabilirea unei hărți virtuale a vascularizației tumorale prin achiziție angiografică 3D și integrarea imaginilor CTși IRM.

Inițial, în cadrul laboratorului de Angiografie au fost efectuate mai multe chemoembolizări. Chemoembolizarea presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor.

Totodată, angiograful poate diagnostica şi trata unele dintre cele mai grave afecţiuni, precum bolile vasculare periferice sau accidentele vasculare cerebrale. Coronarografiile efectuate în cursul acestei săptămâni au fost necesare pentru stabilirea unui diagnostic cert și a unei conduite terapeutice eficiente.

”Echipa medicală a fost coordonată de către Dr. Pavel Platon din cadrul Institutului Fundeni. ”, a precizat Crina Kibedi, din partea Compartimentului Comunicare și Relații Publice SCJU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Programul de Paști al Delfinariului

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii anunță publicul interesat că toate secțiile sale, Delfinariu, Microrezervație, Planetariu și Acvariu, vor fi închise vizitatorilor cu ocazia Paștelui ortodox, pe 28 aprilie a.c.. Unitatea muzeistică va fi accesibilă publicului, în rest, potrivit programului standard. 

Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța din blvd. Mamaia nr. 255 este următorul:

luni – vineri între orele 09:00 – 17:00
sâmbăta și duminica între orele 09:00 – 18:00
Biletele se vor vinde astfel: luni – vineri între orele 09:00 – 16:30
sâmbăta și duminica între orele 09:00 – 17:30

Programul de vizitare a sectiei Acvariu este urmatorul:
luni – vineri între orele 09:30 – 16:30
sâmbăta și duminica între orele 09:30 – 17:30
În ziua de 28 aprilie, când se sărbătorește Paștele, toate secțiile Complexului Muzeal de Științe ale Naturii vor fi închise.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: