Connect with us

Societate

Șeful OPC Constanța, la ceas de bilanț: “Am promis dezdughenizarea litoralului, nu distrugerea lui”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Ieri a fost sedinta de bilant a regiunii Sud-Est, din care face parte si CJPC Constanta.

După ce în mas media au apărut informații potrivit cărora Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța nu a avut tocmai un an în care performanțele să îl recomande, acesta aduce în atenția celor care îi urmăresc activitate, cifrele înregistrate de la începutul anului și până la 31 octombrie a.c..

“Cifrele demonstrează contrariul a ceea ce s-a adus în spațiul public”, susține Horia Constantinescu.

Astfel, din bilanț fac parte următoarele cifre:

1. Din 7442 actiuni de control, 3334 sunt ale CJPC Constanta, reprezentad 44,8% din activitatea intregii regiuni, cu o medie de 25,4 actiuni/comisar

2. Din 4333 de proc verbale de constatare a contraventiilor, 2313 sunt intocmite la acest comisariat, reprezentand 53,3%

3. Din totalul de pvcc, 2690 au reprezentat amenzi, iar 1571 s-au aplicat de catre CJPC Constanta (58,4%), cu o valoare aplicata de 9.421.000 lei si incasari efective de 2.077.100, reprezentand 76,2 % din suma incasata de intreaga regiune, bani cu destinatia buget

4. Au fost oprite definitiv de la comercializare marfuri in val de 550.648, 80,3% fiind retinute de CJPC Constanta. Marfuri oprite temporar, pana la remediere, au fost in valoare de 1.399.490, dintre care 639.951 sunt retrase de comisarii constanteni

5. Din totalul de 132 de Decizii de incetare a practicilor comerciale inselatoare (vizati si marii retaileri Kaufland, Cora, Carrefour etc), 101 sunt ale noastre, ceea ce demonstreaza ca aplicam aceeasi oca si pentru mari si pentru mici.

“Cu referire la activitatea acestui comisariat in vacanta de 1 mai 2018, fac urmatoarele precizari: actiunea a fost coordonata de catre conducerea ANPC, a avut in vedere consilierea operatorilor economici si eventuala sanctionare a derapajelor grave! Parte dintre statiuni erau pustiu, cu toate ca legea obliga agentii ec sa fie pregatiti si cu activitatea pornita! Peste 130 de actiuni de consiliere au fost desfasurate in prezenta presedintelui ANPC si a directorului general situatie care arata amploarea actiunii, pe intreg litoralul, realizandu-se o trecere in revista a peste 200 de operatori economici, munca asidua desfasurata de catre comisarii constanteni de zi si noapte”, susține șeful OPC Constanța și precizează că au fost vizate punctele de vanzare cu impact major fata de consumator, toate la indicatiile conducerii ANPC.

De asemenea, Horia Constantinescu transmite că activitatea sa urmărește “dezdughenizarea litoralului, nu distrugerea acestuia”. Iată precizările:

“Dupa lecturarea cifrelor de la bilantul regional (va urma si nationalul) las la aprecierea Dvs modul in care am condus acest comisariat. Cat despre « teama » de a intra in control la 4 si 5 stele fac precizarea ca am promis dezdughenizarea litoralului, nu distrugerea acestuia! Investitorii principali merita incurajati si ajutati sa promoveze litoralul romanesc!”

 

Comments

comments

Societate

Strada Cumpenei din municipiul Constanța intră în proces de reabilitare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, prin S.C. Confort Urban, lucrează, în aceste zile, la demontarea bordurilor vechi care vor fi înlocuite cu unele noi, pe strada Cumpenei, în zona intersecției dintre șoseaua Industrială cu bulevardul Aurel Vlaicu. De asemenea, trotuarele vor fi decopertate pentru a se turna covor asfaltic.

Pentru ca reabilitarea tramei stradale să se desfășoare în condiții optime, recomandăm locuitorilor orașului să nu își parcheze autoturismele în perimetrul în care se efectuează lucrări și să respecte semnificația indicatoarelor rutiere.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

SNMF: În 2019, vom fi martorii migraţiei crescute a medicilor de familie

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Bilanţul anului 2018 este, pentru medicii de familie, unul care dă cu minus. Medicii de familie care asigură interfaţa dintre pacienţi şi sistemul naţional de sănătate pot spune că au supravieţuit unui an în care asistenţa medicală primară pe care o reprezintă a fost neglijată, marginalizată şi subfinanţată.

Medicii de familie aşteaptă ca alocarea financiară în 2019 pentru segmentul de asistenţă medicală pe care îl acoperă să asigure deopotrivă sumele necesare pentru creşterile salariale impuse prin lege, posibilitatea investiţiilor în echipamente şi personal precum şi creşterea cheltuielilor ca urmare a inflaţiei. De asemenea, ei aşteaptă şi o reparaţie, cel puţin parţială, a inechităţii faţă de colegii lor din alte segmente ale sistemului naţional de sănătate.

Medicii de familie din România au funcţionat în 2018 cu un buget cu doar 17% mai mare decât în 2017, în condiţiile în care colegii din unităţile sanitare de stat (medicina şcolară, ambulatoriu integrat, spitale) au beneficiat de finanţări (salarii şi bugete) mărite cu până la 100%. Cu toate acestea, startul discuţiilor pentru bugetul alocat medicinei de familie pentru 2019 este unul pe care SNMF îl consideră eşuat. În previziunile bugetare actuale, bugetul alocat medicinei de familie vizează o creştere de sub 5 procente faţă de anul trecut.

În aceste condiţii şi coroborat cu celelalte solicitări nerezolvate de guvernanţi (debirocratizarea, protocoalele de prescriere etc), SNMF apreciază că se va înregistra un nou val de nemulţumire din partea profesioniştilor din segmentul de asistenţă medicală primară. Îngrijorător este, în acest context, faptul că agenţiile de recrutare a forţei de muncă din domeniul medical anticipează că în anul 2019 vom fi martorii unei migraţii crescute a medicilor de familie.

SNMF îşi exprimă public dorinţa de a asigura o stabilitate pentru medicii de familie, temelia fiecărui sistem public de sănătate, şi implicit un echilibru în asistenţa medicală primară.

”Pentru ca aşa ceva să poată fi pus în practică, medicii de familie au nevoie de recunoaşterea importanţei şi eficienţei muncii lor, de susţinerea beneficiarilor direcţi – pacienţii – şi de sprijinul decidenţilor – administratori ai sistemului medical şi decidenţi politici.”, a precizat Dina Mergeani, președinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Încă o stradă cu sens unic în municipiul Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Atenție șoferi! S-a instituit sens unic pe strada Bărăganului.

Măsura a fost luată începând de astăzi, pe sensul de mers dinspre strada Theodor Burada spre strada Corbului, pentru evitarea blocajelor din zonă.

“Rugăm participanții la trafic să fie atenți la noile reguli de circulație”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: