Connect with us

Actual

Șeful și inspectorii ANPC, agresați și amenințați cu moartea, la controalele cu mascați din Costinești

Published

on

Controale cu scandal şi ameninţări cu moartea, la Costineşti, după ce inspectorii sanitar-veterinari au descoperit nu mai puţin de 6 tone de carne şi produse din carne, care erau expirate de aproape… 3 ani. Şi toate acestea, la o singură firmă, care avea mai multe puncte de lucru în staţiune.

În fapt, inspectorii ANPC au fost nevoiţi să cheme poliţia, după ce angajaţii firmei respective i-au agresat şi chiar i-au ameninţat cu moartea. 43 de persoane au fost ridicate şi duse la audieri. Mascaţii au descins la terasa care prepara meniul pentru turişti cu carne expirată de mai bine de doi ani. Poliţiştii au fost nevoiţi să taie lacătul de pe porţile ferecate de la intrare, notează antena3.ro.

Au fost vizate mai multe locaţii ale operatorului economic, după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorului au primit sesizari chiar de la angajaţii restaurantului! Numai că inspectorii, în frunte cu șeful lor, au fost amenințați și loviți.

“Am găsit carne expirata de doi ani, condimente expirate de trei – patru ani. Am găsit o chestiune a acestui flux tehnologic, ceva ce nu îmi inchipuiam că se poate. Două dintre locații aveau deja decizie de închidere”, a anunțat șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Mascaţii au descins la terasa unde se vindea carne expirată în cel mai aglomerat weekend de pe litoral, cu aproape 200.000 de turiști la malul marii.

Advertisement

În plus, autorităţile au descoperit că peste 100 de elevi aflaţi în vacanţă lucrau ilegal la terasele din Costineşti. Oamenii legii au ridicat cantități impresionante de carne expirata pentru a fi distrusă, dar și documente.

Administratorul terasei riscă acum dosar penal. De altfel, șeful ANPC a anunțat,într-o postare făcută pe contul său de Facebook, în această dimineață, că luni vor fi comunicate deciziile luate în acest caz.

Mai multe informații găsiți aici:

Tone de carne şi alte produse expirate de trei ani, descoperite la Costineşti de ANPC

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement