Connect with us

Politica

Senatorul Remus Negoi: „O parte din malul lacului Siutghiol este îngrădită, acest lucru provocând daune mediului înconjurător“

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că, în urma unei vizite efectuate în zonă Palazu Mare, a constatat că o parte din malul lacului Siutghiol este îngrădită, acest lucru provocând daune mediului înconjurător. Mai mult decât atât, spune senatorul, canalele din zonă au fost exploatate, fiind astfel încălcată legea privind ariile protejate.

„Am sesizat Agenția Națională de Pescuit şi Acvacultură Constantă referitor la această situație. ANPA este autoritatea care eliberează autorizaţii de pescuit, licenţe de pescuit şi de acvacultură. Am cerut răspunsuri la următoarele întrebări:

1️. Există autorizații eliberate pentru zona lacului Siutghiol?

2️. Dacă da, care sunt numărul, data și beneficiarii acelor autorizații?

3️. Eliberarea autorizațiilor presupune și dreptul celui / celor care au preluat luciul de apă să monteze gard pentru a încercui respectiva zonă?

În răspursul primit de la ANPA se arată că nu există nicio autorizaţie în vigoare pentru lacul Siutghiol eliberată de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură.

Asta înseamnă că activităţile desfăşurate pe lacul Siutghiol sunt ilegale, iar autorităţile responsabile trebuie să înceteze să mai închidă ochii la astfel de situaţii şi să ia imediat măsuri pentru protejarea mediului.“, a declarat Negoi.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta