Conecteaza-te cu noi

Actual

Și un elicopter al Forțelor Aeriene caută marinarii dispăruți după scufundarea navei Mohammad Z

Published

on

elicopter in misiune de cautare

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, execută sâmbătă, 18 mai, o misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate, în această dimineață, în Marea Neagră.

La solicitarea Autorității Navale Române, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziție, în regim de urgență, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităților române depuse pentru căutarea și salvarea celor trei marinari dați dispăruți în dimineața acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15.40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare, au precizat reprezentanții MApN.

Reamintim că în cursul acestei, Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a alertat Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) să intervină de urgență cu echipaje SAR în vederea efectuării unei operațiuni de căutare și salvare pe mare, în urma scufundării unei nave.

La 26 mile marine în larg, în dreptul localității Sfântul Gheorghe, nava Mohammad Z, sub pavilion Tanzania, s-a scufundat din motive necunoscute, având la bord 11 persoane. Navele Sar Artemis și Sar Apollo, aparținând ARSVOM s-au îndreptat cu toată viteza către zona indicată și au început operațiunea de căutare și salvare. Dintre cei 11 membri ai echipajului, 8 persoane au fost salvate și aduse în port de către nava SAR ARTEMIS.

”Nava SAR APOLLO, în colaborare cu echipajele Gărzii de Coastă și un elicopter al MAPN, se află în misiune, continuând astfel eforturile de căutare a celorlalți trei membri ai echipajului care au fost dați dispăruți. Încă nu se cunosc motivele scufundării navei, astfel că urmează a se începe o anchetă pentru a se stabili cauzele incidentului. Operațiunea este în curs de desfășurare.”, a precizat Dorina Cocu, purtător de cuvânt al ARSVOM.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions