Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Actual

„Speed Marathon” – 262 de sancțiuni contravenționale aplicate în județul Constanța

Published

on

radar politie

Timp de 24 de ore, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au acționat conform planului acțiune ROADPOL – „SPEED MARATHON”, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente, creșterea gradului de disciplină rutieră și respectarea regimului legal de viteză. Acțiunea s-a desfășurat pe principalele artere de circulație din județul Constanța și a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

”SPEED MARATHON” face parte din Planul de operațiuni Roadpol pentru anul 2024, desfășurându-se simultan în toate statele Uniunii Europene. Astfel, au fost folosite toate aparatele radar din dotarea poliției rutiere, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 262 de sancțiuni contravenționale, 138 dintre acestea fiind aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 112.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 23 de premise de conducere, 14 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Advertisement
palaz

Totodată, au fost retrase șapte certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, de 57 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 2A, aparatul radar înregistrând viteza de 154 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 100 km/h.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii au identificat o femeie, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 3, aparatul radar înregistrând viteza de 142 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 90 km/h.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că autoturismul are inspecția tehnică periodică expirată.

Advertisement
palaz

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii au identificat un bărbat, de 57 de ani, care a condus un autoturism pe D.N. 39, în comuna Tuzla, aparatul radar înregistrând viteza de 93 km/h, pe un tronson de drum unde limita de viteză este de 50 km/h.

Polițiștii atrag atenția tuturor participanților la traficul rutier cu privire la necesitatea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice.

Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, scopul fiind acela de a asigura desfășurarea unui trafic rutier în siguranță.

Advertisement
palaz

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions