Connect with us

Politica

Stelian Ion îi cere lui Iohannis să nu își mai bată joc de „România educată“: „Cum poți educa o țară cu plagiatori în funcții de decizie“

Published

on

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, îi solicită președintelui Klaus Iohannis să nu își mai bată joc de proiectul lui suflet, România educată, și să dea semnalul pentru demiterea principalilor responsabili.

„Cum poți educa o țară cu plagiatori în funcții de decizie, cu dispreț față de munca profesorilor și cu desconsiderarea deplină a opiniei cetățenilor? România educată cu adevărat nu stă nici în Ciucă, nici în Cîmpeanu. Sorin Cîmpeanu a luat în derâdere demersul celor 100 de intelectuali care au semnat o scrisoare deschisă, prin care cereau prelungirea dezbaterii publice pentru legile educației și renunțarea la prevederile nocive din acestea, numindu-i „un grup de interese”. Între timp, alți zeci de intelectuali, mulți profesori universitari, au semnat protestul.

Ministrul Cîmpeanu i-a luat peste picior și pe cei 28.000 de semnatari ai unei petiții prin care solicită președintele Klaus Iohannis să accepte demiterea lui și retragerea proiectelor, atunci când a declarat că „au fost teme care au adunat multe sute de mii de semnături”. Între timp, numărul semnatarilor petiției crește constant. (https://campaniamea.declic.ro/…/cerem-demiterea-de…).

Sorin Cîmpeanu și-a bătut joc de ideea de etică și integritate academică, incluzând în legea educației prevederi prin care plagiatorii, dovediți sau pe cale să fie descoperiți, rămân cu toate avantajele și nu răspund pentru furt intelectual.

Ministrul Cîmpeanu a compromis și procedura de verificare și analiză a tezelor de doctorat, fiind creată pentru doctoratul lui o comisie specială, anonimă, despre care nu se știe nimic și care, departe de ochii oamenilor, a stabilit că teza lui de doctorat nu ar avea probleme. Am aflat ulterior că la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, unde Sorin Cîmpeanu și-a blocat postul de rector pentru a putea reveni oricând la conducerea instituției, poate fi considerat plagiat doar dacă o lucrare este pe jumătate copiată din alte opere academice. Cum să copiezi 49% dintr-o carte și să nu fie plagiat, adică furt intelectual?

Și exemplele pot continua.

Nu mă aștept ca premierul Nicolae Ciucă, un beneficiar al propunerilor din legile educației, preocupat la rândul lui să nu răspundă pentru plagiat, să aibă inițiativa demiterii ministrului Cîmpeanu. De aceea este nevoie de un semnal de la președinte.“, a declarat Stelian Ion.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta