Connect with us

Actual

Sute de intervenții ale pompierilor ce deservesc punctele temporare de lucru de pe litoral

Published

on

Echipajele de prim ajutor ce încadrează cele opt puncte de prim ajutor amplasate pe plajele de pe litoral efecutează patrule în zona de responsabilitate, asigurându-se că nu vor avea loc evenimente neplăcute: „Bună ziua, suntem echipajul SMURD de la ISU Constanța. Vă reținem atenția pentru câteva momente să vă informăm că avem un punct de prim ajutor la intrarea pe plajă, dacă ați observat. În cazul în care sunt probleme medicale, apelați cu încredere la noi. Dacă există persoane aflate în dificultate, iar timpul de deplasare până la noi este prea mare, apelați imediat numărul unic de urgență 112. Noi vom fi anunțați prin stație“.

Pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care își petrec vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța, au fost operaționalizate, începând cu data de 30 iunie a acestui an, 25 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:

  • 11 puncte de stingere a incendiilor, în localitățile Urluia/Adamclisi, Crucea, Băneasa, Valea Dacilor, Ovidiu, Valu lui Traian, Stațiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Vama Veche; acestea sunt încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă;
  • 8 puncte de prim ajutor, în localitățile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche; acestea sunt dotate cu corturi, ambulanțe și șenilate;
  • 6 puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia; acestea sunt încadrate fiecare cu o ambarcațiune.

În ultimele 24 de ore, echipajele ce deservesc punctele temporare de lucru au intervenit în 32 situații de urgență. Cele mai multe solicitări – 27 la număr – au fost pentru acordarea primului ajutor și a asistenței medicale de urgență, 14 persoane fiind, ulterior, transportate la Unitatea de Primiri Urgențe.

Începând cu data de 30 iunie și până astăzi, 12 iulie, echipajele ce deservesc punctele temporare de lucru au executat 416 misiuni. Pompierii militari din punctele de prim ajutor de pe plajă au acordat primul ajutor și asistență medicală de urgență unui număr de 346 persoane, 185 dintre acestea fiind transportate, ulterior, la Unitatea de Primiri Urgențe. Alte trei intervenții au fost pentru căutare/salvare persoane din mediul acvatic, iar pompierii militari din cele 11 puncte de stingere au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 42 incendii.

”Reamintim că, pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 550 de pompieri din 23 de județe ale țării suplimentează efectivele de salvatori constănțeni. Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și a tehnicii existente la nivelul județului Constanţa cu efective și mijloace specifice  de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate).

Advertisement

Proiectul, lansat la inițiativa Departamentului pentru Situații de Urgență în anul 2016, urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.”, a precizat Oana Manoilă, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement