Conecteaza-te cu noi

Societate

Tânăr din Sulmona, pe urmele poetului Ovidius cu bicicleta!

Published

on

În cursul zilei de ieri, 14 octombrie, orașul Ovidiu a primit, cu bucurie, vizita lui Ciro Pace.

Tânărul în vârstă de 37 ani, locuitor al orașului Sulmona (Italia), locul nașterii poetului latin, a plecat cu  bicicleta să refacă drumul exilului poetului Ovidius, traversând Slovenia, Croația Bosnia, Muntenegru, Albania, Grecia, Turcia, Bulgaria și România.

Acesta a vizitat ansamblul statuar ‘’Poet Ovidiu’’, a cunsocut legendele locului (insula Ovidiu și lacul Siutghiol) și a vizitat singura școală din lume, ce poarta numele poetului, Școala Gimnazială Nr.2 ,”Poet Ovidiu” din orașul nostru.

”Încântat de istoria și legendele ce ne leaga de viața poetului, Ciro Pace a declarat că se simte apropiat de aceste locuri, cu toate că este pentru prima dată când vizitează România, și în baza tratatului de înfrățire dintre Sulmona și Ovidiu s-a declarat și el ovidian.

Advertisement

Îi urăm drum bun în continuare în acest periplu și suntem siguri că ne vom reîntâlni!”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Ovidiu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions