Conecteaza-te cu noi

Politica

Tensiuni în coaliție. Cîțu bate cu pumnul în masă și cere alocarea a 7% din buget pentru investiții

Published

on

Liderii partidelor din coaliţia de guvernare s-au întâlnit, astăzi, la sediul Guvernului, înainte de şedinţa de guvern de la ora 12.00, în care Guvernul va dezbate proiectul bugetului de stat pe 2022. Liderul PNL, Florin Cîțu nu este de acord ca bugetul să treacă fără 7% din PIB pentru investițiții. În proiectul care a ieșit de la Guvern sunt alocați doar 6.71% din PIB pentru investiții, iar Florin Cîțu ar dori să crească acest procent. De asemenea, Florin Cîțu nu este de acord ca proiectul să treacă fără a avea finanțate proiectele locale și anunță amendamente în Parlament.

Luni ar fi trebuit să aibă loc o ședință a grupurilor reunite ale deputaților și senatorilor PNL, în cadrul căreia premierul Nicolae Ciucă să prezinte proiectul de buget. Această ședință s-a anulat din cauza nemulțumirilor dar și din cauză că premierul a anunțat că nu va mai participa.

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a vorbit despre neînţelegerile din coaliţie pe tema bugetului, spunând că investiţiile vor depăşi 7% din buget, şi a atras atenţia că mai importantă decât alocarea este execuţia.

„Cred că nu vor fi modificări majore. Nu am știință că vine ceva fără aviz. Avem un prim-ministru, întrebați acolo de ce nu s-a făcut CSAT pentru aprobarea begetelor serviciilor de informații. Anul acesta vom depăși 7% din PIB pentru investiții”, a spus Marcel Ciolacu.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions