Connect with us

Politica

Transport gratuit pentru elevii și studenții din comuna Peștera. “Acordăm atenție deosebită educației și prevenim abandonul școlar”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Reprezentanții Primăriei comunei Peștera informează că astăzi și mâine vor fi acordate sumele aferente lunii septembrie pentru abonamentele elevilor care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ din municipiul Medgidia.
“Elevii cu domiciliul în comuna Peștera care frecventează cursurile de zi ale unităților de învățământ preuniversitar (liceu / școală postliceală) sunt așteptați la sediul Primăriei Peștera pentru a intra în posesia sumelor aferente lunii septembrie 2017 și, respectiv, a abonamentelor pe ruta Izvoru Mare / Peștera / Ivrinezu Mic / Ivrinezu Mare / Poligon – Medgidia”, anunță reprezentanții administrației publice.
Programul stabilit pentru acordarea banilor pentru transport este următorul:
– Joi, 07 septembrie 2017, între orele 9-15;
– Vineri, 08 septembrie 2017, între orele 9-15.
“Abonamentele se vor elibera doar în zilele menționate”, țin să precizeze reprezentanții Primăriei Peștera.
Contactat telefonic, primarul Marius Liviu Petre a declarat pentru ziarul nostru că au fost depuse în jur de 130 de cereri de la elevi și 15 de la studenți.
“Cu siguranță numărul cererilor pentru acordarea abonamentelor de transport va crește odată cu începerea anului universitar și a cursurilor învățământului postliceal”, menționează primarul Petre.
Facem precizarea că, prin hotărârea Consiliului Local Peștera adoptată în ședința desfășurată în data de 31 august a.c., a fost aprobată suma de 150 de lei / lună pentru contravaloarea achitării abonamentului de transport al elevilor din Peștera.
“Autoritățile locale din comuna Peștera continuă să acorde o atenție deosebită educație și încearcă să ia măsuri pentru prevenirea abandonului școlar prin acordarea unui sprijin financiar de 150 de lei pe lună tuturor elevilor de liceu, școala postliceală și studenților. Condițiile pe care beneficiarii le au de îndeplinit privesc în mod direct domiciliul, în sensul în care trebuie să aibă domiciliul în comună, să frecventeze cursuri de zi și să nu înregistreze mai mult de 20 de absențe pe lună”, explică primarul Marius Liviu Petre pentru “Ordinea.ro”.
sursa foto: Graiul Dobrogei

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a rămas fără imunitate

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Camera Deputaților a votat pentru ridicarea imunității deputatului Pro România, Nicolae Bănicioiu. Votul a fost 202 pentru și 12 împotrivă. Procurorii au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității pentru Nicolae Bănicioiu, fost ministru din perioada 2012 – 2014, acuzat de luare de mită și trafic de influență pe lângă ministrul Sănătății din acea perioadă. Procurorii fac o investigație care vizează suspiciuni de corupție în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice din București și județul Ilfov, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul cauzei, pentru a fi sesizată Camera Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de o persoană, deputat în Parlamentul României, la data faptelor având funcția de ministru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și luare de mită în formă continuată.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: