Conecteaza-te cu noi

Administratie

Troiță cu Răstignirea, montată de Crăciun într-un parc din Agigea. Primarul a încurcat sărbătorile

Published

on

Maricel Cirjaliu troita de Paste amplasata de Craciun intr un parc pentru copii

Primarul din Agigea, PSD-istul Cristian Maricel Cîrjaliu, pare că a încurcat sărbătorile creștine între ele. La inițiativa sa, în această perioadă premergătoare Crăciunului, un parc public din Agigea a fost dotat cu o troiță specifică Paștelui. Este vorba de un monument religios, înalt de aproximativ 4-5 metri, înfățișând într-o manieră destul de realistă răstignirea Mântuitorului. La baza troiței, sub picioarele străpunse de piroane, se află o altă pictură înfățișând un craniu și două oase.

Crucea pictată este amplasată în centrul parcului destinat copiilor din Agigea. Craniul cu oase are semnificație mistică, de biruință asupra morții, însă această simbolistică este mai greu de descifrat de către copiii care obișnuiesc să utilizeze parcul.

WhatsApp Image at ..

Imagine cu troița. 

De curând, primarul din Agigea a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului: Crucea Sfântului Apostol Andrei. Ceremonia a avut loc într-o biserică din satul Lazu, aparținând de comuna Agigea, și a fost condusă de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. După ce i-a cântat primarului ”vrednic este”, Teodosie a dezvăluit că Maricel Cîrjaliu este unul din sfetnicii săi de taină. Cel mai probabil, primarul care a încurcat sărbătorile îl consiliază pe controversatul ierarh în alte chestiuni decât cele religioase.

Montarea crucii în parcul copiilor poate fi privită ca un contraserviciu făcut de primar Arhiepiscopiei, după primirea distincției bisericești. De asemenea, ar putea fi un prim pas pentru ridicarea pe viitor a unui lăcaș de cult în mijlocul parcului.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions