Administratie
Troiță cu Răstignirea, montată de Crăciun într-un parc din Agigea. Primarul a încurcat sărbătorile

Published
3 luni agoon

Primarul din Agigea, PSD-istul Cristian Maricel Cîrjaliu, pare că a încurcat sărbătorile creștine între ele. La inițiativa sa, în această perioadă premergătoare Crăciunului, un parc public din Agigea a fost dotat cu o troiță specifică Paștelui. Este vorba de un monument religios, înalt de aproximativ 4-5 metri, înfățișând într-o manieră destul de realistă răstignirea Mântuitorului. La baza troiței, sub picioarele străpunse de piroane, se află o altă pictură înfățișând un craniu și două oase.
Crucea pictată este amplasată în centrul parcului destinat copiilor din Agigea. Craniul cu oase are semnificație mistică, de biruință asupra morții, însă această simbolistică este mai greu de descifrat de către copiii care obișnuiesc să utilizeze parcul.

Imagine cu troița.
De curând, primarul din Agigea a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului: Crucea Sfântului Apostol Andrei. Ceremonia a avut loc într-o biserică din satul Lazu, aparținând de comuna Agigea, și a fost condusă de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. După ce i-a cântat primarului ”vrednic este”, Teodosie a dezvăluit că Maricel Cîrjaliu este unul din sfetnicii săi de taină. Cel mai probabil, primarul care a încurcat sărbătorile îl consiliază pe controversatul ierarh în alte chestiuni decât cele religioase.
Montarea crucii în parcul copiilor poate fi privită ca un contraserviciu făcut de primar Arhiepiscopiei, după primirea distincției bisericești. De asemenea, ar putea fi un prim pas pentru ridicarea pe viitor a unui lăcaș de cult în mijlocul parcului.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta
Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.
