Connect with us

Societate

Tudorel Toader, ministrul Justiției, prezintă realitatea din puşcării. Ce spune despre angajații din penitenciare

Publicat

la

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că numărul deţinuţilor se află pe un trend descendent, cei care intră în detenţie fiind în prezent mai puţini decât cei care ies. Ministrul a adăugat că numărul deţinuţilor din România este de 22.884, în timp ce în sistemul penitenciar lucrează 12.795 de funcţionari publici cu statut special.

“Astăzi când vorbim avem în penitenciar un număr total de 22.884 de deţinuţi (…) şi tot astăzi când vorbim în sistemul penitenciar, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, avem încadraţi un număr de 12.795 de funcţionari cu statut special (…). Ce este îmbucurător? Faptul că numărul deţinuţilor se află pe un trend, pe o direcţie descendentă. Numărul zilnic al celor care ies din penitenciare este mai mare decât numărul celor care intră în penitenciare”, a declarat Toader, conform Agerpres.

El a subliniat însă că nu trebuie să aşteptăm ca problema din penitenciare să se rezolve în mod natural, prin reducerea numărului celor care ajung după gratii.

“De aceea am luat şi luăm în continuare măsuri. Din categoria măsurilor referitoare la infrastructură, ştiţi că avem două penitenciare care se află în proceduri de studiu de fezabilitate, penitenciarul de la Berceni din Prahova şi cel de la Unguriu din Buzău. Fiecare penitenciar va fi cu câte o mie de locuri, fiecare penitenciar va fi nou construit şi fiecare din cele două penitenciare va fi la standarde europene moderne”, a precizat ministrul Justiţiei. Tudorel Toader a mai anunţat că la Bucureşti va fi înfiinţată o şcoală de formare iniţială şi continuă a angajaţilor din penitenciare.

Citiți și:

Sindicaliştii cer demiterea conducerii penitenciarului Poarta Albă

Comments

comments

Societate

Minivacanță de 3 zile pentru români. Luni, 24 ianuarie, este zi liberă

Publicat

la data de

Scris de

Luni, 24 ianuarie este zi liberă. În această zi este sărbătorită Mica Unire – Unirea Principatelor Române. În 1859, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza a avut loc primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român – se uneau Moldova și Țara Românească. Această zi a fost declarată nelucrătoare în anul 2016.

În această zi, salariații primesc liber de la angajator.  Și pentru elevi, ziua de 24 ianuarie va fi zi liberă.

Astfel, weekendul 22-23 ianuarie va fi legat cu ziua de 24, iar elevii și profesorii vor avea o minivacanța de 3 zile. Ei se vor întoarce la cursuri marți, pe 25 ianuarie.

Iată care sunt zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează în 2022, conform Codului Muncii:

 • 1 si 2 ianuarie;
 • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane;
 • Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui;
 • prima si a doua zi de Paști;
 • 1 mai;
 • 1 iunie;
 • prima si a doua zi de Rusalii;
 • Adormirea Maicii Domnului;
 • 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
 • 1 decembrie;
 • prima și a doua zi de Crăciun;
 • două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Polaris M Holding. Cum putem scăpa GRATUIT de deșeurile voluminoase

Publicat

la data de

Scris de

Deșeurile voluminoase sunt deșeuri de dimensiuni mari de care nu mai avem nevoie. Aceste deșeuri nu pot fi colectate în containerele pentru deșeuri municipale și nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de colectare. Spre deosebire de deșeurile municipale care sunt colectate cu autogunoiere compactoare, deșeurile voluminoase sunt colectate cu autospeciale.

Polaris M Holding colectează GRATUIT:  obiecte de mobilier, ferestre, canapele, saltele, plăpumi, covoare, obiecte sanitare de mari dimensiuni mari (căzi, vase de toaletă, cabine de duș) etc.

Cum te debarasezi de deșeurile voluminoase?

Pentru preluarea gratuită a deșeurilor voluminoase, este necesară programarea anticipată a colectării la numărul de telefon 0241 548 600 / 549 030 – dispecerat salubrizare.

Un echipaj Polaris va sosi la adresa dvs și va prelua deșeurile în ziua stabilită de comun acord.

Abandonarea și depozitarea deșeurilor de orice tip pe spațiul public (inclusiv lângă platformele pentru deșeuri municipale) constituie contravenție.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Zeci de salariați ai Șantierului Naval Damen Mangalia, CONCEDIAȚI

Publicat

la data de

Scris de

Pentru mulți locuitori ai municipiului Mangalia urmează o perioadă foarte dificilă.

Zeci de angajați ai Șantierului Naval Damen vor fi concediați în luna martie. Conducerea șantierului a trimis, la finele anului trecut, o notificare către instituții ale statului, respectiv ITM Constanța, AJOFM Constanța și AJOFM Constanța – Agenția Mangalia, prin care anunța aceste concedieri colective.

Notificarea este publicată mai jos:

Notificare 2 2370 22 12 2021 DSMa Concediere%20(redaction)

În această Notificare transmisă de către angajator se menționează că vor fi concediate persoane care ocupă 96 de posturi, însă de la momentul aprobării în cadrul ședinței Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor DSMa, respectiv data de 22 decembrie 2021, până la acest moment numărul s-a redus . La ora actuală este vorba despre 65 de posturi conform listei nominale ce a fost transmisă de către angajator Sindicatului Liber Navalistul.

”Până la emiterea deciziilor de concediere efectivă (februarie 2022) se poate reduce numărul de 65 de posturi rămase dacă o parte dintre salariații respectivi încetează activitatea sau se aprobă alte relocări interne.”, a precizat Laurențiu Gobeajă, liderul Sindicatului Liber Navalistul.

Reamintim faptul că pachetul majoritar de 51% din acțiuni este deținut de către Ministerul Economiei, însă controlul operațional aparține acționarului minoritar olanedez Damen Holding BV.

Foto: Florin Spătaru

Foarte important de precizat este faptul că, la ora actuală, Ministerul Economiei este condus de Florin Spătaru, fost director HR&Afaceri Corporatiste al Șantierului Naval Damen Mangalia.

El a fost numit în acest post de conducere la sfârșitul anului trecut, cu doar două zile înainte de anunțarea concedierilor colective de la șantier. (!?!)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: