Connect with us

Societate

UE, lovitură pentru Facebook, Google și Twitter. Ce taxă propune Comisia Europeană

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Uniunea Europeană pregătește impozite pentru marile companii digitale. Vizate sunt și cele mai cunoscute companii din lume, Facebook, Google, Amazon.com și Twitter. Astfel, marile companii digitale, precum Alphabet, deținătorul Google, şi Twitter, ar putea fi impozitate cu 3% din veniturile brute, în ţara de unde provin utilizatorii. Acestea sunt datele unui proiect înițiat de Comisia Europeană și care va fi publicat pe 21 martie, relatează Bbloomberg, citat de News.ro.

Conform documentului, această taxă va mări costurile fiscale ale acestor companii. Intențiile Comisiei Europene vizează obținerea de fonduri din parte unei industrii care, potrivit instituţiei, contribuie mai puţin decât ar trebui la finanţele publice. În acest sens, statele din UE au căutat metode de impozitare a companiilor digitale, între care se află și Amazon.com, dar și Facebook, astfel încât să ia în considerare valoarea reală creată de aceşti giganţi în regiune.

Taxa pe venituri plănuită de Comisie va reprezenta numai o soluţie ţintită, temporară. De asemenea, blocul comunitar mai intenţionează să propună o abordare cuprinzătoare, pe termen lung, care se va concentra pe crearea unui sistem permanent destinat companiilor digitale.

Aria de aplicare a taxei avute în vedere va reuni companiile care oferă servicii ca publicitatea sau vânzarea de date ale utilizatorilor, potrivit proiectului Comisiei Europene. De asemenea, va acoperi serviciile oferite de platformele digitale care permit utilizatorilor să se găsească şi să interacţioneze unii cu alţii şi prin intermediul cărora utilizatorii îşi oferă unii altora alimente şi servicii.

Taxa va fi aplicată companiilor cu venituri anuale la nivel global de peste 750 de milioane de euro şi venituri totale impozabile din servicii digitale oferite în EU de peste 50 de milioane de euro, arată proiectul, conform acelorași surse, cu precizarea că parametrii ar putea să fie modificaţi până la aprobarea propunerilor.

Totodată, documentul mai menționează un alt aspect important: taxa, care va fi aplicată anual veniturilor brute, va avea un nivel unic în UE, de 3%, dar şi aceasta ar putea suferi modificări în versiunea finală. Versiunile anterioare ale proiectului prevedeau un cuantum al taxei de 1% – 5%.

Proiectul trebuie să fie aprobat în unanimitate de toate cele 18 de state membre ale UE înainte de a deveni lege, aşa că şi o singură ţară îl poate bloca.

Comments

comments

Societate

Elevii școlii Dimitrie Știubei din Constanța au început să primească mese calde

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

170 de copii ai Școlii Gimnaziale Dimitrie Știubei (învățământ preșcolar, primar și gimnazial) care beneficiază de sprijin pentru prevenirea abandonului școlar și pentru creșterea accesului și participării la educația timpurie au început să primească, săptămânal, mese calde în cadrul proiectului ”Măsuri integrate pentru o viață mai bună”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, cod MySMIS: 114654 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Decebal”.

Mai mult decât atât, în cadrul proiectului, preșcolarii vor participa săptămânal la ședințe cu un psihopedagog școlar, care va încerca să le stimuleze sensibilitatea estetică, dezvoltarea emoțională, dezvoltarea personală, gândirea creativă și intuiția, iar elevii de la clasele primare și cei de la gimnaziu vor fi ajutați să-și facă temele. Toţi copiii incluşi în program au primit rechizite.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social ”Henri Coandă”.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.

Prin caracterul său multisectorial, proiectul propune soluții pentru rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă rezidenții campusului social ”Henri Coandă”, dar și ceilalți locuitori din zonă, contribuind la reducerea numărului persoanelor rome și nerome aflate în risc de sărăcie și excluziune socială care locuiesc în comunitatea  marginalizată.

Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Examen de promovare în funcția de economist, la Delfinariu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța, b-dul Mamaia nr.255, organizează  în baza Regulamentului cadru aprobat de H.G. nr.286/2011, examen de promovare din funcția de economist gradul II în funcția de economist gradul I în cadrul serviciului financiar-contabil și RU.

Concursul va consta în susținerea unei probe scrise în data de 28.01.2019, ora 12:00 sediul instituției, b-dul Mamaia nr.255.

La data, ora și locul stabilite pentru examenul de promovare, comisia de examinare pune la dispoziția candidatei lista subiectelor stabilite. Candidata redactează o lucrare pe un subiect ales dintre cele stabilite de către comisia de examinare.

Durata examenului se stabilește de către comisia de examinare în funcție de gradul de dificultate și complexitate al subiectelor stabilite, dar nu poate depăși 3 ore.
Rezultatele examenului de promovare se afișează în termen de două zile lucrătoare de la susținerea acestuia la sediul și pe site-ul instituției.

Contestațiile se depun în termen de o zi lucrătoare de la afișarea rezultatului, sub sancțiunea decăderii din acest drept.

Bibliografia se anexează la prezentul anunț.
Relații suplimentare la biroul resurse umane al instituției,d-na Vatafu Daniela, sau la telefon 0241-481240.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

O constănțeancă, pe scena Teatrului de revistă “Constantin Tănase”. Oana Chiriac a primit și Trofeul Școlilor de canto de la Sanremo

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constănțeanca Oana Chiriac, elevă la Colegiul Național “Regina Maria” din municipiu, a uimit publicul în primul spectacol de revistă pentru copii din istoria teatrului românesc.

Oana Chiriac face parte din distribuția spectacolului de revistă “Nepoții lui Tănase”, spectacol care se joacă pe scena Teatrului de revistă “Constantin Tănase” din București.

Cine mai face parte din distribuție, dar și când au loc spectacolele, precum și informații referitoare la prețul biletelor, aflați de pe pagina de Facebook a Teatrului de revistă “Constantin Tănase”.

“Spectacolul acesta păstrează reţeta revistei de altă dată, pe care cumva, m-am gândit să o pun într-o lumină actuală şi de ce nu, copilărească… La Revistă se spune întotdeauna tot ceea ce nu se poate spune altundeva, important este sa invatam ceva din toată joaca aceasta şi să plecăm mai bogaţi sufleteşte din sala de spectacol! Cred că viitorul Revistei este asigurat!”, spune Alin Gheorghisan, scenaristul si regizorul spectacolului.

Totodată, vă invităm să aflați cine este Oana Chiriac și cum a impresionat juriul Festivalului Sanremo Junior, cu doi ani în urmă, dintr-un articol “Ordinea.ro”:

Școala de canto VIVOX din Constanța, marele câștigător al Festivalul Sanremo Junior. S-au întors din Italia cu trofeul școlilor de canto!

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: