Exclusiv Slide

Un afacerist local spune că Boureanu i-a sustras ATV-ul și s-a răsturnat cu el pe plaja din Mamaia Nord

mart. 16, 2018 Adrian Cârlescu

Un afacerist de top din Constanța, pe numele său Adrian Balagiu, patronul firmei Autoprima Serv, a fost audiat astăzi de judecătorul Gabriel Mustață de la Judecătoria Constanța, într-un dosar (21885/212/2017) de răspundere civilă delictuală referitor la fapte de această natură reclamate contra fostului deputat Cristian Boureanu. Sub jurământ de martor, Balagiu a relatat instanței că pe 1 mai 2017 se plimba pe plaja din Mamaia Nord, spre Năvodari, cu un ATV, proprietatea societății sale. Pe locul din dreapta se afla Lucian Ștefan, un prieten, pe care îl cunoaște din anul 1992.

”Pe la jumătatea plajei (referindu-se la distanța dintre linia țărmului și zona adiacentă construită – n.r.) era un grup de persoane, 3 bărbați și 3 femei, care stăteau pe o pătură și organizau un grătar. Era după-amiază, pe la 3-4, și era cald afară. Văzându-ne, domnul Boureanu, [pe] care nu l-am recunoscut… a făcut din mână să ne oprim. Am ajuns în dreptul lui. Am oprit. Nici acum nu l-am recunoscut. Zâmbea așa… drogat. Părea într-o stare euforică. Eu m-am dat jos, mi-am dat centura. Nici atunci nu l-am recunoscut. Am discutat cu el, fără să știu cine e. Era foarte încântat la mașinuță. O admira. A întrebat câți cai putere are. (…) Probabil, realizând că nu l-am recunoscut, a început să spună despre pasiunile lui, că a avut un Audi A8, că l-a dat peste cap… Și, din discuție: dă-mi și mie să fac o tură cu el. În clipa aceea pur și simplu a trecut prin fața mea, s-a instalat la volan, a cuplat pe înainte, se vedea că era familiarizat cu astfel de [vehicul – n.r.]. A cuplat în treapta de mers și a plecat intempestiv. Eu am rămas blocat. A făcut un viraj lung la dreapta până la jumătatea plajei și s-a dus direct spre apă. (…) S-a dus cu viteză mare, accelerând, spre mare, a intrat în mare, în apă, 6-7-8 metri în mare și după aia a făcut un viraj brusc la stânga.” – a declarat Balagiu.

Stânga: ATV de tipul celui folosit de Adrian Balagiu pe plajă. Dreapta: patronul Autoprima Serv, un împătimit al cailor putere.

Martorul a mai declarat că atât el, cât și prietena fostului deputat, precum și tatăl acesteia din urmă, care se aflau la picnic pe plajă, au început să strige la Boureanu să oprească.

”A venit pe lângă noi, deci prin dreptul nostru, și – râzând – a pornit în direcția în care noi eram, spre Constanța, cum ar veni, cu viteză maximă. Utilajul ăsta, chiar și pe nisip, fiind 4×4, merge cam cu 70-80 de kilometri pe oră. A sărit peste câteva dâmburi, cu o viteză mare și atunci eu am tot strigat și am urlat că am avut senzația că în felul în care îl manevrează sigur se răstoarnă. La un moment dat, brusc, a luat viraj total stânga, ca și cum ar vrea să intre din nou în mare. Și în momentul ăla s-a răsturnat. Utilajul s-a răsucit de două ori în aer. La prima răsucitură a căzut el întâi din utilaj și la a doua răsucitură a căzut Lucian. (…) Boureanu s-a ridicat singur de jos și se clătina. (…) Era julit pe frunte și se plângea că-l doare umărul. Era în stare de șoc.” – a mai spus sub jurământ patronul Autoprima Serv.

Martorul a susținut că pasagerul din dreapta, Lucian Ștefan, a necesitat îngrijiri medicale, fiind internat în spital. La externare, acesta ar fi fost obligat să poarte un corset în zona umărului și brațului drept, iar timp de două săptămâni nu a putut presta activitatea sa profesională, întârziind lucrări de expertiză comandate chiar de Autoprima Serv. Pasagerul din dreapta s-a ales, în plus, cu ochelarii sparți. De asemenea, un ceas pe care îl purta la mână s-a spart, iar ATV-ul a suferit avarii. Balagiu a mai spus că nimeni nu a filmat sau fotografiat incidentul.

Lucian Ștefan, foto CanCan.

Afaceristul constănțean ar fi încercat să medieze o înțelegere amiabilă între Cristian Boureanu și prietenul său Lucian Ștefan, însă fostul deputat nu a acceptat suma care i-a fost solicitată pe calea tranzacției extrajudiciare.
Persoana care a suferit aceste prejudicii s-a îndreptat împotriva Groupama, asigurătorul ATV-ului, însă Cristian Boureanu a făcut cerere de intervenție în dosar. Societatea de asigurări ar putea să se întoarcă împotriva sa, printr-o acțiune în regres, în eventualitatea în care va fi obligată la plata de daune materiale și morale. De asemenea, în dosar s-a cerut interogatoriul fostului deputat cu privire la incidentul pe care l-am relatat din prisma martorului Adrian Balagiu. Boureanu nu s-a prezentat, motivând că are interdicția de a părăsi Bucureștiul. Vorbim aici de o măsură asiguratorie dispusă în dosarul penal în care fostul deputat este cercetat pentru ultraj împotriva unui polițist de la Rutieră. Boureanu a fost arestat preventiv în această cauză, însă a fost eliberat sub control judiciar. Însă procesul său penal continuă și chiar astăzi a avut loc un nou termen de judecată. Pe motivul interdicției de a părăsi localitatea sa, fostul deputat a cerut ca interogatoriul să-i fie luat prin comisie rogatorie. Cererea sa a fost respinsă de judecătorul Gabriel Mustață, care a apreciat că Boureanu trebuia să ceară în dosarul său penal dreptul de a se prezenta la procesul de la Constanța, ceea ce nu a făcut.

Contactat telefonic, fostul deputat Cristian Boureanu a refuzat inițial să comenteze situația. După ce i-am relatat susținerile martorului Adrian Balagiu, acesta a precizat următoarele:

”Domnul respectiv atârna de noi, ca să-mi prezinte ce ATV frumos și preparat tehnic are. Nu știam cine este. El a venit la noi. Noi nu eram cu mașini, eram la plajă. El se plimba ilegal cu ATV-ul pe plajă și nimeni nu a luat măsuri, așa cum se vede din filmul publicat de site-ul Can-Can” (vezi AICI).

Trebuie să mai spunem că, potrivit legii, este interzis accesul pe plajă cu orice fel de autovehicul, iar persoanele care se fac vinovate de această încălcare riscă amenzi între 10.000 și 20.000 de lei. De altfel, CanCan a publicat o filmare cu un ATV identic celui folosit de milionarul Adrian Balagiu, posibil chiar al acestuia, jalonând cu o viteză uluitoare, pe plajă, printre turiști. În fața instanței, Balagiu a declarat că nu deținea acordul Apelor Române pentru a conduce ATV-ul pe plajă și nici nu știa că este necesară o astfel de procedură. De asemenea, acesta a declarat că în zona Mamaia Nord se intră chiar și cu autovehiculele obișnuite pe plajă.

Comments

comments