Connect with us

Administratie

Un cadou otrăvit de la ”Mumul Vitreg” pentru Luminița Vlădescu

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Întâmplări de poveste la Medgidia. După ce a încercat, în mai multe rânduri, dar fără succes, să o ucidă politic pe Albă ca Zăpada, Mumul Vitreg s-a decis să-i facă acesteia un cadou… otrăvit: un post incompatibil, care ar putea să o trimită la culcare. Cadoul otrăvit a fost oferit printr-un personaj aparent candid. La urmă, Mumul Vitreg ar fi câștigat supremația în fața oglinzii fermecate. 

În plan concret, ne referim la o manevră consumată ieri, în carul unei ședințe a Consiliului Local Medgidia, când s-a pus problema numirii unui nou administrator special la Apollo Ecoterm, societatea orașului băgată în insolvență de administrația Vrabie. Postul în cauză s-a eliberat, după ce fostul administrator special, Dorinel Șaguna, și-a prezentat demisia. Din senin, un consilier local din anturajul intim al primarului Valentin Vrabie a propus-o tocmai pe Luminița Vlădescu pentru a ocupa această funcție. L-am numit mai sus pe Dumitru Brânză de la M10. 

Propunerea a șocat-o pe Luminița Vlădescu, care a spus că în spatele acestei manevre se află primarul Valentin Vrabie.

„Reprezentantul M10 a acționat la comanda lui Vrabie, care nu știu ce interese are. Propunerea a fost făcută așa pe nepusă masă, fără să fiu întrebată în prealabil dacă sunt de acord. Mi se părea mai corect să mă întrebe și pe mine. Este un nou joc pervers pe care primarul Vrabie îl face, încercând din răsputeri să-și acopere problemele penale cu care se confruntă în ultima perioadă“, a declarat Luminița Vlădescu pentru Ordinea.ro.

Fostul viceprimar al Medgidiei a mai spus că a refuzat categoric această propunere.

Cadoul otrăvit al lui Vrabie 

Ce se află în spatele acestui joc pervers, cum îl numește Luminița Vlădescu, nu e chiar greu de intuit. În primul rând, funcția de administrator special la întreprinderea publică a Consiliului Local, Apollo Ecoterm, este incompatibilă cu funcția de consilier local. Din acest motiv, propunerea aparent candidă era, de fapt, un cadou otrăvit, prin care s-a urmărit o nouă evacuare a Luminiței Vlădescu din Consiliul Local, pe o stare de incompatibilitate. 

Amintim că Vlădescu a mai fost dată afară din Consiliul Local în luna martie a acestui an, în baza unui ordin al prefectului, fost liberal, fost coleg de partid al primarului Vrabie. Atunci, Luminița Vlădescu a contestat ordinul prefectului, care îi crea un avantaj lui Vrabie, iar pe cale separată a cerut instanței să suspende pe durata procesului efectele acestuia. Suspendarea a fost admisă de instanță, iar pe cale de consecință Luminița Vlădescu și-a reluat, în perioada de pandemie, prerogativele funcției de viceprimar. La scurt timp, așa cum este de largă notorietate, Vlădescu a declarat presei că ar fi fost agresată de primarul Valentin Vrabie, în biroul acestuia. Primarul din Medgidia a negat agresiunea, precizând că ar fi fost vorba doar de o ceartă. Însă, pe 24 aprilie 2020, Vrabie a inițiat un proiect de hotărâre locală pentru demiterea Luminiței Vlădescu din funcția de viceprimar. Proiectul a fost supus votării într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Medgidia, pe 29 aprilie 2020, fiind adoptat de o majoritate calificată strânsă de primarul în exercițiu. 

Vrabie și consilierii care au votat proiectul nu au ținut cont de faptul că legea, în speță Codul Administrativ, interzice în mod expres  eliberarea din funcție a viceprimarului în ultimele șase luni de mandat. Principalul argument utilizat în sprijinul inițiativei de eliberare din funcție a Luminiței Vlădescu a fost acela că alegerile locale nu aveau atunci o dată fixată, din cauza contextului pandemiei. Însă, așa cum am argumentat la acel moment, vezi AICI,  lipsa de predictibilitate a datei alegerilor trebuia să profite viceprimarului, iar nu lui Vrabie și grupului constituit în jurul său. Acest grup a acționat cumva într-o logică de Baba Vanga, citind în viitor și stabilind, profetic, faptul că mandatele consilierilor ar fi urmat să se prelungească cu mai mult de 6 luni. Profeția a fost una mincinoasă. Ca dovadă, alegerile locale au fost stabilite pe 27 septembrie 2020, adică la 5 luni fără două zile distanță. În consecință, eliberarea din funcție a Luminiței Vlădescu s-a produs cu încălcarea legii, care interzice expres această procedură în ultimele 6 luni de mandat. 

O tentativă obosită de spălare a imaginii

În proiectul ilegal al lui Vrabie de revocare din funcție a Luminiței Vlădescu, primarul îi reproșa acesteia răzvrătirea, insubordonarea, încălcarea dreptului său la imagine, dar și coordonarea defectuoasă a activității Apollo Ecoterm SA din trecut. Acuzația din urmă nu era dovedită cu nimic. Era o simplă alegație tuflită în referatul de aprobare a hotărârii de eliberare din funcție. În realitate, primarul Valentin Vrabie a urmărit în mod constant să lege numele Luminiței Vlădescu de Apollo Ecoterm, în contextul în care aceasta a răspuns, ca viceprimar, de sectorul serviciilor publice din Medgidia, de care aparținea și Apollo Ecoterm. Însă, în fapt, întreprinderea publică a fost condusă de un apropiat al lui Valentin Vrabie, numitul Constantin Sima. Deși avea restanțe mari către furnizorul de gaze, pe vremea lui Vrabie societatea a prestat activități de întreținere a spațiilor verzi în folosul Primăriei, la o cotă de profit de 3%, din care un procent era oricum datorat Primăriei cu titlu de redevență la concesiunea acestui serviciu public. Așadar, societatea a lucrat pentru un profit final de 2%, mai mic decât accesoriile generate de datoriile mai vechi. În acest context, e lipede pentru oricine că vorbim de un faliment programat. 

În toamna anului 2018, Sima a depus o cerere de intrare voluntară în insolvență a SC Apollo Ecoterm, solicitând în mod expres instanței să numească în calitate de administrator judiciar firma profesională CC Insolv, a controversatei lichidatoare Corina Curutz. Exact de la firma domanei Curutz a cumpărat familia lui Valentin Vrabie sediul Pesco SA Peștera, adică un căsoi de 1400 de metri pătrați, care a figurat câțiva ani în declarația de avere a primarului. Planând suspiciuni în privința acestor legături, opinăm că interesul lui Vrabie a fost acela de a se deculpa de numele Apollo Ecoterm. Și cum ar fi putut mai bine, decât încercând în mod repetat să cupleze numele societății cu numele Luminiței Vlădescu? Că poate poporul va crede că falimentul societății nu are legătură cu interesele și conduita lui Vrabie, ci cu Luminița Vlădescu. 

În opinia noastră, manevra la care ne-am referit în partea introductivă a articolului de față face parte din această operațiune a lui Vrabie de aruncat vina pe alții, de spălare a propeiei imagini și de intoxicare a publicului. 

Trebuie să mai spunem că hotelul în care funcționa sediul social cu chirie al SC Apollo Ecoterm a fost cumpărat de Vasile Vrabie, fiul primarului din Medgidia. O dovadă puteți vedea AICI

În sfârșit, în clipul de mai jos puteți vedea povestea cadoului otrăvit oferit de ”Mumul Vitreg”:

Comments

comments

Administratie

(VIDEO) Scandal în Consiliul Local Agigea. Primarul Maricel a părăsit nervos ședința

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Ședință extrem de tensionată a Consiliului Local Agigea. Primarul localității, PSD-istul Cristian Maricel Cîrjaliu, i-a convocat astăzi pe aleșii locali pentru a vota un singur proiect înscris pe ordinea de zi, și anume alegerea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local. Numai că aceste comisii au fost votate încă din 12 noiembrie 2020, atunci când a fost ales și viceprimarul localității în persoana lui Gabriel Ciobanu de la USR. Tot în 12 noiembrie 2020, a fost ales și președintele următoarelor ședințe de CL, în persoana lui Daniel Niță de la PER.

Secretarul general al Unității Administrativ-Teritoriale avea obligația legală, înscrisă negru pe alb în Codul Administrativ, de a redacta și de a transmite Instituției Prefectului în termen de zece zile calendaristice toate hotărârile votate de consilierii locali. Însă primarului PSD-ist nu i-au convenit nici viceprimarul ales, nici componența comisiilor de specialitate. Iar printr-o întâmplare de zile mari, secretarul general al localității nu a vrut să redacteze decât hotărârea referitoare la alegerea președintelui de ședință. Celelalte două hotărâri adoptate în aceeași ședință din 12 noiembrie 2020 nu au mai fost așternute pe hârtie. Așa, fără nicio explicație! La scurt timp, secretarul general și-a dat demisia. Postul a fost ocupat prin delegație de o funcționară (Carmen Manolache) care răspunsese anterior de serviciul de impozite și taxe. Dar nici aceasta nu a dorit să redacteze hotărârile adoptate cu privire la alegerea viceprimarului și a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local.

Majoritatea din Consiliul Local a reclamat situația la Instituția Prefectului. Iar Prefectul a cerut explicații cu privire la refuzul nejustificat al secretarului general de a redacta hotărârile. Mai mult, cazul a ajuns în presă. De asemenea, lideri politici județeni au protestat vehement prin postărilor lor publice și prin comunicate de presă împotriva aberației administrative de la Agigea. În loc să rezolve situația, funcționara propășită de Maricel Cîrjaliu în funcția de secretar general și-a dat la rândul ei demisia. Postul a fost ocupat de o altă persoană, delegată prin dispoziție de primar.  Însă nici acest al treilea secretar nu a vrut să respecte legea.

În loc să dispună îndreptarea situației ilegale, dar care îi convine de minune, primarul PSD-ist al Agigei a convocat noi ședințe ale Consiliului Local având ca obiect alegerea comisiilor de specialitate. Deja vorbim de 4 ședințe în care același proiect a fost înscris pe ordinea de zi. Ultima ședință s-a consumat chiar astăzi și după cum am spus la începutul articolului, a fost una cu scântei.

Din capul locului trebuie să spunem că la ședința de azi a Consiliului a participat și un delegat al Instituției Prefectului, tocmai pentru a lămuri că legal este ca hotărârile votate în noiembrie 2020 să fie redactate și să intre în circuitul administrativ. Acesta a cerut redactarea și comunicarea lor cu celeritate.

Viceprimarul ales, dar nerecunoscut de Maricel prin această șmecherie a sfidării legii cu mâna secretarilor pe care i-a delegat în funcție, a explicat că refuzul administrației de a respecta procedura din Codul Administrativ generează prejudicii pentru comunitate. El a dat ca exemplu faptul că taxele și impozitele locale s-au majorat tocmai pentru că administrația lui Maricel nu a redactat hotărârea referitoare la componența comisiilor de specialitate și ca atare aceste comisii nu au fost convocate și nu s-au întrunit pentru a aviza o hotărâre de înghețare sau chiar de micșorare a taxelor locale. Pe lângă maimuțăreala pe care vă lăsăm să o descoperiți în clipul atașat acestui articol, Maricel a insistat că el nu poate să-i ceară secretarului general să redacteze hotărârile, pentru că ar comite un abuz. Cu alte cuvinte, după mintea creață a cetățeanului de onoare de la Agigea, ar fi abuziv să-i spui cuiva să nu mai facă un abuz, de vreme ce omisiunea redactării constituie în sine o încălcare pe față a Codului Administrativ. 

După atacurile de mahala la adresa lui Ciobanu și Niță, primarul Maricel și-a pus haina pe el și a plecat acasă. La fel au făcut și consilierii PSD, dar și secretarul general al comunei. Un fel de: hai sictir, bă, cu legea voastră, noi ne luăm lefurile și asta e tot ce contează!

”Continuă delirul primarului Maricel Cirjaliu pe care însă îl contrazice atât realitatea, cât și legea, inclusiv prin răspunsul Instituției prefectului Constanței”, notează USR Agigea într-o postare pe Facebook. ”Astăzi, a avut loc ședința Consiliului Local Agigea în care primarul a venit pentru a 4-a oară cu propunerea de votare a comisiilor de specialitate, deși acest proiect a fost votat după cum bine știți deja, în data de 12 noiembrie 2020. La invitația consilierilor din majoritatea formată în Consiliul Local, în cadrul ședinței de astăzi a participat și un reprezentat al Prefecturii Constanța. Pus în fața evidențelor și întrebat de ce nu s-a asigurat că în termenul legal de 10 zile secretarul comunei Agigea (care se află în subordinea primarului), nu a emis hotărârea de Consiliu local în cadrul căreia au fost votate comisiile de specialitate și viceprimarul, Maricel Cristian Cirjaliu împreună cu secretarul comunei Agigea și consilierii locali PSD au ales să părăsească ședința și să nu se mai întoarcă, motivând că la ora 16.00 programul lor s-a terminat, astfel încât ședința nu a mai putut continua”, notează USR Agigea.

„Am asistat astăzi la un nou abuz din partea celui care trebuia să deblocheze această situație creată tot de el. Primarul Maricel continua să comită abuzuri chiar și după ce Prefectul Constante îi solicită să emită cu celeritate hotărârile de consiliul adoptate in ședința din data de 12.11.2020! Acesta susține ca el nu poate să îi ceara secretarului să emită hotărârile pentru ca ar comite un abuz. Declarația halucinantă a primarului, care blochează activitatea consiliului local, este ca el reprezintă legea și restul autorităților trebuie sa se conformeze! Consideră ca noi am fost aleși de comunitate să-i facem jocul în consiliul local. Minte o comunitate întreagă când susține ca noi, consilierii locali, suntem motivul pentru care nu se pot adoptă hotărâri de consiliu. Pus în fata faptului împlinit și solicitându-i să deblocheze situația, se repeta ca un casetofon stricat fără să-și justifice acțiunile, asta pentru ca nu are un motiv întemeiat ci doar un orgoliu și o teama că eu voi ocupa poziția de viceprimar și îi voi bloca toata canalele de sifonare a banului public.“, a declarat Gabriel Ciobanu.

În final, puteți citi punctul de vedere exprimat de Instituția Prefectului cu privire la aberația creată de Maricel Cîrjaliu și de secretarii săi la Agigea:

În opinia noastră, situația de la Agigea ar trebui să nu fie indiferentă nici organelor penale. 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

200.000 de măști de protecție donate de Primăria orașului taiwanez Kaohsiung vor fi distribuite în Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că a început deja distribuirea gratuită a celor 200.000 de măști de protecție primite ca donație din partea orașului taiwanez Kaohsiung. Donația a fost anunțată la finalul anului trecut, în urma unei ceremonii online de predare simbolică a măștilor de protecţie, la care au participat primarii municipiilor Constanţa şi Kaohsiung, Vergil Chiţac şi, respectiv, Chen Chi-Mai. Măștile vor fi distribuite către diferite categorii de beneficiari în perioada imediat următoare.

Astfel, Primăria va distribui măștile prin structurile din subordine abilitate, cu prioritate către persoanele din categorii defavorizate precum beneficiarii cantinelor de ajutor social și ai căminului pentru persoane vârstnice, dar și seniorii premiați de Primărie cu ocazia împlinirii vârstei de 80, 90 și 100 de ani și cei care celebrează 50 de ani de căsătorie. Totodată, măștile vor fi distribuite în piețele agro-alimentare și cetățenilor care accesează serviciile de stare civilă și evidența populației, cât și pe cele ale Serviciului Public de Impozite și Taxe. Personalul din învățământul preuniversitar de la nivelul municipiului Constanța va beneficia, de asemenea, de această sponsorizare.

„Dorim să mulțumim Municipalității Kaohsiung pentru donația generoasă și sprijinul acordat constănțenilor într-o perioadă atât de dificilă. Avem încredere că această acțiune reprezintă începutul unei relații de colaborare solide între cele două orașe-port, prin intensificarea schimburilor economice și comerciale, investițiilor directe, colaborărilor academice și culturale” a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Donația celor 200.000 de măști a fost facilitată de Biroul de reprezentare economică şi culturală Taipei din Bratislava, reprezentat de domnul David Nan-Yang Lee şi Asociaţia ROTA pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan, reprezentată de domnul Constantin Damov, președinte al Asociației ROTA.

Kaohsiung este cel mai mare oraș-port din Taiwan și totodată cel mai important oraș din zona de sud, cu industrie dezvoltată și o populație de aproximativ 2,7 milioane locuitori.

Despre Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan ”ROTA”

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local, ca de exemplu modernizarea unor laboratoare de informatică prin dotarea cu echipamente IT produse în Taiwan sau implementarea unor sisteme de iluminat stradal cu corpuri LED și monitorizare inteligentă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Serviciul „Ability Taxi“, pus la dispoziție pentru persoanele nedeplasabile care vor să se vaccineze

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că, având în vedere că această a doua etapă de vaccinare este destinată populației cu grad ridicat de risc și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esenţiale, pune la dispoziția locuitorilor nedeplasabili serviciul „Ability Taxi“.

Viceprimarul Ionuț Rusu: „Soluția găsită pentru persoanele nedeplasabile care doresc să se vaccineze este serviciul pe care Direcția Generală de Asistență Socială îl pune la dispoziție – Ability Taxi. Înscrierile au început de astăzi. Acest taxi cu funcții speciale va lua pacientul, îl va duce la centrul de vaccinare și  apoi îl va duce înapoi acasă. Transportul persoanelor se realizează pe bază de programare astfel încât toți cei care au nevoie de acest serviciu să poată beneficia de el”.

Programarea transportului se va face la numărul de telefon al dispeceratului „Ability Taxi“ – 0241.48.20.31, după următorul program:
– luni – joi – 08:00-16:30
– vineri – 08:00- 14:00.

Amintim că, prin serviciul „Ability Taxi“, Primăria Constanța oferă transport gratuit, cu o mașină special adaptată, persoanelor cu dizabilități care folosesc scaune rulante pe raza municipiului Constanța, pentru a facilita deplasarea acestora.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: