Connect with us

Societate

Un diplomat al ambasadei Federației Ruse la București va fi declarat persona non-grata

Publicat

la

Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare  la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă.

Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Ce spune inspectorul școlar județean despre situația de la Liceul ”Callatis” Mangalia

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, inspectorul școlar județean, prof. Mihai Sorin a fost prezent la Liceul ”Callatis” din Mangalia, unde a purtat discuții referitoare la colectarea de fonduri din cadrul unității școlare atât cu reprezentanții conducerii, cât și cu elevi.

În cursul acestei seri, el a transmis un comunicat de presă  din care reiese faptul că elevilor nu li se solicită sume de bani pentru fotocopii realizate în liceu și că nu are loc o strângere ilegală de fonduri.

Iată postarea sa:

”Astăzi, 26.01.2022, am fost prezent la Liceul Teoretic Callatis Mangalia alături de unul dintre inspectorii școlari de sector. Am purtat discuții cu directoarea unității de învățământ, cu președintele Asociației Părinților Elevilor, cu cenzorul asociației părinților și cu cu elevi. Din discuțiile purtate, la o primă analiză, nu ar exista dovezi că personalul unității de învățământ ar fi implicat în colectarea unor sume de bani pentru achitarea contravalorii unor fotocopii realizate în liceu. Totodată, tabelul apărut în presă cu titlul „Datorii la xerox” nu ar fi redactat/ asumat/ transmis de către angajați ai liceului. Nici elevii, nici altcineva dintre cei cu care am discutat nu au confirmat că tabelul a fost afișat în unitatea de învățământ sau adus la cunoștința elevilor de către personalul angajat din unitatea de învățământ.

Deși inițial se precizase că tabelul ar fi fost transmis de către un cadru didactic, afirmația nu a fost susținută ulterior. Din discuția purtată cu directoarea liceului și din nota de relație, a reieșit că nu s-au transmis niciodată solicitări ale conducerii către cadrele didactice sau către elevi, pentru ca aceștia să se implice în strângerea de bani. Din discuția purtată cu președintele Asociației Părinților Elevilor Liceului Teoretic Callatis Mangalia, am fost informat că, prin actul constitutiv și prin statutul asociației, au stabilit o plată a cotizației anuale, care însă nu are caracter obligatoriu. I-am pus în vedere doamnei președinte că activitățile de acest fel ale asociației nu trebuie să îi implice în niciun fel pe elevi. Din procesul verbal încheiat în urma întâlnirii cu părintele elevei, reiese faptul că acestuia nu i s-au solicitat sume de bani și nu a contribuit cu sume, nici măcar sub forma cotizației.

Voi continua să evaluez situația, astfel încât să nu existe acțiuni care să conducă la o marginalizare a elevilor, în urma acestui incident, sau la o deteriorare a relațiilor dintre elevi și conducerea unității de învățământ. Totodată, voi monitoriza acest subiect, în vederea verificării tuturor informațiilor care mi-au fost furnizate.”

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Județul Constanța. Azi a început simularea județeană a examenelor naționale

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 26 ianuarie, a debutat prima probă a simulării județene a examenelor naționale pentru elevii claselor terminale din județul Constanța (clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a), proba la Limba și literatura română.

Reamintim faptul că, pentru participarea la prima simulare județeană a Evaluării Naționale a elevilor de clasa a VIII-a, s-au înscris 121 de unități de învățământ, reprezentând 93% din totalul instituțiilor școlare din județ, iar pentru simularea județeană a Examenului de Bacalaureat: 49 de unități de învățământ (86% din numărul total).

Proba de astăzi s-a derulat în conformitate cu prevederile metodologice în vigoare, atât din punct de vedere al organizării, cât și al tipului de subiecte (acestea, precum și baremele de corectare au fost publicate pe site-ul instituției noastre – http://www.isjcta.ro/subiecte-si-bareme/).

„Implicarea și participarea semnificativă la aceste simulări demonstrează faptul că elevii, părinții și cadrele didactice au înțeles principalul lor obiectiv, acela de a familiariza participanții cu rigorile organizatorice ale unor astfel de examene, precum și șansa de exersare a achizițiilor elevilor, șansă care poate acoperi componenta de autoevaluare, esențială în pregătirea corespunzătoare a fiecărei probe în parte.”, a precizat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Menționăm că mâine, 27 ianuarie, se va desfășura cea de-a doua probă a simulării, după cum urmează:

  • disciplina Matematică pentru elevii claselor a VIII-a;
  • disciplina obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) pentru viitorii absolvenți ai claselor a XII-a/a XIII-a.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Din motive medicale, spectacolele din acest weekend la Teatrul ”Căluțul de Mare”, anulate

Publicat

la data de

Scris de

Din motive medicale, spectacolele din acest weekend care ar fi trebuit să aibă loc la Teatrul ”Căluțul de Mare” din Constanța au fost anulate.

Potrivit unui  anunț postat pe pagina de facebook, mai mulți angajați sunt în izolare. Iată postarea oficială:

”Stimați spectatori,

Din păcate, din motive medicale și siguranță sanitară (câțiva dintre colegii noștri sunt în izolare), nu vom putea susține spectacole nici în weekend-ul 29 – 30 ianuarie.

  • Biletele achiziționate la spectacolele anulate din zilele de 22.01 și 23.01.2022 rămân valabile în continuare, pentru weekend-ul următor în care vom avea reprezentații (în funcție de starea de sănătate a echipei artistice).
  • Spectatorii care doresc restituirea contravalorii biletelor, sunt rugați să vină la casieria teatrului din str. Aristide Karatzali, nr. 16.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați la nr. de telefon 0241/618 992 sau 0727/303 365.

În weekend-ul 29.01-30.01.2022, nu se vor pune în vânzare bilete la nici un spectacol.

Vă rugăm să urmăriți programul pe site-ul instituției și pe Facebook.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru neplăcerile create!”

Foto: Spectacolul Albă ca Zăpada

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: