Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Universitatea Ovidius acordă titlul de ”Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. Viorel Jinga

Published

on

Prof. univ. dr. Viorel Jinga

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), la propunerea Facultății de Medicină, decernează, miercuri, 22 noiembrie, titlul de ”Doctor Honoris Causa” prof. univ. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie (UMF) ”Carol Davila” din București, personalitate remarcabilă a comunităţii academice din România, profesor şi cercetător ştiinţific de reputaţie internaţională.

Festivitatea va avea loc începând cu ora 11:00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

***

Cariera profesională a prof. univ. dr. Viorel Jinga a debutat cu stagiatura în anul 1988, urmată de toate etapele profesionale medicale: medic specialist, medic primar, astfel încât acesta este, în prezent, medic primar urologie în Clinica Urologie a Spitalului Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” București.

În decursul carierei sale, prof. univ. dr. Viorel Jinga a ocupat funcţii de mare prestigiu, dar şi cu o deosebită responsabilitate, din care amintim: șef de secție  – Secția Urologie III, Spitalul Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” (octombrie 2007- septembrie 2009), director medical al Spitalului Clinic ”Prof. Dr. Theodor Burghele” (septembrie 2009 – aprilie 2016), consilier extern pe proiecte din programul cadru H2020 și proiecte naționale.

Din punct de vedere al carierei didactice, a parcurs fiecare pas al evoluției academice, fiind profesor universitar din anul 2013 și conducător ştiințific de doctorat, cu 12 teze de doctorat finalizate şi susţinute.

Calităţile de dascăl, de cercetător şi, nu în ultimul rând, cele de organizator, i-au permis prof. univ. dr. Viorel Jinga să se implice în activităţi de conducere de înaltă responsabilitate, fiind prodecan al Facultății de Medicină (iunie 2012 – martie 2016), prorector al UMF ”Carol Davila” (martie 2016 – februarie 2020), rector al UMF ”Carol Davila” (martie 2020 – prezent).

În paralel cu activitatea didactică, de predare şi îndrumare, prof. univ. dr. Viorel Jinga a desfăşurat o asiduă muncă de cercetare, caracterizată prin abordări originale și care se constituie într-o importantă sursă bibliografică pentru lumea academică. Activitatea de cercetare s-a concretizat în publicarea a 20 cărţi, tratate și monografii și a peste 80 articole cotate ISI, în prezentarea a peste 200 de lucrări la conferințe și congrese de specialitate în străinătate și în ţară. A coordonat peste 21 de proiecte și granturi de cercetare naționale și internaționale.

Dovadă a recunoaşterii prodigioasei sale activităţi stau numeroase premii și distincții naționale și internaționale pentru activitatea profesională și cercetarea științifică, dintre care amintim: Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler oferit de Președinele României – decembrie 2019, Premiul „Carol Davila” pentru Medicină – iunie 2019, Premiul Congresului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” – iunie 2013.

De asemenea, prof. univ. dr. Viorel Jinga este Doctor Honoris Causa al altor universități de prestigiu: Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” – Chișinău, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, Universitatea Pitești, Universitatea din Oradea.

Sursa: Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions