Connect with us

Actual

USR Constanța a depus proiectul prin care terenurile de sport din curțile școlilor vor fi deschise în afara orelor

Published

on

USR Constanța insistă cu propunerea de a redeschide curțile școlilor pentru toți copiii. În acest sens, aleșii USR din Constanța anunță că proiectul de aprobare a Regulamentului privind accesul și modul de utilizare a curților și terenurilor de sport în aer liber aflate în administrarea școlilor de pe raza municipiului Constanța a fost depus și urmează să fie urcat în consultare publică.

„Cu alte cuvinte, terenurile de sport din curțile școlilor vor fi redate copiilor și comunității pentru a fi folosite în afara programului școlar. Acest Regulament reprezintă unul dintre proiectele propuse de USR Constanța încă din campania electorală și reprezintă un alt obiectiv pe care îl vom duce la bun sfârșit în folosul constănțenilor. Și copiii noștri au nevoie de spații unde să poată bate o minge fără să aibă grija traficului, de terenuri unde să poată juca o miuță, tenis sau baschet. Este o normalitate. Un astfel de regulament este aplicat deja în toate sectoarele municipiului București, dar și în alte orașe mari din țară precum Brașov sau Timișoara. În primă fază, la Constanța vor fi 16 școli ce vor fi selectate pentru aplicarea acestui Regulament.“, spun cei de la USR Constanța.

Accesul pe terenurile de sport va fi făcut în baza unui program bine stabilit și vor exista agenți de pază care vor menține ordinea și se vor sigura că accesul pe terenuri va fi făcut conform Regulamentului. De îndată ce Regulamentul va fi suspus consultării publice, încurajăm părinții și directorii școlilor să vină cu propuneri și observații, mai notează inițiatorii proiectului.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement