Conecteaza-te cu noi

Politica

Veste bună pentru turismul românesc: Guvernul a dat undă verde pentru Alternativa Techirghiol

Published

on

aletrnativa Techirghiol

Guvernul a aprobat joi construcția pentru Autostrada Litoralului, respectiv Alternativa Techirghiol.

CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul. Ministrul Transporturilor a explicat că Autostrada Litoralului va avea 30,59 kilometri și va ajunge de la Constanța până în sudul litoralului Mării Negre.

”O veste bună pentru litoralul românesc!

Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol!

Valoarea totală a investiției ( inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport (#PT) 2021 -2027.

Advertisement

Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc.

CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv:

– 31 Poduri/Pasaje/Viaducte,

– 6 parcări,

– un centru de întreținere și coordonare,

Advertisement

– un punct de sprijin.

Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.”, scrie Sorin Grindeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions