Conecteaza-te cu noi

Video

VIDEO. Cu ce noutăți vine SEAS 2023

Published

on

SEAS conferinta de lansare

Începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2023. Într-o conferință de presă organizată la Teatrul Soveja din Constanța, directorul general al Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, a explicat cu ce noutăți vine ediția din acest an. La conferință au mai partidipat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean, care este forul tutelar al Teatrului de Stat Constanța și finanțatorul SEAS 2023, precum și Florin Caracula, producător executiv al festivalului.

Ediția din acest an a SESAS se va desfășura în perioada 14 iulie – 28 august. Pe scenele de la Teatrul Soveja, Sala Studio și Parcul Arheologic vor evolua trupe de teatru din Iași, Sibiu, București, Suceava, Timișoara, Galați, Baia Mare, Oradea, Giurgiu, Brăila, Arad, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Craiova și Chișinău. Vorbim de 7 săptămâni, cu peste 40 de evenimente: spectacole de teatru, concerte, teatru de stradă și spectacole pentru copii, cu peste 600 de invitați reprezentând peste 30 de entități și instituții de cultură.

Marea noutate a sesiunii de anul acesta este Festivalul SEAStreet, un festival internațional care se va desfășura în zilele de 28, 29 și 30 iunie, cu defilări pe Bulevardul Tomis (de la Capitol la Lupoaică) și pe faleza Cazino, dar și cu spectacole nocturne în Piața Ovidiu. Finanțatorul evenimentului este Primăria Constanța.

SEAStreet este coordonat de Florin Caracula, om de teatru, regizor și profesor, și Dan Bartha, care este și coordonator de evenimente și progranare outdoor la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Dan Bartha este constănțean și a acceptat propunerea lui Erwin Șimșensohn de a se implica în organizarea SEAStreet, secțiunea de teatru stradal din cadrul SEAS 2023.

Mai multe detalii din cadrul conferinței puteți afla din clipul de mai jos:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions